Arkadaşlar wordpress de youtube linklerini direk atınca belli bir boyuta göre videoyu ekliyor. Ben yazı alanın genişliğinde olmasını istiyorum. Bunu nasıl o genişliğe göre yapabilirim. Aynı zamanda mobilde de ona göre küçülmeli.
2 sini de dene biri oluyor hocam tam hatırlamıyorum. Birincisi normal yazı editöründe video kısmına gel oraya linki yapıştır. İkincisi video ekleme iframe kodu diye aratırsan boyutları kendin ayarlayabiliyorsun o kodu eklerken.
Nexus 5 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Wordpress'te bunu daha kolay kullanabilmeniz için size kısa kod yazdım functions.php dosyanızın içerisine ekleyin.
/* Youtube Video embed kısa kod başlangıç - GökhanKARA - www.gokhankara.net*/ function youtube_embed($atts, $content=null){ extract(shortcode_atts( array( 'id' => '', 'h' => '', ), $atts));
return ''; } add_shortcode('youtube', 'youtube_embed'); /* Youtube Video embed kısa kod bitiş - GökhanKARA - www.gokhankara.net*/
Kısa kodun kullanımı : [youtube id="DcPNfGDrFD4" h="500"]
Bu kısa koddaki h değeri yükseklik yani videonun yükseklik değeridir. Genişlik değeri %100 otomatik gelecektir. Aynı zamanda bu şekilde responsivedir yani mobilde de kendini otomatik resize eder.
Eğer bir sorun meydana gelir ise adımı etiketleyerek bildirebilirsiniz. Güzel hafta sonları dilerim ..