Merhaba arkadaşlar. Biraz önce Windows 8 Consumer Preview sürümünü kurdum. Kurarken Product Key (ürün anahtarı) istedi. Hangi siteye girersem gireyim, hangi ürün anahtarını kullanırsam kullanayım bir türlü seriali kabul etmiyordu. Bir yöntem buldum. Eğer kurmak isteyipte kuramayan arkadaşlarım olursa bu yazıyı / makaleyi okumalarını şiddet ile tavsiye ediyorum.

[SIZE=2][COLOR=#ff0000]Windows 8 sistem gereksinimleri[/COLOR][/SIZE]

İşlemci: 1 gigahertz (GHz) minumum
RAM: 1 gigabyte (GB) (32-bit) yada 2 GB (64-bit)
Hard disk alanı: 16 GB (32-bit) yada 20 GB (64-bit)

[COLOR=#ff0000]Programlarım Windows 8 de Çalışacak mı ?[/COLOR]

Evet her yeni sürümden sonra akla gelen ilk soru. Kullandığım programlar bu sürümle uyumlu mu? Bunu test etmek için buradaki uygulamayı çalıştırın. Bu uygulama bilgisayarınızda kurulu olan programların listesini göstererek windows 8 de çalışıp çalışmadığını size bildirecek. Ya da direkt olarak bu sayfaya giderek windows 8 de çalışan programların listesine göz atabilirsiniz.
Benim tavisyem bildiğiniz gibi bu beta sürümü olduğu için eğer sanal makina oluşturacak kadar alanınız varsa sistemi buraya kurarak denemeniz.Ama yok illaki sistemi ana makinama kuracağım diyorsanız tabii ona diyecek sözümüz yok.
Sürücü yazılımlarınız Windows 7 sürümlerini indirip kurabilirsiniz. Bunun için konu başlığında yorumlarınız sonucunda cevaplamaya çalışacağım.

[COLOR=#ff0000]Windows 8 Consumer Preview Nerden İndireceğim?[/COLOR]

Buradan direkt microsoft un download sitesine de bağlanabilirsiniz.Eğer Windows Consumer Preview setup programı yardımıyla kurmak isterseniz ürün anahtarı girmenize gerek kalmadan Windows 8 i kurabilirsiniz.

[COLOR=#0000ff]Resimli anlatım:[/COLOR]



Next diyerek devam edelim ve bekleyelim.



Next dediğiniz zaman windows 8 indirmeyi otomatikmen başlatacak. Eğer yukarıdaki bağlantıda (microsoft sitesinden indirdiyseniz) resimdeki gösterilen seriali (not aldığınız) [COLOR=#ff0000]girmek zorunda kalacaksınız[/COLOR]. Eğer resimlerdeki gibi indirme işlemini gerçekleştirdiyseniz kurulum esnasında sizden [COLOR=#ff0000]serial istemeden[/COLOR] kurulum yapacaktır.


[SIZE=3][COLOR=#ff0000]İndirdiğimiz dosyayı nereye kaydediyor?[/COLOR][COLOR=#0000FF][/COLOR][/SIZE]

[SIZE=2][COLOR=#0000ff][B]Masa üstüne[/COLOR][/SIZE][/B]


İşlem bu kadar arkadaşlar

Umarım sizlere katkım olmuştur. İndirdiğiniz dosyayıda .iso kalıbını nero gibi cd yazdırma yazılımları ile yazdırıp kurmaya başlayın. Hayırlı olsun şimdiden.

[COLOR=#ff0000][B]Ekran görüntüsü:[/COLOR][/B]




Hayırlı olsun şimdiden :)


Kaynak: http://www.eyildirmaz.com/windows-8-consumer-preview-urun-anahtari-sorunu