Merhaba arkadaşlar windows 8'in geldiğini biliyor muydunuz ? Peki gelecekte neler olacak ne gibi özellikler eklenecek windows 7'den farkı ne olacak ? Bildiğimiz üzre masa üstünde bir çok dosyamız vardır bu dosyalar aslında bilgisayarımızın hızınıda düşürdüğünü biliyor muydunuz ? Bu yüzden ana ekranda yani masaüstünde ne kadar az dosyanız var ise o kadar iyidir windows 8'in de bu özelliği daha mantıksal bir yorum katılırak yapılmış olduğunu belirtmek istiyor ve bir resim ekliyorum :)

Yeni bir özelliği ise pc ayarlarını yani bilgisayarınızın denetim masasına ve bir çok ayalarınızı yapabileceğiniz bir ekran.Yeni ekran görüntülerinde aramalar, aygıt erişimi, Denetim Masası'nın yerini alacak yeni PC Ayarları sayfası görünüyor. Kilit ekranı kolaylıkla kişiselleştirilebiliyor ve arka planda çalışan uygulamalar, cihazkilitliyken uyarı görüntüleyebiliyorlar. Meraklandınız galiba işte o ekran görüntüsü ;

Birde indirdiğimiz bir dosyayı açıp bilgisayarımıza kurduğumuzda bir ekran karşımıza gelir hani yükleme süresi hızı gibi.İşte o ekranda da büyük oynamalar yapılmış ve sade şık bir görüntü ile kullanıcıya kullanırken zevk veren bir görüntü ;

Birde ekranın sağ tarafına kolay erişebilirlik koyulmuş , böylece kullanıcı daha mutlu olabilir :)

Herkes bir gün bir yerlere üye oluyor ve bu gittikçe artıyor.Bazı yerlere farklı şifrelerle kayıt olmak en iyisi fakat böyle oluncada şifreler unutulabiliyor.Bu yüzden windows 8'de bu özellik göz önünde bulundurulmuş ordan bir resim ;

Ve windowsun player'ı olan media player artık gün geçtikçe kullanılma sayısı azalıyor onun yerine başka programlar indiriliyor.Bu düşüş etkiside windows'u çıldırtmış gibi duruyor.O yüzden player'ı baştan tasarlıyıp windows 8 ile gündeme oturmayı planlıyorlar :)

Şimdilik bu kadar şey yeter çünki benim bilgim bitti :P :D Bir sonraki yazımda görüşmek dileği ile..

Dipnot: Windows 8 Beta sürümü Şubat ayının sonunda çıkacakmış :)

KAYNAK : http://tikyweb.com/windows-8-tum-hizla-geliyor.html