Microsoft Lumia 950 ve 950 XL modelleri telefonunun yazılımında kaynaklanan bir hatayı düzeltmek ve performansı arttırmak için yeni güncelleme paketi aldı.

Geçtiğim dönem Ekim ayında piyasaya duyurulan Windows 10 Mobile işletim sistemini kullanan Lumia 950 ve 950 XL yüksek donanım seviyesine sahip olan cihazlar için performans ve hata düzeltmeleri için güncelleme paketi gelmiş oldu.

Güncelleme paketinin içeriğinde yazılım hataları, cihazın kararlı çalışmasına olanak sağlamak amacıyla iyileştirmeler ve dokunma ve ekran uyandırma ile alakalı güncelleme içeriği bulunmaktadır.

Daha önce LG akıllı telefonlarında tanışmış olduğumuz çift dokunma ile telefonu kilidini açma ve uyandırma özelliği, daha önceki Lumia modellerinde mevcut idi fakat Lumia 950 ve 950 XL modelinde bu özellik gelmemişti. Bu güncelleme pakaeti ile birlikte çift dokunarak kilit açma kapama ve özelliğine kavuşmuş oldu

Bu özelliği kullanabilmeniz için Telefonun ayarlarından Dokunmatik bölümünden özelliği aktif etmeniz gerekiyor

Bu güncellemeyi 950 ve 950 XL telefonlarınıza OTA programı üzerinden yüklenebilecek ayrıca belirtmek gerekirse bu güncelleme paketi bütün kullanıcılar sunulmayacak. En kısa zamanda 950 ve 950 XL kullanıcıları güncellemeye kavuşacaklar.

Windows Recovery Tools üzerinden bu güncelleme paketini kurabilirsiniz fakat ben bunu tavsiye etmiyorum çünkü telefonuzdaki tüm verileri kaybedebilirsiniz.

Kaynak:http://www.sefakuru.com/mobil/microsoft-lumia-950-ve-950-xl-yeni-guncelleme-aldi/