netbozum
tr.link

WordPress Mysql auto-increment hatası

2 Mesajlar 748 Okunma
acebozum
tr.link

proleader proleader WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 03.09.2014
  • Yaş/Cinsiyet 42 / E
  • Meslek Tasarımcı
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad M** İ**
  • Mesajlar 5
  • Beğeniler 0 / 2
  • Ticaret 0, (%0)
Wordpress mysql database'de yaşadığım bir aksaklık neticesinde şuanda sitemde yeni kullanıcı, admin, editör, vb oluşturamamaktayım. Daha önceden bu sorunu yaşan arkadaşlar olmuş, çözüm yöntemini denememe rağmen sonuç alamadım. Sorunun kaynağını auto-increment hatası olarak değerlendirmekteyiz. Oluşturulan yeni kullanıcılar database'de ID ataması yapmamaktadır. Her kullanıcı "0" olarak gözükmektedir. Eski kullanıcılarında yönetim haklarında değişiklikler olmuştur. Yardımlarınızı bekliyorum.

out of order
googleasistan
reklam

RAZADOR RAZADOR Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 11.04.2018
  • Yaş/Cinsiyet 26 / E
  • Meslek Software Engineer
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad S** Ç**
  • Mesajlar 192
  • Beğeniler 4 / 48
  • Ticaret 3, (%100)
Kullanıcı sayısı az ise hızlı bir çözüm için el ile sırasıyla idlendirmeniz ve sonrasında tüm kullanıcıların rollerini güncellemeniz olacaktır wordpressten aksi halde çok meşaketli bir yol açıkcası.

Yapım :

ALTER TABLE tablename AUTO_INCREMENT = 1

şu şekilde ilk önce auto incrementi sıfırlayın kendi id'inizi 1 yapın geri kalanı 2,3,4,5,6,7 diye gitsin.

Sonrasında wordpresse giriş yaparak ek bir rol yönetimi uygulaması ile Yeni bir rol tanımlayın istediğiniz yetkileri verin sonra veritabanına şu kodu gönderin.

UPDATE tabloadı SET sutun adı = REPLACE(sutun adı, 'BU VERİYİ BUL', 'BUNLA DEĞİŞTİR')

Yukarıdaki değiştreceğiniz alana yeni kullanıcı rollerini tanımlarsanız düzelecektir.

wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al