Haksız rekabetin ve w*rez kullanımın önüne geçmek, ayrıca tema ve eklenti geliştiricilerinin emeğini korumak amacıyla Wordpress hizmetleri bölümüne bazı kısıtlamalar ve kurallar getirilmiştir. Kurallara uymayan kişilerin konuları uyarı olmaksızın silinecektir.

1. Verdiğiniz hizmetlerde hiçbir şekilde lisanssız tema veya eklenti kullanamazsınız. Kuracağınız sitelerdeki tema ve eklentilerin lisanslarının her bir site için ayrı ayrı satın alınmış olması gerekmektedir.

2. Sınırsız lisans imkanı sunan tema veya eklentilerin, lisans koşullarında "Dağıtma İzni" olması gerekmektedir. Sadece satın alan kişiye sınırsızca kendi sitelerinde kullanım hakkı veren lisansları, başkalarının sitesine kendi sitenizmiş gibi kuramazsınız.

13.07.2020 Güncelleme

3. Lisans gerektiren ürünlerin "Sınırsız kullanım hakkı" lisansı elinizde varsa konu içerisinde belirtmeniz gerekmektedir. Lisansınızı konu içerisine eklemeniz zorunlu değil fakat, güvenilirlik açısından eklemenizi tavsiye etmekteyiz.

4. Hizmetlerinizde pro, premium eklenti veya tema kurulumları ile ilgili maddeler varsa, bu ürünlerin ne şekilde temin edildiği konu içerisinde mutlaka belirtilmelidir. Örneğin: "Eklentilerin, temaların lisansı her müşteri için ayrı ayrı satın alınır veya, müşteriler bu eklentileri, temaları kendileri almak zorundadır gibi"

5. Konuları "Güncel, up" gibi spam yorumlar yazarak yukarı taşıma yasaktır.