Lighthouse Testinden




Merhabalar. Son yıllarda popülerliği giderek artan WordPress CMS sistemini artık hepimiz kullanıyor ya da çok yakından ilgi duyuyoruz. Tabii kullanılan özel temalar ve eklentiler çok çekici oluyor ve siteye renk katıyor. Ama beraberinde getirdiği yük ve karmaşıklık sebebiyle siteler hantal kalabiliyor. Dolayısıyla hafifletilmesi gerekiyor.

Eğer sürekli optimize etmeye çalıştığınız, hantallığından kurtulmak istediğiniz, Google testlerine takılıp kalmak istemediğiniz bir siteniz varsa ücreti karşılığında gerekli düzenleme ve bakım yapılır. İster buradan isterseniz özel mesajdan iletişime geçerseniz sorularınızı da cevaplayabilirim. Ayrıca, optimizasyon demek sadece yük azaltmak demek değildir. Son teknolojiye dayalı çeşitli gereksinimler de bunun içine dahildir.

Aşırı JavaScript kullanımından özellikle Google Adsense ve Analytics sayacının getirdiği yüke kadar hepsi optimize edilmektedir. Aşağıda yapmış olduğum bir çalışmanın test sonucuna şöyle bakabilirsiniz:


Mobil Testinden:





Masaüstü Testinden:





Tabii her site için mutlak %100 böyle bir sonuç alınacak diye bir şey söz konusu değil. Çünkü bu şekilde sonuçlar almak için en başta sunucu işlevi, kurulan tema ve eklentilerin yapısı çok önemlidir. Zaten bu konuda birçok düzenlemeyi ve geliştirmeyi eklentisiz yani manuel açıdan sağlamaktayım.

Uluslararası uyum derken de, Schema ve W3 standartlarıyla olan uyumluluktan söz ediyorum. Sitenize bu kısımların uyumluluğunu da sağlayabilirim. Tüm bu çalışmaların ardından siteniz Google'ın beklentilerini artık verebildiği için SEO açısından uzun vadede mutlaka faydasını görebilirsiniz.

Fotoğraflar açılmıyorsa:
https://ibb.co/YyqL4GS
https://ibb.co/fttBHGc
https://ibb.co/1mBpb0C
https://ibb.co/McrZ2T3
https://ibb.co/QbTFj2V
https://ibb.co/DGCHbXf
https://ibb.co/3FsrXvJ