29 Temmuz’da tüm Windows bilgisayarlara gelen Windows 10 sürümü, gelişiyle birlikte heyecan yaratan Windows 10’da bazı ayarlar yapmamız da gerekebilir.

1- Cortana’yı Aktif Etmek

Cortana’ya girince ülkemizde şuan hizmet vermediğini görebiliyoruz fakat küçük bir oynamayla Cortana’ya erişim sağlanılabiliyor. Sol altta bulunan simgeden Cortana’ya tıklayın ve sonra Notebook’u açın. Açılan yerden Cortana’yı hem etkin hale getirebilir, hem de devre dışı bırakabilirsiniz.

2- Windows 10 Metro Arayüzü

Windows 10’da metro arayüzünü açmak için Başlat > Ayarlar > Tüm Ayarlar‘a giderek ayarları açın ve kişiselleştirme ayarlarını seçerek sol altta bulunan Başlangıç sekmesini açın ve “Başlangıç’ı tam ekran kullan” yaparak metro arayüzünü etkinleştirebilirsiniz.

3-Varsayılan Uygulamalar

Açacağınız dosyayı sağ tıklayarak “Birlikte Aç” demeniz yeterli olacaktır.

4- Wi-Fi Paylaşımını Kapatma

Windows 10 ile birlikte gelen özelliklerden biri olan Wi-Fi paylaşımı sayesinde Skype ve Facebook arkadaşlarınıza otomatik olarak Wi-Fi erişiminiz paylaşılabiliyor. Bunu kapatmak için görev çubuğunda Wi-Fi yazan yerden ayarları seçip ayarları yapmanız yeterlidir.

5- Yeniden Başlatma Zamanlanması

Windows 10 ile birlikte güncellemeler yapıldıktan sonra bilgisayarınız sizin isteğiniz olmadan birden yeniden başlatılabilir. Bunu önlemek için Başlat > Ayarlar dedikten sonra Ayarla’ya tıklayın. Karşınıza gelen Güncelleme ve Güvenlik seçeneğini seçip gelişmiş sekmesine geçin. Buradan da yeniden başlatma zamanlamasını ayarlayabilirsiniz.

6- Tweak Uyarıları

Bildirimleri görüntülemek için Sistem sekmesinden Bildirimler kısmına geçin ve buradaki görüntülerde oynamak için Tüm Ayarlar, Sistem, Bildirimler ve Eylemler‘i kullanarak dilediğiniz gibi seçebilirsiniz.