HeroTurk
Ne Mutlu Türküm Diyene!!!
Kimlik Onayı
-
-
Yaş/Cinsiyet
36 / E
-
Meslek
Cnc programcısı
-
-
Ad Soyad
Ö** Ç**
-
-
-
Ticaret
47, (%100)
Bu kurallar hakkında bir kaç eleştirim olacak müsadenizle.
17- Forumda, sitenizin ziyaret edilmesini ve reklamlara tıklanmasını istemeniz, sitenizde satılan veya aracı olunulan bir "ürünün" reklamını yapmanız ve bunlar dışındaki tüm ticari kaygı güden mesajlar ve crack, mp3, warez, hack, adult, ****ografik ve benzeri sitelerin ve ürünlerin tanıtımı ve ticareti yasaktır. (film ve dizi siteleri hariç)
17 numaralı kuralda warez sitelerin paylaşımların yasak olduğu söyleniyor. Fakat site tanıtımlarında falan verilen sitelerin bazılarında warez ıcerıklı siteler bulunuyor bunlara neden engel olunmuyor.
Ayrıca dizi ve film siteleri 19 maddeye neden girmiyor. Sonuçta bu tür yayın yapan sitelerin hepsi telif hakkı olmayan siteler. Ve 17 madde ile alakası olamaz mı bu sitelerin.
19- Hertürlü telif hakkına sahip içeriği veya ürünü paylaşmak ve tanıtımını yapmak yasaktır. Paylaşanlar uyarılmaksızın uzaklaştırma cezası alırlar.
Bir diğer konu yaş konusu
19- Hertürlü telif hakkına sahip içeriği veya ürünü paylaşmak ve tanıtımını yapmak yasaktır. Paylaşanlar uyarılmaksızın uzaklaştırma cezası alırlar.
Forumda biraz bakılsa 13 15 yaş arası bir çok kullanıcı bulunmakta. Yaş belirleyici olarak tc kimlik no vb uygulamalar yapılamaz mı?. Yanlış anlamayın 16 yaşından küçükler girmesin demiyorum. Madem böyle kural koyulmuş sadece lafta olmasın diye dedim.
-
-
Yaş/Cinsiyet
38 / E
-
Meslek
Web Master
-
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Kurallarda yazan warez içeriklerin paylaşımının yasak olması. Zaten burada warez içerikli paylaşım yapan yok, warez içerikli paylaşım yapanlar paylaştıkları platformu tanıtıyorlar. Yani wmaraci warez içeriğe direk yayınlamış olmuyor. Dolayısı ile bir kural ihlali olmamış oluyor.
Bu aynı bir haber sitesinin bir ****o sitesiyle ilgili haber yapmasına benziyor. Yani o haber sitesi ****ografi yayınlamış sayılmıyor. Burada direk olarak film, oyun yada benzeri unsurlar paylaşılmıyor.
"Bir diğer konu yaş konusu" demişsin ama yine 19. maddeyi kopyalamışsın. Ben kuralları incelemedim ama 13-15 yaşındaki kardeşlerimizin de burası ve burası gibi sitelerden yararlanmasını canı gönülden isterim. Hatta sadece öğrenmek için kullanıp, saçma sapan konular açıp, saçma sapan yorumlar yazmayacaklarsa ve sırf öğrenmek için kullanacaklarsa 8 yaşında ki kardeşlerimizde gelsinler, onlara web tasarımı daha küçük yaşlarda öğretelim, onlarda büyüdüklerinde Türkiye'de dünya çapında web siteleri yapabilsinler ;)
SanalTespit.Com
TemaDownload.Com
ETicaretBul.Com
bd
WM Aracı
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
2
-
-
Ad Soyad
B** D**
-
-
-
Ticaret
18, (%100)
Yaş sınırı şuan için kalacak. İleride yeni e-ticaret sistemi geldiğinde ticaret sistemi için yaş sınırı yükseltilecek, forum için düşürülecek.
Bunlar daha önce konuşulan şeyler hep. Konuyu kilitliyorum.