Windows 10 Mobile Yapı 10586.71 Slow Ring için Aktif Edildi.
Microsoft’un Windows Insider programı kapsamında yayınladığı Windows 10 Mobile’ın 10586.71 numaralı yapısı Fast/hızlı seçim için yayınlanmıştı. Windows 10 Mobile’ın 10586.71 numaralı yapısı şimdi de Slow/yavaş kullanıcıları için de aktif edildi.
Güncellemenin içeriği ;
Yenilikler:
Öncelikle Wi-Fi ve Hücresel şebekedeki veri göçleri bu yeni build ile tarihe karışıyor.
Yeni build ile Windows 10 Mobile için yayınlanan SensorCore API’leri sisteme dâhil ediliyor. Böylelikle akıllı saatler, bileklikler vs. Windows 10 ile uyumlu şekilde çalışabilecekler.
Giderilen sorunlar:
Windows Update’te iyileştirmeler ve performans geliştirmeleri yapıldı.
Windows 8.1’den yükseltmeden kaynaklı sürekli veri profillerinin ve mesajlaşma servisinin kapanması hatası bu güncelleme ile nihayet düzeltildi.
SensorCore API’leri artık aktif olarak kullanılabilir. Bir ok spor uygulaması da dâhil olmak üzere hareket verilerinize erişmek için bir izin seçeneği aktif hâle getirildi.
Başlangıçta SD kart algılamama hatası düzeltildi.
EDGE tarayıcısında PDF işleme ve okuma seçeneğinde geliştirmelere gidildi.
Eşlemiş cihazların veya araçların Bluetooth üzerinden bağlanması seçeneklerinde geliştirmeye gidildi. Cortana ve Microsoft Band uyumu geliştirildi.
Haritalar indirilirken hızlı ayarlar menüsünün kullanılamaması hatası düzeltildi.
Groove Müzik uygulamasının mağazadan yeniden indirildikten sonra DRM parçalarının çalmasında oluşan sorunlar düzeltildi. Depolamaya müzik atıldığında Groove Müzik uygulamasının parçayı okuma hızı artırıldı.
Cihazın güç seçenekleri geliştirildi. Artık müzik dinlediğinizde veya cihazı güncellediğinizde arka planda iris tarayıcı gibi sensörler otomatik olarak devre dışı kalıyorlar.
Hücresel şebeke üzerinden uygulama alınamaması hatası düzeltildi.
Çocuk köşesi güvenliği artırıldı.
Windows 10 Mobile tam sürümünü bekleyen kullanıcılar habire dağıtımın ertelenmesinden şikayetçi. Ne zaman tam sürüm yayınlanacağı hakkında bilgi olmazken Şubat/Mart aylarında tam sürüm geleceği söylentileri var.

Kaynak : GuncellemeOrg