Microsoft'un mobil işletim sisteminin yeni sürümü Windows Phone 8, Ekim sonu itibariyle pazara sunulmuş ve Kasım ayında da ilk ürünler piyasaya çıkmıştı. WP7 dönemindeki donanım eleştirilerinden kurtulacak seviyede konfigürasyon sunan bu modeller, firmanın pazar payında da hareketliliğe neden olmuştu.

Ancak firmanın yılda bir kez donanım yenilemesine gitmesi en büyük eleştiri konularından birisi. Bu nedenle örneğin yaz döneminde WP8 ürünleri sunmak isteyen bir operatör, en az 6-8 ay eski donanıma sahip akıllı telefonları pazara sunmak durumunda kalıyor ve bu onun için bir dezavantaj oluşturuyor.

ABD'li Sprint operatörü de ülkenin diğer büyük 3 operatöründen daha geç bir zamanda WP8 cihazları sunacak ve dönemin gerisinde kalan bir donanım konfigürasyonunun sıkıntısını yaşayacak.

Ancak PCmag sitesine konuşan Sprint dağıtım kanalları direktörü Ryan Sullivan, altı aylık donanımlarla piyasaya çıkmak istemediklerini ve döneme uygun donanıma sahip modeller için Microsoft ile yakın bir şekilde çalıştıklarını aktardı. Yaz döneminde pazara sunulacak ürünler yeni bir nesil olacak ve platform entegrasyonu ve hizmetler de yenilenecek.

Windows Phone 7 ile başarı yakalayamayan Sprint; Xbox, Windows 8 ve Windows Phone 8 platform tecrübelerini biraraya getiren yeni yaklaşımla bunun değişeceğine inanıyor.

Yeni WP8 dalgasının hangi donanım özelliklerini taşıyacağı bilinmiyor. Ancak özellikle Full HD çözünürlük desteğinin olmaması eleştiriliyordu. Genelde tek çizgi üzerinde ilerlediği için yeni cihazların 4 çekirdekli Snapdragon S4 işlemciler ve Full HD'ye kadar ekran çözünürlüğü barındıracağı tahmini yapabiliriz.

Sullivan yılın yeni akıllı telefon modellerinin MWC 2013 etkinliğinde ve sonrasındaki bağımsız etkinliklerde üreticiler ve operatörler tarafından duyurulacağını belirtiyor.

Kaynak: http://www.pcmag.com/article2/0,2817,2414044,00.asp