lostyazilim
tr.link

TC numarası ile onay - Öneri

31 Mesajlar 5.833 Okunma
acebozum
tr.link

kerimptk kerimptk Youtuber Kullanıcı
  • Üyelik 19.06.2012
  • Yaş/Cinsiyet 35 / E
  • Meslek Yazılım Geliştirici / Youtuber
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad K** P**
  • Mesajlar 1440
  • Beğeniler 194 / 234
  • Ticaret 46, (%100)
Arkadaşlar dün bir konuda görmüştüm bir arkadaşımız TC onayı olabilir diye yazmıştı. Bende bu mesajınız ayrı bir konu ile dikkat çekici hale getirmek istedim. BU tc kimlik numarası ile onay muhabbeti bir kaç farklı sitede karşıma çıktı ve bence oldukça olumlu bir olay. TC kimlik numrarası ile onaylı üye olduğun zaman hem multi üyelik derdi ortadan kalkıyor hemde insanların ticaret yaparken karşı tarafa olan kuşkularını bir nebze olsun azaltıyor. Üstelik tc kimlik numrarası ile onaylandığı zaman insanlar banlanmamak için daha dikkatli davranacaklardır. Sonuçta tc onaylı olduğu için 2. kez farklı bir iismle üyelik başvurusu yapmayacaklardır. Buna ek olarak yada alternatif olarak cep telefonu onayıda yapılabilir. Üyelik sırasında üyeliği aktif etmek için cep telefonuna gelecek olan bir sms ile onay yapılabilir. TÜm bunlar üyelerin seçkinliğini artıracaktır. Amaca hizmet etmeyen sadece reklam yada spam amaçlı üyeler ortadan kalmış olacaklardır. Ayrıca forumda 15 yaş altı üye olamaz muhabbeti de en azından tc onayı ile manipüle edilebilir olmaktan çıkacaktır. Bu konudaki görüşlerinizi sizlerde yorum olarak belirtebilirseniz önerimi geliştribilir yada bu konuda daha farklı fikirler ortaya çıkarabiliriz.
Omer

kişi bu mesajı beğendi.

Abone Ol : www.youtube.com/@kerimpotuk
elektronikssl
reklam

Guneyy Guneyy se'öcü değilim.. Kullanıcı
  • Üyelik 22.06.2012
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek E-Ticaret
  • Konum Diğer
  • Ad Soyad İ** G**
  • Mesajlar 781
  • Beğeniler 58 / 199
  • Ticaret 86, (%100)
TC olayını destekliyorum hocam.
kerimptk

kişi bu mesajı beğendi.

ErhanCelikk ErhanCelikk Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 27.05.2012
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek Hosting Görevlisi
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 818
  • Beğeniler 141 / 178
  • Ticaret 3, (%100)
Ben desteklemiyorum.
İnternet üzerinden TC kimlik numaramı vermek en çok kaçındığım şeyler arasında.
Eğer öyle bir zorunluluk olursa ileride biri veritabanına sızarsa (örn:***) olacakları düşünmek bile istemiyorum.
ronai

kişi bu mesajı beğendi.

bd bd WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 26.10.2010
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek 2
  • Konum Manisa
  • Ad Soyad B** D**
  • Mesajlar 4926
  • Beğeniler 784 / 3953
  • Ticaret 18, (%100)
Özellikle ticaret bölümünde olmak üzere Ad-Soyad, Doğum tarihi ve TC Kimlik No zorunluluğu getireceğiz ileride. Ama bunu E-Ticaret bölümünü forumdan ayırdıktan ve bir sahibinden.com, gittigidiyor.com gibi ayrı bir sistem ile sunduktan sonra yapacağız. O zaman ticaret bölümüne girebilmek için Ad-Soyad, Doğum tarihi ve TC Kimlik No girişi ve doğrulaması zorunluluğu olacak. Bu sayede e-fatura kesilebilecek, satış yapan kişiler vergisini ödeyebilecek ve güven sağlanmış olacak.

Bu yaz böyle bir sistemi yazmayı ve kullanıma açmayı düşünüyoruz. Ama bunun içinde elime yeterli miktarda para geçmesi lazım ki yazılımcı ve grafik tasarımcıma hakkını verebileyim. Bu da şuan premium üyelik satımı ile mümkün olabilecek bir şey. Reklamdan kazanılan paralar anca altyapı masraflarını karşılıyor çünkü.
melankolia siyahh Kaplan

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
wmaraci

mkardogan mkardogan WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 18.11.2011
  • Yaş/Cinsiyet - / E
  • Meslek makine mühendisi
  • Mesajlar 163
  • Beğeniler 27 / 41
  • Ticaret 12, (%100)
Tc kimlik numarası , ev adresi , cep numarası olmasına rağmen 200 lirası çarpılan arkadaş bir sonuç alamamıştı. Ticaret yaparken kendinizi sağlama alıp yapacaksınız. Tc kimlik no olayı çözmez.
melankolia GizemliLORD

kişi bu mesajı beğendi.

Guneyy Guneyy se'öcü değilim.. Kullanıcı
  • Üyelik 22.06.2012
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek E-Ticaret
  • Konum Diğer
  • Ad Soyad İ** G**
  • Mesajlar 781
  • Beğeniler 58 / 199
  • Ticaret 86, (%100)

MMO Biti adlı üyeden alıntı

Ben desteklemiyorum.
İnternet üzerinden TC kimlik numaramı vermek en çok kaçındığım şeyler arasında.
Eğer öyle bir zorunluluk olursa ileride biri veritabanına sızarsa (örn:***) olacakları düşünmek bile istemiyorum.

Hocam şifreleme veya kısaltma gibi şeyler olması lazım tabiki, yoksa söyledikleriniz doğru.
ErhanCelikk

kişi bu mesajı beğendi.

ErhanCelikk ErhanCelikk Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 27.05.2012
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek Hosting Görevlisi
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 818
  • Beğeniler 141 / 178
  • Ticaret 3, (%100)

Güney adlı üyeden alıntı

Hocam şifreleme veya kısaltma gibi şeyler olması lazım tabiki, yoksa söyledikleriniz doğru.

Şifreleme işi güzel ama yine de güvenemem kimseye ve eminim ki kullanıcıların %90'ı benim gibi TC kimlik numarasını vermek istemeyen kişilerden oluşuyor.
BozkurtReis GizemliLORD ronai

kişi bu mesajı beğendi.

Burakcolak Burakcolak www.burakcolak.com Kullanıcı
  • Üyelik 27.03.2011
  • Yaş/Cinsiyet 35 / E
  • Meslek Web Master
  • Konum Adana
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 262
  • Beğeniler 0 / 92
  • Ticaret 1, (%100)
fikir bence çok iyi ama tc numarasını girdiğinde sistemin doğrulama yapması gerek bu da yasal izin gerektirir mi bilemiyorum.eğer doğrulama yapmazsa hiçbir işe yaramaz çünkü millet numaraları sallayabilir.

bd bd WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 26.10.2010
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek 2
  • Konum Manisa
  • Ad Soyad B** D**
  • Mesajlar 4926
  • Beğeniler 784 / 3953
  • Ticaret 18, (%100)

MMO Biti adlı üyeden alıntı

Şifreleme işi güzel ama yine de güvenemem kimseye ve eminim ki kullanıcıların %90'ı benim gibi TC kimlik numarasını vermek istemeyen kişilerden oluşuyor.

Hepsiburada.com, gittigidiyor.com ve sahibinden.com'dan da alışveriş yaparken, fatura oluşturulabilmesi için TC Kimlik numaranız isteniyor zaten.

TC Kimlik numarasının ise hiç bir yaptırımı yoktur arkadaşlar. Bu konuda korkunuz olmasın. Yani birisi TC Kimlik numaranızı bilse hiç bir şey yapamaz bununla. O numara sizin vatandaşlık numaranızdır. Aynı okul numaranız gibi. Güzel tarafı ise her vatandaşın numarasının farklı olması ve bu numara sayesinde çoklu üyeliklerin önüne geçilmesi, **************ların sistemde barındırılmaması ve üye olamamasıdır.

Burak Çolak adlı üyeden alıntı

fikir bence çok iyi ama tc numarasını girdiğinde sistemin doğrulama yapması gerek bu da yasal izin gerektirir mi bilemiyorum.eğer doğrulama yapmazsa hiçbir işe yaramaz çünkü millet numaraları sallayabilir.

Dediğim gibi hiç bir yasal yaptırımı yoktur. Bakanlık zaten uygun bir ücrete ad soyad ve doğum tarihi ile doğrulama apisini de veriyor.
BozkurtReis GizemliLORD

kişi bu mesajı beğendi.

kerimptk kerimptk Youtuber Kullanıcı
  • Üyelik 19.06.2012
  • Yaş/Cinsiyet 35 / E
  • Meslek Yazılım Geliştirici / Youtuber
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad K** P**
  • Mesajlar 1440
  • Beğeniler 194 / 234
  • Ticaret 46, (%100)

Burak Çolak adlı üyeden alıntı

DOğrulama yapmak için bir çok yöntem var aslında izin gerektirdiğinide düşünmüyorum ama yinede tam bir bilgimde yok

Abone Ol : www.youtube.com/@kerimpotuk
wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al