Merhaba site yönetimi ve diğer arkadaşlar, son aylarda aramıza katılan yeni forumdaşlarımızın sayısında güzel bir artış yaşanmakta. Bu sevindirici bir durum. Fakat bu artışla birlikte bir takım sorunlar baş göstermekte. Yeni katılan vatandaşlar bırakın forum kurallarını okumayı, daha forumda hangi kategoriler mevcut onu dahi incelemeden apar topar bir şekilde kendisini ilgilendiren ilk kategoriye bodoslama diye tabir ettiğimiz bir şekilde dalıyor ve direk "Yeni Konu Aç" tuşuna basmak sureti ile aşağıdaki örnekteki gibi bir mesajı Evren'e yolluyor.


----------------------------------------
Konu başlığı:

Yardıııııım, Acil yardım edin ne olur çok önemli!

Konu içeriği:

Arkadaşlar çok acil yardıma ihtiyacım var, öyle acil ki bildiğiniz gibi değil, inanın ben hayatımda bu kadar acil bir durum yaşamadım. Yani çok önemli bir konu. Evim yansa bu kadar önemli olamaz açıkçası. Neyse ben sorunumu açıklayayım: Arkadaşlar siteme bir adet user giriş yaptı, siteyi didik didik geziyor ne yapmalıyım sizce?

----------------------------------------


Yani arkadaşlar belki gülüyorsunuzdur ama durum artık bu noktaya kadar gelmiş durumda ve bu şekilde açılan konu sayısı her geçen gün artıyor. Adam konu açıyor başlık o biçim, konu içeriği desen zaten felaket.

Konu açan arkadaşlar zaten toplasan 2-3 cümle yazıyor onunda bir cümlesi giriş konuşması ile geçiyor ve tek bir cümle ile hem yaşadığı sorunu anlatıyor hem de beklentisini söylüyor. Haliyle kimsede bir şey anlamıyor, cevap gelmiyor, günler geçiyor ama halen cevap gelmiyor. İlgili arkadaş arada konuyu hortlatma yöntemi ile "Up" yapsa da son bir çırpınış yinede fayda vermiyor. Belki de ilgili kişi bu sitenin işe yaramadığını düşünüp günlerce geri dönmüyor. Çünkü kimse siteyi genel olarak, resmin tamamını görerek incelemiyor.

Sonuç olarak bu ve buna benzer YÜZLERCE konu iki-üç cevap ile tarihe doğru gömülüyor.

Kullanıcı arkadaşlar biliyormusunuz sitemizde Hazır Kodlar bölümü mevcut fakat burada sadece 300 küsür konu var. Yada Blog Fikir Alışverişi kategorilerimiz var ve burada sadece 400 küsür konu var. Yani WMARACI gibi bir site yi göz ününe aldığımızda bu kategori yada bölümlerin için BOŞ demek oluyor.

Webmaster Genel kategorisinde 34.000 konu mevcut, fakat bu konuların büyük bir çoğunluğu aslında bu kategoriye ait değil.




Biliyorum lafı gereğinden çok çok fazla uzattım çünkü dikkat çekmesini istedim. Benim yönetimden ve konu açacak arkadaşlardan bir ricam var. Bir taslak belirleyelim ve konular en azından belirli kategorilerde bu taslağa göre açılmak zorunda olsun.

Örneğin aşağıya "Wordpress" , "Wordpress Sorunları" kategorilerine örnek olarak bir taslak oluşturdum. Bu sadece derdimi anlatmak içindi, yöneticiler daha doğru bir taslak hazırlaya bilirler. Dolayısı ile de belirli kategorilerde bu taslak konular sayesinde hem içerik düzgün bir şekilde artar hemde konulara katılım ve konulardan kazanım artar fikrindeyim.



Altyapı: Wordpress v4.9.2
Bağlantı: https://wmaraci.com/burada-hata-var.html
E.Görüntüsü: https://prnt.sc/gorunt ü-1 https://prnt.sc/gorunt ü-2
Eklentiler: Yoast SEO / Sitemap XML / WP Super Cache
Tema Adı: Yirmi Onbeş
Açıklama: Sayın arkadaşlar bilgilerini vermiş olduğum web sitemde, geceleri çok
karanlık oluyor. Siztem sitemi nasıl aydınlatacağım hakkında yardım istiyorum.
Ben sorun ile ilgili falanca yöntemi ve filanca içeriği okudum fakat sorunumu
halen çözemedim. Sitem çok karanlık yardımcı olursanız sevinirim.




Bu taslak örneği en azından beta olarak "Wordpress Sorunları" kategorisine uygulana bilir. Ayrıca yardım, sorun, hata gibi konularında sadece bu kategoriye açılması mecburi hale getirile bilir. Bu öneri belki gördüğüm diğer büyük sorunlardan birine de bir nebze olsun çözüm olabilir.

Bir çok vatandaş Dünya'da sadece Wordpress olduğunu Web sitelerinin sadece Wordpress ile yapıdığını sanıyorlar. Yukarıdaki gibi, Web sitesi ile ilgili bir sıkıntısı olan özel PHP script'i kulanan vatandaşın konusuna:

Filanca eklentiyi kullan sorunun çözülür.
Eklentilerini devre dışı bırak, öyle dene.
Farklı bir tema etkinleştir, düzeliyor mu bak.
vs. vs.

İşin daha ilginç olan diğer bir kısmı ise, BLOGGER kategorisi yada Wordpress ile ilgisi olmayan bir kategori içerisine açılan konulara da sanki konu Wordpress kategorisine açılmış, yada konuyu açan arkadaş Wordpress yazılımını kullandığını belirtmiş gibi doğrudan Wordpress'i ilgilendiren cevaplar geliyor.

Çünkü insanlarımız BAKMIYORLAR bakan kişiler ise GÖRMÜYORLAR.


Eğer yazımı buraya kadar okuduysanız vaktinizi aldığım için kusura bakmayınız. Bir kaç gündür aklımda virüs gibi dolaşan bir şeydi bunları dile getirmek.



Konunun dışında bir de belirtmek istediğim bir durum var. Mobilde iken, yazdığımız bir mesajı düzenleme yapmak istediğimizde yada resim veya kaynak eklemek istediğimizde "Resim Ekle" yada "Bağlantı Ekle" gibi butunlar çıkmıyor ve bunları manuel olarak girmek zorunda kalıyorum.




admin UtkuBrs Pasa