Merhaba arkadaşlar. Bu yazımızda sizlere WordPress’e tema yükleme işlemini kolay ve basit bir şekilde anlatacağız. WordPress Eklenti Yükleme yazımızda bahsettiğimiz gibi, tema yüklemeninde iki çeşidi vardır. Bunlar; Admin Panelden Yükleme ve FTP İle Yükleme. Biz ilk olarak herkesin tercih ettiği FTP Programı ile tema yüklemeyi anlatacağız.

FTP İle Yükleme

Temamızı indirdikten sonra, Filezilla programı ile sitemize bağlanıyoruz. WordPress dosyalarının içerisinden ”Wp-Content” isimli klasöre giriyoruz. Burada karşımıza çıkan ”Themes” klasörü bizim temamızı atacağımız klasördür. Bu klasörün içerisine indirdiğimiz tema dosyalarını atıyoruz. Ardından yönetici paneline girerek sol menüde bulunan ”Görünüm” kısmından ”Temalar” bölümünde temamızı aktif ediyoruz.

Admin Panelden Yükleme

Admin panelden yüklemeyi çoğu kişi tercih etmiyor. Ancak aradığınız temayı buradan yüklerseniz eğer, hiç dosyaları at, yüklenmesini bekle gibi sorunlar ile karşılaşmıyorsunuz. Sol menüden ”Görünüm-Temalar” bölümüne girerek, tepede bulunan ”Tema Yükle” butonuna tıklıyorsunuz. Buradan istediğiniz temanın özelliklerini formu doldurarak tamamladıktan sonra, karşınıza bir takım temalar çıkıyor. İstediğiniz temayı bu şekilde yükleyebilirsiniz. Ayriyetten, wordpress.org üzerinde bulunan bir temayı bu kısımda ismini aratarak yükleyebilirsiniz.

Kaynak: http://ilimal.org/wordpresse-nasil-tema-yuklenir/