Microsoft’un yeni işletim sistemi Windows 10 ne zaman çıkacak, ona şimdiden nasıl erişebilirsiniz?

Microsoft, hernet beklediği gibi yeni işletim sistemi Windows 10’u tanıttı. Şirketin yeni uyguladığı politikalardan bir tanesi de Windows Insider Program (WIP). Bu uygulamadan biraz bahsetmek gerek görülürse, Windows 10 ile tanışmak isteyen meraklı kullanıcı kitlesini kapsıyor. Buradan yapacağınız giriş ile Windows 10’un Teknik Önizleme versiyonune erişebiliyorsunuz.

Girişin sonrasında Windows 10’un Teknik Önizleme versiyonunu indirebilmeniz için açılan sayfadan Windows 10 Teknik Önizleme imajını indirebiliyor ve bilgisayarınıza kurabiliyorsunuz. Microsoft, Windows Insider Program (WIP) vasıtasıyla yeni çıkartacağı işletim sistemi üzerinde kullanıcıların da söz sahibi olmasını istiyor. Programın temel amacı, Teknik Önizleme versiyonunu kullanan kullanıcıların işletim sistemi ile ilgili yaptıkları geri bildirimleri değerlendirerek en iyi Windows tecrübesi sunmak. Zira Windows 10’un biçimlendirilmesinde Windows Insider Program’ın etkisi de olacak.

Peki Windows 10’un tam versiyonu son kullanıcıya ne zaman ulaşacak? Bu hususta Microsoft net bir tarih vermiyor. Fakat yeni işletim sisteminin 2015’in ortalarında son kullanıcıya ulaşacağını belirtiyor. Maalesef bugün ulaşabildiğimiz Windows 10 Teknik Önizleme versiyonunde bulunan çoğu özellik kurumsal kullanıcıları kapsıyor. Microsoft’un son kullanıcı odaklı, içerisinde daha çok uygulama, özellik ve bahsi geçen ”Sadece tek bir Market”i barındıran önizleme versiyonunun ise Nisanda yapılacak Microsoft konferansından sonra ortaya çıkacağını düşünüyoruz.