-
-
Yaş/Cinsiyet
37 / E
-
Meslek
Yatırımcı
-
-
Ad Soyad
T** L**
-
-
-
Ticaret
51, (%100)
Merhaba arkadaşlar;
Bilenleriniz var ki, XenWord isimli ücretli eklenti, WordPress ve XenForo arasında köprü oluşturmakta ve bir çok özelliği ile sistemi kolaylaştırmaktadır. Anadizinde WordPress, /forum klasöründe XenForo olmak üzere 2 farklı veritabanı ile kurulumları gerçekleştirip ardından XenWord'ü sorunsuz bir biçimde kurarak ayarlarımı yaptım. Eklenti sorunsuz bir şekilde görevini yapmakta fakat üye olanların kullanıcı rollerinin çakışmaması ve izinsiz yetkilendirme olmaması için eklenti yapımcısının ipucu yönergeleri arasında yapılması gereken bir noktada takılıyorum.
PhPMyAdmin ve tablolardan anlayan ve aşağıdaki konuda gösterilen tablo ve anlatıma göre benim yapmam gereken işlemin doğrusunu bana öğretip, izlenmesi gereken yol konusunda beni aydınlatacak tecrübeli birine ihtiyacım var.
Konu Linki;
https://www.tuxreports.com/community/resources/howto-align-wordpress-and-xenforo-admins.37/
Tecrübeli arkadaşların verecek oldukları cevaplar için şimdiden teşekkür ederim.
1 kişi bu mesajı beğendi.
[Firma Rehberlerine Ekleme Hizmeti] TAM 500 Rehber!
-
-
Yaş/Cinsiyet
40 / E
-
Meslek
Çiftçi
-
-
Ad Soyad
A** G**
-
-
-
Ticaret
8, (%100)
Her iki dbyi phpmyadminde ayrı ayrı açıp user idleri değiştirerek eşleyeceksin. Aksi halde forumdaki herhangi bir kullanıcı id çakışırsa wpde admin olabiliyor. Çok geniş kapsamlı birşey düşünüyorsan işin zor. Her kullanıcıda bunu yapman gerekiyor.
-
-
Yaş/Cinsiyet
37 / E
-
Meslek
Yatırımcı
-
-
Ad Soyad
T** L**
-
-
-
Ticaret
51, (%100)
RadiKaL hocam işin o kısmını kavradım ama örnek tablolara göre nasıl hareket edeceğimi anlayamadım.
Örneğime göre şekillendirebilir misin;
Wordpress'i TABLET kullanıcı adıyla kurdum varsayıyorum, XenForo'yu ise TELEFON kullanıcı adıyla kurdum diyelim. Olması gereken tabloda TABLET isimli WP yöneticisi from_users 1 XenForo'da ki karşılığı boş.
TELEFON İsimli XenForo yöneticisi user_id 1 ve WP veritabanındaki karşılığı ise user_id 2 mi olması gerekiyor? O zaman ilgili tablo doğrultusunda benim, WordPress veritabanında TELEFON isimli kullanıcıyı user_id 2 olarak atamam gerekiyor doğru mu?
wp_users kısmını kavradım sanırım ama wp_usermeta 'daki yapacağım değişikliği anlayamadım.
-
-
Yaş/Cinsiyet
40 / E
-
Meslek
Çiftçi
-
-
Ad Soyad
A** G**
-
-
-
Ticaret
8, (%100)
Her iki tablodada user idlerin aynı olması gerekiyor. Resmin son bölümündeki şekilde ayarlaman lazım. Örnekteki resme göre deneyebilirsin. Farklı kullanıcılar oluşturup farklı yetkilerle donatmalısın. O zaman çözülür gibi geliyor.
-
-
Yaş/Cinsiyet
37 / E
-
Meslek
Yatırımcı
-
-
Ad Soyad
T** L**
-
-
-
Ticaret
51, (%100)
RadiKaL ilgili konuda bulunan en alttaki resimdeki xf_user_id tablosu yok. En alta da not düşmüşler. XenWord'ün eski sürümlerinde iken böyle yapılması gerekiyordu diye.
Sanırım olması gereken bu:
http://prntscr.com/gqdpb1
-
-
Yaş/Cinsiyet
40 / E
-
Meslek
Çiftçi
-
-
Ad Soyad
A** G**
-
-
-
Ticaret
8, (%100)
aynen öyle olacak denedin olmadı mı?
-
-
Yaş/Cinsiyet
37 / E
-
Meslek
Yatırımcı
-
-
Ad Soyad
T** L**
-
-
-
Ticaret
51, (%100)
Hangisini yapacağıma emin olamadığım için denememiştim henüz. Şimdi başlıyorum.