Merhaba arkadaşlar;

Bu yazımızda Sohbet odaları, chat sohbet siteleri için wordpress’de özgün içerik eklemeyi detayları ile sizlere anlatıyoruz.

En bilinen Arama motorlarınından olan Google, Bing, Yandex gibi öncü arama motorlarının örümcekleri dünya üzerindeki bütün sitelere girerek o sitelerden index almantadır. Bu örümcekler öncelik olarak özgün ve kaliteli yazıları indexlemekle birlikte öncelik tanıyor. Özgün yazımızı konumuzla alakalı temiz ve anlaşılabilir bir anlatımla yapmaya alışıyoruz. Arama motorlarının örümcekleri normal bir insandan daha fazla hassas şekilde gün geçtike kendisini geliştirmektedir.

Önemli bir bilgi daha vermek gerekirse, yazdıgımız yazıların yazım yani imla kurallarına uyulması ve anlaşılır düzgün bir türkçe ile yazılması, önemlidir. Yazıların ögretici yada yönlendirici olmasınada dikkat edelim.

Özgün İçerik:

Herkesin dilinde bir özgün içerik ekleme olayı var ama herkes özgün içerigi kolay şekilde uyguluyor. Hatta kendince özgünleştirenler var. Özgün içerik benzersiz olan içeriktir, başka yazıları kopyalayıp degiştirmek yada başına farklı yazı eklemekle olmaz kesinlikle. Özgün yazı bir konu ile alakalı kendi kelimelerinizle yapılan anlatımlardır. Bir konuyu okuyarak özetleyip icerisine kendi anlatımınızıda katabilirsiniz. Ama asla başka yerden kopya yapıp degiştieme ile olmaz.

Neden Özgün İçerik?

Google ve diger arama motorları daha önceden indexledigi yazıyı tekrar almıyor yani önemsiz sayıyor ve bunu dahada ileriye taşıyan google kopyala yapıştır yapılan yazıları spam olarak işaretliyor. Fayda yerine zarar görüyor sitelerimiz. Bunu önleyebilmek ve sitemizin sıralamalarda yukselmesi için özgün içerik dedigimiz benzersiz anlatım şart.

Anahtar Kelime Öncelikli İçerik

İçeriklerimizin daha fayda saglaması için sitelerimizin içeriklerine ve arama motorlarına tanıtıldıgı anahtar kelimelerde yazmamız daha çok saglayacaktır. Düz mantıkla konu dışı bir örnek verirsek; Manav gömlek satıyor kim gömlegi manavdan alır?. Bu örnekte amaca göre içerik eklememiz gerektigini anlıyoruz. Biz şimdi Chat Sohbet ve Türevleri hakkında kelime bazlı yazımı anlatıcaz. Yazdıgımız içeriklerde Sohbet Chat kelimeleri geçmeli mutlaka ve anlamlı cümleler olmalı fakat dedigim gibi bunu yaparkende rast gele yazılar degil kaliteli cümleler ile abartmadan yapalım. Kısa bir Örnek vermek gerekirse

Merhaba Sohbet Odaları Kullanıcıları;

Günümüzde Chat Sohbet odalarına olan alaka azalmış gibi görünsede durumun böyle olmadıgı bunun sebebinin, Chat Sohbet saglayan sitelerin artması ve kullanıcıların seçeneklerinin çogalması olarak gösterebiliriz. Chat Sohbet tutkunları gerek mIRC Scriptler üzerinden gerekse Sohbet sitelerinin web sayfalarından girerek Sohbet ediyorlar. Chat Sohbet odalarında kaliteli sohbet ortamı yakalayıp bunu sohbet arkadaşlıgına ve hatta gerçek hayattada bir araya gelerek arkadaş olup yada duygusal birliktelik yaşayanlarında sayısı hiçte az olmamakla birlikte hemen hemen bütün Chat Sohbet kullanıcılarınında yabancısı olmadıgı bir konudur.

Diye uzatılabilir ve bu anlatım kelime bazlı içerik ekleme hakkında detaylı bilgi vermiştir diye umuyorum.

Anahtar Kelime Link Vermek

Sitemizde yukarıda anlattıgım kriterlerde anlattıgım şekilde yazdıgımız yazılarımızda Anahtar Kelimelerimize botların direk kayıt yapması için ve yazımızı başka yerlerde okuyan kullanıcıların linklere tıklayarak sitemize girmesi için link vermek önemlidir. Bunun en önemli sebebide arama motorlarının bu şekilde daha kolay ve hızlı yükseltmesidir.

Bunu nasıl yapmamız gerektigine gelecek olursak Chat, Sohbet veya türevleri hangi kelimelerde kasıyorsak sitemizi ve yazımızı nasıl eklediysek o kelimeleri ilk olarak yazımızın girişinde birini seçiyoruz ve kopyalıyoruz, kopyaladıgımız yazımızı Bold[kalın] hale getiriyoruz ve hemen sonrasında, baglantı ekle butonuna tıklayarak sitemizin linkini yazıyoruz.

Anahtar Kelimeye Link Vermek Resimli AnLatım

Resim 1 Anahtar Kelime Seçme ve Kalınlaştırma [BOLD]








Şimdi son adım resim 2 burda linki nereden ve nasıl olacagını göstericem



Bu şekilde link verme işlemimizi bitiriyoruz.

Yazılara Etiket Vermek:

Yazımızı yazdık ve bitirdik şimdi sıra bunu etiketlemeye geldi arama motorlarının yazımızı kolayca okuyuculara sunması için anahtar kelimelerimizi seçiyoruz. Yukarıdaki örnek yazımızdan yola çıkarak etiketlerimiz şöyle olacak Chat, Sohbet, Chat Sohbet, Chat Odaları Sohbet Odaları bunları ise yandaki etiketler bölümüne yazıyoruz.

Resimli Anlatım



All in SEO Eklentisi

Arama motorlarında önemli bir etken olan bu eklenti adındanda anlaşıldıgı gibi seo ile alakalı bir eklentidir bunu doldurmak çok kolaydır. Kısaca anlatıp resimli anlatımına geçelim. All in Seo 3 bölümden oluşur Başlık – Açıklama – Anahtar Kelimeler

Başlık: Buraya yazdıgımız konunun başlıgını ekliyoruz

Açıklama: Konumuzun bir kaç kelime ile anlatımını yapıyoruz alternatif başlık gibi düşünelim.

Anahtar Kelime: Buraya anahtar kelimelerimizi ekliyoruz yani etiketlerimizide d,yebiliriz.



Kategori Seçimi

Yazımızı yazdık ve son aşamaya kategorilendirmeye geldik yazımızı uygun bir kategori içerisine kaydediyoruz. ve hemen onuda resimli olarak anlatalım



Bu şekilde yazımızı bitirdik ve yayımlamaya hazır hale getirdik nasıl yayımlayacagımızıda hemen söyleyelim bilmeyen arkadaşlar için onu resimli anlatmama gerek yoktur heralde Yukarıda YAYINLA butonu vardır mavidir onada tıklıyoruz ve wordpress’de özgün ve kaliteli bir içerik hazırlamış oluyoruz.

Umarım Faydalı Olur..Hepinize Kolay Gelsin Google Sizi Korusun.

Kaynak Bedava Sohbet Odaları / Aruda