lostyazilim
tr.link

Yeniakit.org u satın aldım :D

43 Mesajlar 5.806 Okunma
acebozum
tr.link

EmirKutlu EmirKutlu PHP | Sosyal Medya Kullanıcı
  • Üyelik 16.08.2012
  • Yaş/Cinsiyet 26 / E
  • Meslek Php |
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad E** K**
  • Mesajlar 328
  • Beğeniler 39 / 85
  • Ticaret 40, (%100)

Turgenyev adlı üyeden alıntı

o zaman ben de geliri iyi bir sitenin adının patentini alayım. sonra da sitenin domainini alayım?

Buradada sanırım domain tescil tarihi ile marka tescil tarihi arasındaki fark ortaya konuyor. Eğer onada bakılmıyorsa ben onedio adına bi marka tescili başvurusu yapayım :D

elektronikssl
webimgo

dogandeniz dogandeniz WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 01.01.2016
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Computer Programming
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad D** Ç**
  • Mesajlar 681
  • Beğeniler 171 / 178
  • Ticaret 4, (%100)
Kardeşim sen para ödedin odomaini aldın ve o domain senindir istediği yere dava açsın sen istemediğin sürece bir şey alamazlar. Yerinde olsam haber sitesi açar doğru dürüst haberler yapar kullanırdım

Ek Olarak: Madem markası var neden önceden almıyor. Mesela .istanbul uzantıları önce şirketlere açılır ki sonradan zor durumda kalmasın diye

🇹🇷🇹🇷🇹🇷

Komut Komut www.d-help.com Kullanıcı
  • Üyelik 23.04.2015
  • Yaş/Cinsiyet 41 / E
  • Meslek E-Ticaret Yöneticisi
  • Konum Samsun
  • Ad Soyad E** K**
  • Mesajlar 552
  • Beğeniler 17 / 169
  • Ticaret 29, (%100)
Çoğu yazıyı okudum. Ve sonuç olarak olay şudur.

* Bu telif haklı domain işleriyle Wipo ilgilenir. ULUSLARARASI KANUN DERKİ ( doğal olarak wipo derki) : Olarki bir marka tescilli domaini başka bir kişi birebir domain ismini satın alırsa, satın alan kişi marka tesciline ait hizmeti satmıyor ve farklı bir hizmet sunuyorsan alan adı satın alan kişiye kalır. Ha yok sen alan adını aldın örneğin turkiye.com ( gazete sitesi olsun ) ve bu domaine gazete sitesi kurdun, o zaman wipo bakar der ki bu alan adı marka tescili sahibi ile aynı işi yapıyor o zaman domaini gazeteye senden alır iade eder. Ama yok sen turkiye.com adresinde Türkiye'yi tanıtırsın o zaman wipo derki bu gazete değil farklı bir mecrayı tanıtıyor ve ona rakip değil der ve domaini sahibinde geri bırakır

Buna en güzel örnek : www.kanald.com adresidir. Vatandaş almış. Kanal d de gitti mahkemeye verdi. Vatandaşta benim chat kanalımın adı bu dedi ve domain onda kaldı. yani kanal d yi doğan alamadı :))

Hatta işte wipoun sonucu :D http://www.wipo.int/amc/en/domains/search/text.jsp?case=D2010-2109
Utayist Sardox

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al