Merhaba arkadaşlar. daha önce sitemizde de duyurduğumuz gibi Eyra Web WordPress Gazete Teması Projesi’ne devam etmekteyim. Sizlere tema yapım sürecini göstermek adına çeşitli gelişmeleri bildireceğim. Bu gelişmeler, olası müşterilerimizin isteklerine göre de şekil alabilecektir.
Projemizin bir özelliği her kategorinin ve ona ait olan tekil sayfanın kendine özgü renkleri olacaktı. Mesela her kategori ve ona ait olan tekil sayfada header tasarımları farklı olacak. Zaten bu günce başlığını da bu konuda size danışmak için açtım. Muhtemelen temamızın header kısmı şu grafik takımından oluşacak. Lütfen eksiklikleri ve isteklerinizi bildirirseniz sevinirim. Böylece olası problemleri gidermiş olacağız.
Muhtemelen temamızın kategorilere göre header tasarımları yukarıdaki gibi olacak. Kategoriler sırasıyla; genel, gündem, planet, ekonomi, spor, teknoloji, yaşam ve magazin şeklindedir. Eyra Web WordPress Gazete Teması’nın ileriki sürümlerden bir özelliği iste farklı header takımlarını kendiniz seçebilecek veya oluşturabileceksiniz.
Arkadaşlar, yorumlarınızı esirgemezseniz daha iyi bir tema için çalışacağım. Teşekkürler. :)
Buradan resmin büyüğüne ulaşabilirsiniz.
Gazete temamızın tekil sayfalarının genel görünümü aşağıdaki gibi olacaktır. Tekil sayfalarda sidebar ve footer kısmı widget uyumlu olacak. Haber başlığının hemen altında bir öne çıkan resim bulunacak ve kullanıcı isterse pek tabi konu içerisinde farklı resimlere de yer verebilecektir. Ekranda görünen her üç reklam alanı yönetim panelinden yönlendirilebilir olması planlanmaktadır.
Ayrıca bu sayfada sidebarda ve yorum kısmının altında benzer haberler olacak ve bir de yazarların son yazıları sidebara yansıyacaktır. Tabi sidebar kısmı widget uyumlu olduğu için istediğiniz gibi şekil alabilecek. Bu kısımdaki ilgili haberler ve yazarlar da widget haline getirilip hizmetinize sunulacaktır.
Yukarıda ki görünüm teknoloji kategorisine aittir. Yine tekil sayfalar da haberin içeriğine göre renk ve desen değişiklikleri içerecek ve sitenize ayrı bir hava katacaktır.
Aklınıza gelen ve eklenmesi istediğiniz herhangi bir özellik varsa lütfen bizimle paylaşınız.
Eyra Web WordPress Gazete Teması Projesi son hızı ile devam etmektedir. Bugün kategorinin görünümü üzerine bir kaç çalışma yapmış bulunmaktayız. Daha önceden kategori sayfasında da bir sliderın olması gerektiğini düşünmekteydim. Ancak sayfada zaten bolca haber gösterilmekteyken bunun gereksiz olduğunu, siteye gereksiz ağırlık yapacağını düşündüm; onun yerine tek bir haber gelecek şekilde ayarladım. Ne demek istediğimi aşağıdaki demodan anlayabilirsiniz.
Yukarıdaki görünüm ekonomi kategorisine ait bir görünümdür. Daha önceden de bahsettiğimiz üzere kategoriye uygun renkler ile temayı zenginleştirmeyi düşünmekteyiz Görüldüğü üzere sayfada bir de para piyasası hakkında bilgi veren yerimiz de mevcut. Piyasalara ait bilgi veren bu kısım sadece ekonomi kategorisinde yer alacaktır. Spor kısmında da Süper Lig’e ait bir sıralama tablosu bulunacaktır. Yine demoda reklamın bulunduğu kısım sidebar dır ki burası da widget uyumlu olacak bu sayede o kısımda istediğiniz değişikliklere gidebileceksiniz.
Görünüm ile ilgili lütfen yorumlarınızı esirgemezseniz sevinirim.