Diğer işletim sistemlerinden farklı olarak neden Windows 10’a neden geçiş yapmalıyım. Sizlere nedenlerini makalemizde açıkladık…
Geçen sene yayınlamış olan Windows 10 sürümü internette yapılan testler ve tartışma forumların da gerçekten Windows’un bu zamana kadar çıkarmış olduğu en iyi işletim sistemi olarak anılıyor. Çıktığı günden itibaren tahminen 100 milyondan fazla bilgisayara kurulan Windows 10, daha önce lisanslı bir işletim sistemi kullanıyorsanız yaptığı devrim ile Windows 10 yükseltmek ücretsiz idi. Fakat 29 Temmuz’dan sonra ücretsiz yükseltme işlemi Microsoft tarafından durduruldu.
Cortana sesli komut yardımcısı
Microsoft’un Windows 10 ile birlikte getirdiği en iyi özelliklerden birisi Cortana ismini verdiği sesli komut yardımcısı. Daha önce Apple tarafından iPhone’larda tanıdığımız Siri’ye benziyor. Cortana ile birlikte bilgisayarımıza sesli bir şekilde komut vererek işlemlerimizi yerine getirmesini talep edeceğiz.
Stylus kalemler
Bu konu daha çok grafik tasarımıyla uğraşan arkadaşlar için gelsin. Windows 10 ile birlikte grafik tasarımı ve yazı çalışmaları artık kolaylaşıyor. Stylus Kalemler Windows 10 ile uyumlu çalışıyor.
Yeni Nesil Tarayıcı Microsoft Edge
Microsoft bu zamana kadar çıkardığı Internet Explorer ile çok sıkıntılar yaşadı. Uyumsuzluk problemleri ve diğer tarayıcılara göre gözle görülür bir şekilde yavaşlık farkı vardı. Microsoft’un bu konuda sütten ağzı yandı. Windows 10 ile birlikte bizi Microsoft Edge yeni nesil tarayıcı ile tanıştık. Edge gerçekten diğer Internet Explorer serilerine göre çok hızlı ve şık bir görünüme sahip.
Başlangıç Menüsü
İlk Microsoft sürümlerinden beri tanışmış olduğumuz Başlat menüsü gerçekten kullanıcılar tarafından çok beğenildi. Microsoft’un Windows 8 işletim sistemi ile birlikte başlangıç menüsünü kaldırmıştı. Yerine patlama yapacağını zannettiği tabletler ile uyumlu Metro başlangıç sistemini getirmişti. Fakat istedikleri gibi olmadı kullanıcılar başlat menüsünü arar oldular. Bunun için başlat menüsünü görevi gören yazılımlar indirme rekorları kırdı. İnsanlar başlat menüsünü istiyorlardı. Microsoft bu duruma sessiz kalamadı Windows 10 ile birlikte gelişmiş başlangıç menüsünü yeniden getirdi. Kullanıcılar rahat bir nefes aldı bu sayede.
Yeni nesil güvenlik sistemi Yüz Tanıma
Daha önce Windows serilerinde görmediğimiz yeni bir özellik geldi Windows 10 sayesinde sizde benim gibi parola girmekten nefret ediyorsanız. Ayrıca güvenlik konusunda taviz vermem diyorsanız. Microsoft’un mühendisleri bu konuyu ele alarak yeni nesil güvenlik sistemi yüz tanıma sistemini Windows 10’a entegre ettiler. Artık bilgisayarımızı açmak için yüzümüzü tanıtmamız yeterli.
Kaynak