Kim demiş Windows Phone'da güzel uygulama yok diye? Bildiğiniz üzere Gmail, Google Maps, YouTube, Facebook, Pinterest, Dropbox, Flipboard, Pocket ve Feedly gibi uygulamalar resmi olarak Windows Phone'da bulunmuyor. Biz de sizin için 3. şahıslar tarafından geliştirilen alternatif uygulamaları derledik.

1- Metrotube



11.000'den fazla kullanıcı yorumu, kolay tasarımı ve bol özelliklerini göz önüne alarak en iyi YouTube alternatifi olarak Metrotube seçtik.

Uygulama Metro tarzı bir tasarıma sahip. Favorilerinize veya daha sonra izlemek için kaydettiğiniz videolara erişebilmek için Google hesabınızla oturum açmanız gerekiyor. İnternetiniz varken videoları önbelleğe alırsanız internetiniz olmadığında bile videoları izleyebilirsiniz.

2- Baconit



Bu uygulamayla Reddit'teki sınırlamayı kaldırıyoruz. Uygulama Windows Phone'a internetin ön sayfasını getiriyor.

Temiz, hızlı ve kolay arayüzü sayesinde hiçbir gif'ten geri kalmadan Reddit'te gezeceksiniz.

3- CloudSix for Dropbox



Karşınızda şık tasarımı ve güvenilir performansıyla Dropbox alternatifi bir uygulama bulunuyor.

Uygulamayla Dropbox dosyalarınızı görüntüleyebilir, telefonunuza indirebilir hatta geri Dropbox'a geri yükleyebilirsiniz. Uygulamayla birden fazla hesabınızı yönetibilirsiniz.

4- 4th & Mayor



Sıradaki uygulama Foursquare'a alternatif bir uygulama. Aslında Foursquare'ın resmi Windows Phone uygulaması var ama yeteri kadar iyi değil.

Basit, kullanıcı dostu bir arayüzü olan 4th & Mayor resmi uygulamadan çok daha iyi.

5- Gmail



Uygulamanın adının Gmail olduğuna bakmayın.

Resmi olmayan bu uygulama sayesinde Gmail'in masaüstü sürümünde ne yapabiliyorsanız aynısını bu uygulamada da yapabiliyorsunuz.


6- gMaps



gMaps, Google Maps'in güzel bir alternatifi.

Uygulamada trafik, yön ve hatta sokak görünümleri bile var. Ayrıca çevrenizdeki dükkanları bulmak için arama yapabilirsiniz.

7- pin.it



Pinterest'in hala Windows Phone uygulaması olmaması şaşırtıcı. 3. şahıslar tarafından geliştirilen bu uygulama en iyi Pinterest alternatifi.

Uygulamayla panolarınızı düzenleyebilir, arama yapabilir, yeni pinler yollayabilir ve yorum yazabilirsiniz.

8- LiveGaming



Bu uygulama Twitch, diğer adıyla Twitch.TV'nin alternatifi.

Twitch.TV oyuncuların canlı yayın yaptığı bir platform. Bu uygulama sayesinde de istediğiniz oyunu listeden seçip yapılan canlı yayınları telefonunuzdan izleyebilirsiniz.

9- Nextgen Reader



iOS ve Android'in Feedly'si varsa Windows Phone'un Nextgen Reader'ı var.

Bu uygulamayla sevdiğiniz blogların güncellemelerini ve haber beslemelerini RSS olarak alabilirsiniz.



Kaynak : Alternatif Windows Phone Uygulamaları