-
-
Yaş/Cinsiyet
32 / K
-
Meslek
SEO Danışmanı
-
-
Ad Soyad
E** G**
-
-
-
Ticaret
28, (%100)
Merhaba arkadaşlar,
Artık bu konuyu açmaya kendimi mecbur hissettim. Dilerim forum üyelerinin dikkatini çeker. Geçtiğimiz son hafta forumu Google çevirisi ile kullandığımı düşündüm. Ne virgül kullanılmış, ne nokta kullanılmış... Cümle yüklemini ara ki bulasın... Üç dört satırlık bir metin düşünün, arada hiçbir noktalama işareti yok ve bu metnin bir anlamı da yok.
Anlatmak istediğini kısa bir cümlede açıklamak varken, anlaşılmayacak şekilde kendi görüşünü de araya sıkıştırıp cümleleri çorba yapmazsak konulara çok daha fazla yorum gelebilir. Şahsen birçok konuyu anlayamayacak raddeye geldim, özellikle son 3 gündür. Yardımcı olabilirim amacıyla Konuya giriyorum, inanın neredeyse hiçbir şey yazmıyor. Bir tek bana mı denk geldi bilmiyorum.
Tüm üyelerden ricam; Türkçe'miz çok güzel, ne olur biraz dikkatli kullanalım.
Anlayışınız için teşekkürler.
-
-
Yaş/Cinsiyet
24 / E
-
Meslek
Yazılım Geliştiricisi
-
-
Ad Soyad
I** K**
-
-
-
Ticaret
3, (%100)
Bende bu konuda rehber niteliğinde bir yazı yazmayı düşünüyordum. İsyanınızda haklısınız, aynı sorun bende de var.
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
A** A**
-
-
-
Ticaret
3, (%100)
Yazım yanlışları, noktalama işaretleri ve anlatım bozuklukları sadece sınavlarda karşımıza çıkacak bir konu olarak anlaşılınca böyle oluyor :)
Serkan
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
SEO Expert
-
-
Ad Soyad
S** A**
-
-
-
Ticaret
13, (%85)
Normal şartlarda imla temel kurallarımızdan birisi,bu tarz sorun çıkartacak kadar bozuk mesajları rapor edin bakalım.
1 kişi bu mesajı beğendi.
Aykut
Yaşa Mustafa Kemal Paşa
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
47 / E
-
Meslek
serbest
-
-
Ad Soyad
A** T**
-
-
-
Ticaret
32, (%100)
Aslında birçoğumuz yazmayı bilmediğimizden değil, üşengeçliğimizden böyle yapıyoruz. Yani destek arayışında olan birisi, acele acele konusunu açıyor ve derdini dile getiriyor. Tabii o arada virgülü, noktayı düşünen kim!