Merhabalar,

Şuan üzerinde çalıştığım bir e-ticaret sitesi mevcut yakın zaman da üretime aynı şekilde faaliyetlerine başlayacak. Bu e-ticaret sitesi genel olarak tamam denilebilir bütün foksiyonları çalışıyor fakat görsel olarak pek zevk vermiyor gibi geldi bana. İşimi düzgün, doğru yapmayı severim. İlk defa e-ticaret için kolları sıvadım Allaha şükür üstesinden geldiğimi de düşünüyorum ama yine de akıl akıldan üstündür.. Bilgilernize ihtiyacım var.

Sormak , cevap aradığım sorulara gelecek olursak ;

Sipariş aşamasın da ve ödeme sonrasında müşteriye giden mailleri nasıl özelleştirebilirim ? Çok sade duruyor, buda kötü bir izlenim yaratabilir, daha görseli bol ve bilgi içeren bir mail göndermek istiyorum.

Müşteri kayıtlarında herhangi bir problem yok fakat wordpress kayıt ekranı çıkmakta wp logosu ile birlikte, daha kaliteli bir e-ticaret sitesine yakışır üyelik eklentisi mevcut mudur ?

Verilen siparişler de ve ürünlerin kargoya verildiği zaman müşteriye sms olarak bilgilendirme yapmak istiyorum. Aslında şuan da o sistemi kurup aktif ettim çalışıyor herhangi bir problem yok ama N11 bilgilendirme mesajlarına baktığım zaman kargo takip numarası falan yazıyor. Bu şekilde nasıl geliştirebilirim ?

N11, Hepsiburada, gitti gidiyor, sanal pazar gibi pazar yerlerine entegrasyon mevcut mudur ? Ücretli veya ücretsiz olması önemli değildir.

Şirket resmi olarak iş yapacaktır. Kullanılan muhasebe programı Makro buna otomatik olarak wordpress entegrasyonu yapılabilir mi ? Yani müşteri siparişleri ve fatura bilgileri otomatik olarak makroya aktarılacak ve makrodan fatuası kesilecek.
E-ticaret olacağından dolayı SSL sertifikası olması gerektiğini zaten söylememe gerek yok. Standart başlangıç SSL sertifikası bizim işimizi görmez diye düşünüyorum. Ev SSL alacağız bunun için önerebileceğiniz Türk firması mevcut mudur ? ( Daha açıklayıcı olması açısından, adres çubuğunda firmanın ünvanı çıkacak şekilde olacak 256 Bit SSL altyapısı ile korunacak )

Sanal pos için önerebileceğiniz bir firma mevcut mu ? ( Komisyon oranı az veya hiç almayan, aynı şekilde bütün banka ve kredi kartlarından ödeme alan )
Kapıda Kredi kartı ile ödeme işlemi tam olarak nasıl oluyor ? Bu konuda bilgim olmadığından dolayı soruyorum.. Bilgili arkadaşlar bilgilendirirse sevinirim.

Kaliteli kargo takip eklentisi mevcut mudur ? Müşteri siparişine kargo takip numarasını girdiğimiz zaman müşterinin mail adresine, fatura, sipariş bilgisi ve kargo takip bilgileri gitsin istiyorum..

E-ticaret sitesi üzerinde en fazla 15/20 kalem ürün olacak bundan dolayı woocommerceyi tercih ettik zaten. Hem açık kaynak kodlu, geliştirilebilir olmasından dolayı. E-ticaret sitesi için CDN önerir misiniz ? Resimleri CDN üzerinden açtırmak mantıklı geliyor ama sitede şuanda aman aman bir resim yoktur, yine de sitede en çok yer kaplayan şey'de resim gibi duruyor, incelemelerime göre.. ( Boyut konusunda farklı önerisi olan arkadaşlar varsa o seçeneği de değerlendirebilirim. )

Şuan aklıma gelen sorular bunlardır arkadaşlar. Eğer aklıma takılan farklı soru olursa konuyu tekrar güncellerim. Bu sorular içerisinde veya tamamına tam olarak bilgisine güvenene veya fikri olan arkadaşlardan yorum bekliyorum. Bu sadece benim değil, benden sonra da gelecek ve bu alanda iş yapacak arkadaşlar içinde bilgi niteliğin de bir konu olacağını düşünüyorum. Forum üzerinde böyle farklı soruların sorulduğu ve net cevapların geldiği bir konu olması hepimiz açısından iyi bir kaynak olacaktır.

- Kesin çözüme ulaşan soruların altına Açıklamalar ile bilrikte izlenecek yolları ve bilgiyi aktaran kişiyi etiketleyeceğim.

NOT : Yönetimden bu konuya özen göstermesini ve kategoride üstler de tutmasını rica ediyorum. Bunu hem kendi adıma, hem benden sonra da forum üzerinde bu tarz sorulara cevap arayacak insanlara kaynak olmasını istememdir.

Şimdiden ilgilenen, bilgi veren ve fikirlerini sunan herkese teşekkürlerimi sunuyorum..

Bilgi paylaştıkça güzeldir,