-
-
Yaş/Cinsiyet
35 / E
-
Meslek
Yazılım Geliştirici / Youtuber
-
-
Ad Soyad
K** P**
-
-
-
Ticaret
46, (%100)
Arkadaşlar dün bir konuda görmüştüm bir arkadaşımız TC onayı olabilir diye yazmıştı. Bende bu mesajınız ayrı bir konu ile dikkat çekici hale getirmek istedim. BU tc kimlik numarası ile onay muhabbeti bir kaç farklı sitede karşıma çıktı ve bence oldukça olumlu bir olay. TC kimlik numrarası ile onaylı üye olduğun zaman hem multi üyelik derdi ortadan kalkıyor hemde insanların ticaret yaparken karşı tarafa olan kuşkularını bir nebze olsun azaltıyor. Üstelik tc kimlik numrarası ile onaylandığı zaman insanlar banlanmamak için daha dikkatli davranacaklardır. Sonuçta tc onaylı olduğu için 2. kez farklı bir iismle üyelik başvurusu yapmayacaklardır. Buna ek olarak yada alternatif olarak cep telefonu onayıda yapılabilir. Üyelik sırasında üyeliği aktif etmek için cep telefonuna gelecek olan bir sms ile onay yapılabilir. TÜm bunlar üyelerin seçkinliğini artıracaktır. Amaca hizmet etmeyen sadece reklam yada spam amaçlı üyeler ortadan kalmış olacaklardır. Ayrıca forumda 15 yaş altı üye olamaz muhabbeti de en azından tc onayı ile manipüle edilebilir olmaktan çıkacaktır. Bu konudaki görüşlerinizi sizlerde yorum olarak belirtebilirseniz önerimi geliştribilir yada bu konuda daha farklı fikirler ortaya çıkarabiliriz.
1 kişi bu mesajı beğendi.
Abone Ol : www.youtube.com/@kerimpotuk
Guneyy
se'öcü değilim..
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
E-Ticaret
-
-
Ad Soyad
İ** G**
-
-
-
Ticaret
86, (%100)
TC olayını destekliyorum hocam.
-
-
Yaş/Cinsiyet
30 / E
-
Meslek
Hosting Görevlisi
-
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
3, (%100)
Ben desteklemiyorum.
İnternet üzerinden TC kimlik numaramı vermek en çok kaçındığım şeyler arasında.
Eğer öyle bir zorunluluk olursa ileride biri veritabanına sızarsa (örn:***) olacakları düşünmek bile istemiyorum.
bd
WM Aracı
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
2
-
-
Ad Soyad
B** D**
-
-
-
Ticaret
18, (%100)
Özellikle ticaret bölümünde olmak üzere Ad-Soyad, Doğum tarihi ve TC Kimlik No zorunluluğu getireceğiz ileride. Ama bunu E-Ticaret bölümünü forumdan ayırdıktan ve bir sahibinden.com, gittigidiyor.com gibi ayrı bir sistem ile sunduktan sonra yapacağız. O zaman ticaret bölümüne girebilmek için Ad-Soyad, Doğum tarihi ve TC Kimlik No girişi ve doğrulaması zorunluluğu olacak. Bu sayede e-fatura kesilebilecek, satış yapan kişiler vergisini ödeyebilecek ve güven sağlanmış olacak.
Bu yaz böyle bir sistemi yazmayı ve kullanıma açmayı düşünüyoruz. Ama bunun içinde elime yeterli miktarda para geçmesi lazım ki yazılımcı ve grafik tasarımcıma hakkını verebileyim. Bu da şuan premium üyelik satımı ile mümkün olabilecek bir şey. Reklamdan kazanılan paralar anca altyapı masraflarını karşılıyor çünkü.
4 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
- / E
-
Meslek
makine mühendisi
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
12, (%100)
Tc kimlik numarası , ev adresi , cep numarası olmasına rağmen 200 lirası çarpılan arkadaş bir sonuç alamamıştı. Ticaret yaparken kendinizi sağlama alıp yapacaksınız. Tc kimlik no olayı çözmez.
2 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
35 / E
-
Meslek
Web Master
-
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
fikir bence çok iyi ama tc numarasını girdiğinde sistemin doğrulama yapması gerek bu da yasal izin gerektirir mi bilemiyorum.eğer doğrulama yapmazsa hiçbir işe yaramaz çünkü millet numaraları sallayabilir.
-
-
Yaş/Cinsiyet
35 / E
-
Meslek
Yazılım Geliştirici / Youtuber
-
-
Ad Soyad
K** P**
-
-
-
Ticaret
46, (%100)
Burak Çolak adlı üyeden alıntı
fikir bence çok iyi ama tc numarasını girdiğinde sistemin doğrulama yapması gerek bu da yasal izin gerektirir mi bilemiyorum.eğer doğrulama yapmazsa hiçbir işe yaramaz çünkü millet numaraları sallayabilir.
DOğrulama yapmak için bir çok yöntem var aslında izin gerektirdiğinide düşünmüyorum ama yinede tam bir bilgimde yok
Abone Ol : www.youtube.com/@kerimpotuk