lostyazilim

Windows Format Atma Sorunu

9 Mesajlar 4.808 Okunma
lstbozum
wmaraci reklam

dtdesign dtdesign vizyondakifilm.org Kullanıcı
  • Üyelik 04.09.2012
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Kırıkkale
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 480
  • Beğeniler 47 / 78
  • Ticaret 0, (%0)
Merhaba arkadaşlar.
Şimdi benim sorunum şu bugün yakın bi arkadaşın bilgisayarına komple format atmaya çalıştık cihaz 4 günlük laptop freedos gelmişti ilk geldiğinde de ben attım sorun yoktu ama bugün atmaya çalıştığımızda daha önceden 4 adet yerel disk oluşturmuştum hepsini silip teke düşürme kararı aldım. Ama o disk alanlarını silemedim. Nasıl derseniz silmiyor işte sil ve biçimlendir butonlarının ikiside pasif durumda. Format atamadım üstüne bilgisayarda çöktü hiç windows açılmıyor artık.
Biosa falan sorunsuz giriyor sadece işletim sistemi çalışmıyor.Nasıl düzeltebilirim? Önerisi olan varmı ?

Ek Olarak: format atmayı denediğim sistemler Windows 7-8 ikisindede aynı sorun var.

dursuntokgoz.com.tr | dursuntokgoz.net | vizyondakifilm.org
wmaraci
reklam

BozkurtReis BozkurtReis Hello Bro Kullanıcı
  • Üyelik 05.08.2011
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek Para Yer
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad O** B**
  • Mesajlar 1008
  • Beğeniler 176 / 201
  • Ticaret 25, (%96)
öncelikle düzgün bir format atın diskleri bölmeye birleştirmeye çalışmadan daha sonra 2. formata başla tekrar 2. formatta aktif olacaktır

Modern ve Gelişmiş İddaa Tahmin Uygulaması Satışta !!!!

shuma shuma WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 14.12.2012
  • Yaş/Cinsiyet 39 / E
  • Meslek öğretmenlik
  • Konum Sivas
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 18
  • Beğeniler 1 / 3
  • Ticaret 0, (%0)
windows 7 için söyleyim eğer xp atmaya çalışıyorsan başaramazsın. çünkü engellenmiş. daha önceki sürüm windowslar yüklenemiyor. aynı şekilde 7atmaya çalışıp başarılı olamadıysan onu bilmiyorum

Freezby Freezby IMZA YASSAKK :) Kullanıcı
  • Üyelik 08.03.2012
  • Yaş/Cinsiyet 39 / E
  • Meslek Tamsurum.net
  • Konum Kırklareli
  • Ad Soyad F** S**
  • Mesajlar 1359
  • Beğeniler 88 / 287
  • Ticaret 5, (%100)
Laptop diskinizi eğer varsa bir harici HDD kutusuna bağlayın oradan biçimlendirin. Eğer yoksa XP kurulum cd sini takın ve onunla başlatın, o şekilde format atmayı deneyin. Eğer başarısız olursanız XP nin hata ayıklama modundan CHKDSK ile diski taratın, fiziksel hasar ihtimali nekadardır ?

wmaraci
wmaraci

Cry Cry http://www.kolbozuk.net Kullanıcı
  • Üyelik 07.02.2012
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 870
  • Beğeniler 58 / 170
  • Ticaret 5, (%100)

shuma adlı üyeden alıntı

windows 7 için söyleyim eğer xp atmaya çalışıyorsan başaramazsın. çünkü engellenmiş. daha önceki sürüm windowslar yüklenemiyor. aynı şekilde 7atmaya çalışıp başarılı olamadıysan onu bilmiyorum

Yanlış bilgi, Windows 7 yüklü bilgisayarıma XP yükledim :)

shuma shuma WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 14.12.2012
  • Yaş/Cinsiyet 39 / E
  • Meslek öğretmenlik
  • Konum Sivas
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 18
  • Beğeniler 1 / 3
  • Ticaret 0, (%0)
allah allah ben bizzat denemedim ama yakın bir arkadaşım denedi başaramadı. bu işlerde de uzman birisi.

• Üyelik 08.03.2012
  • Yaş/Cinsiyet 39 / E
  • Meslek Tamsurum.net
  • Konum Kırklareli
  • Ad Soyad F** S**
  • Mesajlar 1359
  • Beğeniler 88 / 287
  • Ticaret 5, (%100)

shuma adlı üyeden alıntı

allah allah ben bizzat denemedim ama yakın bir arkadaşım denedi başaramadı. bu işlerde de uzman birisi.

Win7 üzerine XP kuramazsınız, fakat diski biçimlendirip XP kurabilirsiniz. Arkadaşınız Win7 üzerine XP kurmayı denemiştir.

dtdesign dtdesign vizyondakifilm.org Kullanıcı
  • Üyelik 04.09.2012
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Kırıkkale
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 480
  • Beğeniler 47 / 78
  • Ticaret 0, (%0)

Bozkurt Reis adlı üyeden alıntı

öncelikle düzgün bir format atın diskleri bölmeye birleştirmeye çalışmadan daha sonra 2. formata başla tekrar 2. formatta aktif olacaktır

shuma adlı üyeden alıntı

Freezby adlı üyeden alıntı

Laptop diskinizi eğer varsa bir harici HDD kutusuna bağlayın oradan biçimlendirin. Eğer yoksa XP kurulum cd sini takın ve onunla başlatın, o şekilde format atmayı deneyin. Eğer başarısız olursanız XP nin hata ayıklama modundan CHKDSK ile diski taratın, fiziksel hasar ihtimali nekadardır ?

Cry adlı üyeden alıntı

Yanlış bilgi, Windows 7 yüklü bilgisayarıma XP yükledim :)

hocam konuda belirttim tekrar belirteyim.

içerisinde yüklü olan işletim sistemi Windows 7 Benim format atmaya çalıştığım sistemde windows 7

yani şöyle anlatayım win 7 to xp meselesi değil windows yükleme yaparken yerel disk oluşturma alanında silme işlemi yapmıyor yani aşağıdaki kırmızı renkle çizdiğim sil ve biçimlendir butonları pasif

dursuntokgoz.com.tr | dursuntokgoz.net | vizyondakifilm.org

• Üyelik 08.03.2012
  • Yaş/Cinsiyet 39 / E
  • Meslek Tamsurum.net
  • Konum Kırklareli
  • Ad Soyad F** S**
  • Mesajlar 1359
  • Beğeniler 88 / 287
  • Ticaret 5, (%100)
Windows XP CD si bulun biryerden, Windows XP ile başlatın ve diskleri o şekilde biçimlendirin. Biçimlendirme bittikten sonra Windows 7 cd nizi takın ve bilgisayarı yeniden başlatın. Kurulum sorunsuz devam eder.

Not : Formatlama hataları genelde Dosya sistemi hatasında görülür. XP CD ile alanların hepsini tek partition olarak formatlayın, bölümlemeyi windows 7 kurarken yaparsınız.

Ayrıca O resimdeki bölümdeyken sağ altta gelişmiş disk yönetimi diye bir bağlantı olacak. Onu tıklamadığınız zaman da biçimlendir ve sil butonları pasif kalır.
fatihcan

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al