lostyazilim
tr.link

Yandex Hakkındaki Eleştirim

8 Mesajlar 1.178 Okunma
lstbozum
tr.link

kademirius kademirius WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 17.03.2012
  • Yaş/Cinsiyet - /
  • Meslek
  • Mesajlar 92
  • Beğeniler 61 / 6
  • Ticaret 3, (%100)
İnternet kullanıcıları için olmasa da Web Masterlar için Yandex’in gelişi; güzel bir heyecan ve umut yarattı. Çünkü Google’ın sıralama algoritmalarındaki ani değişiklikler ve acımasızlıklarından web masterlar bıkmış usanmıştı. Yandex’in gelişi ile Google tek eli ortadan kalkacak ve Web Masterlerın çıkarına olan bir rekabet başlayacaktı. Benim gördüğüm kadarıyla bu henüz gerçekleşebilmiş değil. Çünkü Yandex halen tanıtım aşamasında ve ulaşmak istedikleri seviyeye ulaşmaları zor görünüyor. Ancak yılmadan çalışmaya devam ettikleri için uzak bir olasılık değil. Ancak benim düşüncem, Web Masterların Google’a karşı durmaya başlamalarının tek nedeni sıralama algoritmaları değil.

Arama Motoru denildiğinde aklımıza şöyle bir tanım gelir: Dünya genelindeki siteleri tarayarak; insanların istedikleri verilere ulaşması için aracılık ederek, insanları internet sitelerine yönlendiren siteler (Umarım tanımda bir eksiklik olmamıştır). Arama Motoru denildiğinde de elbette aklımıza ilk olarak Google gelir. Ancak uzun bir zamandır Google sadece “Arama Motoru” hizmeti vermiyor. Başlıca; GMail, Picassa, Blogger, Google Docs, Google+ gibi uzayıp giden bir listeye sahip. Durum böyle olunca bu listenin daha da uzaması Web Masterlar için bir tehlike oluşturmaya başlıyor. “Bir gün bizim işimizi de yapmaya başlarsa?” sorusu sanırım her geçen gün daha da dillenmeye başlıyor. Dolayısıyla Web Masterlar için vazgeçilmez olan Google giderek tehdit oluşturmaya başlıyor. İşte bu nedenle Yandex’i bir çok kişi kurtarıcı olarak görüyordu. Ortaya çıkacak olan rekabetle birlikte Google tekrar bir “Arama Motoru” olacaktı. Ancak Yandex de benzer bir politikayı izlemeye başladığı açıkca görünmeye başladı.

Yandex’in uzun yıllardır Rusya’da hizmet verdiği ve Google’a hiç aman vermediğini biliyoruz. Ancak bizim için Yandex yeni bir arama motoru. O nedenle Türkiye için başlattıkları hizmetlerden yeni gibi bahsedeceğim. Yandex ismini arama motoru olarak ilk duyduğumda; arama motoru dışında: Panaromik Haritalar, Yandex Mail ve Web Masterler için Metrica hizmeti vardı. Tabi bunlar benim gözüme çarpanlar. Bunun ardından Google’ın hemen ardından da Yandex Disk geldi. Bu hafta içindeyse Tercih rehberi!. Tercih rehberine kadar hepsini kabul edelim ancak tercih rehberi, Yandex’i gözümde Google ile aynı seviyeye getirdi. Yani Yandex de Google gibi Web Masterlar için fayda sağlayan ancak büyük risk oluşturan bir Arama Motoru. Bir gün istediği seviyeye geldiğinde arama motorunu kapatarak, kullanıcıların sadece site içinde dolaşmasını isteme riski olan bir site. Evet belki abartıyorum ama bu hızla giderse bunun gerçekleşmesi imkansız değil.

İnternet üzerine yazdığım ilk yazımdı. Umarım sıkıcı bir yazı olmamıştır. Acımasız olan, olmayan her yoruma açığım. Okuduğunuz için teşekkürler.

http://www.barisakdemir.com/internet/yandex-giderek-googlea-mi-benziyor/

sakinadam.com
wmaraci
reklam

burakisci burakisci Wordpress Tema Yapımcısı Kullanıcı
  • Üyelik 16.10.2011
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek Wordpress Tema Yapımcısı
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad B** i**
  • Mesajlar 1897
  • Beğeniler 371 / 522
  • Ticaret 23, (%100)
Bu şekilde yönlendirme yapmanız yanlış , konuyu buraya ekleyip altına kaynak vermeniz gerekirdi!
kademirius

kişi bu mesajı beğendi.

KeremZOR KeremZOR o kadar zor değilim Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 12.09.2011
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek Uİ Designer & Web developer
  • Konum KKTC
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 1378
  • Beğeniler 363 / 346
  • Ticaret 9, (%100)
Hocam reklamında bu kadarı yani, yazıyı paylaşsanıza burada altına kaynak belirtirsiniz :)
kademirius

kişi bu mesajı beğendi.

• Üyelik 17.03.2012
  • Yaş/Cinsiyet - /
  • Meslek
  • Mesajlar 92
  • Beğeniler 61 / 6
  • Ticaret 3, (%100)
umarım söylediğiniz şekil budur. uyarılarınız için teşekkürler :) söylediğim gibi ilk kez paylaşmıştım.

sakinadam.com
wmaraci
wmaraci

micromillian micromillian WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 21.06.2011
  • Yaş/Cinsiyet 24 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad E** E**
  • Mesajlar 879
  • Beğeniler 43 / 46
  • Ticaret 0, (%0)
Yalnız bunun sitenize bir yararı olmaz... Siz sitenizi yükseltmeye çalışırken wmaracı yükselir. ;)

• Üyelik 17.03.2012
  • Yaş/Cinsiyet - /
  • Meslek
  • Mesajlar 92
  • Beğeniler 61 / 6
  • Ticaret 3, (%100)

micromillian adlı üyeden alıntı

Yalnız bunun sitenize bir yararı olmaz... Siz sitenizi yükseltmeye çalışırken wmaracı yükselir. ;)

yükselmese de olur hocam. amacım yazımın okunması :)

sakinadam.com

Developers Developers Laravel Artisan Kullanıcı
  • Üyelik 19.05.2012
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Konya
  • Ad Soyad E** A**
  • Mesajlar 328
  • Beğeniler 113 / 63
  • Ticaret 1, (%100)
Reklam konusunda bir yorum yapmıyorum fakat bende yazara katılıyorum Google büyük tehlike oluşturuyor.İnanılması zor olsa da Google , Sadecehosting gibi sitelerin bedava ticaret sitesi hazırladıklarını gördüm fakat ismini şuan hatırlamıyorum.Umarım google bu konuya da el uzatmaz..

Serginho Serginho WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 07.01.2012
  • Yaş/Cinsiyet 39 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Mesajlar 126
  • Beğeniler 25 / 24
  • Ticaret 2, (%100)
Google blogger sitelere çok önem veriyor. Özellikle adsense başvurularında bloggerları %80 kabul ediyor ki webmasterlar blogger'a yönelsin iki şirkette webmasterlar için tehlike arz ediyor.
Developers

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al