İster html site isterse Wp site olsun bir siteye başlamadan önce demo temalara göz atardım.
Valid ve diğer hataları enine boyuna kontrol ederdim. Benim kadar takıntılı birisini bulmak güzel olmuş :D
Yazdıklarınıza ek olarak;
Wp bazı eklentiler kullanıldığı zaman valid hatalar yükselmektedir. Elbette bu eklentilerin çalışmasını gerektirecek kodların bu hatalara neden olması doğaldır. Fakat en az valid hatası her zaman avantajdır.
Buna dikkat edilmeli.Örneğin; sayfayı sosyal sitelerde paylaşmak için sayfa altında eklenildiğinde valid hatalar yükselmekte.
Başta wmaraci.com/seo-analiz olmak üzere, *** ve site-analyzer.com sonuçlarına dikkat edilerek;
Alt Etiket Bulunmayan Resimler olmamalı.
(Bazı wp temalardan kaynaklanan logo, banner veya öne çıkan görsellerde bu sorun oluyor.)
Resimlerde Genişlik ve Yükseklik Değerleri sorunu yaşanmamalı.
(Bazı wp temalarda görsellerde bu sorun oluyor.)
STRONG ve EM Biçim Etiketlerine dikkat edilmeli.
Bazı değil birçok temada I ve U biçim etiketi kullanılmakta. Kullanmamaya veya en az şekilde kullanım olmalı. Hiç olmazsa daha iyi.
Güncel biçim etiketlerine göre;I yerine EM
B yerine STRONG etiketi kullanılmaktadır.
Canonical Kullanımı unutulmamalı.
Heading Etiketler bazen sıkıntı yaratıyor. Kimi temada H1 etiketi yok iken H1 etiketinden 2 tane olmasıda hatadır. H2 etiketini es geçip H3 etikete atlanmasıda hatadır. (Yazı ekler iken H Tag etiketini ayarlamak kolay fakat bileşen olarak eklenilen veya önceki/sonraki yazı geçişleri yada son yazılar v.s. gösteriminde bunlara dikkat edilmeli.)
Web 2.0 Standartlarına göre;
[*]favicon kesinlikle kullanılmalı
[*]iframe kullanılmamalı.
[*]table kullanılmamalı.
[*]target etiketi kullanımından kaçınmalı. (Site haritaları eklentilerinde mevcut. Bakınız: Yoast SEO Site Haritası)
[*]title etiketi kullanmayan linkler olmamalı. SEO Dostu Linkler olmazsa olmazlardan. Alt Tire Bulunan Linkler her zaman sıkıntı yaratıyor.
[*]tüm linkler sefli olmalı.
[*]language="script" etiketi kullanılmalı. Meta Dil Etiketi çözebilen var mı?
[*]HTML dil etiketi kullanılmalı. (Uzun zamandır bunu kullanan site göremedim. Çözümünü de bulamadım :o)
[*]Meta dil etiketi ve Sayfa kodlaması unutulmamalı.
[*]Google+ Yazar Etiketi, Twitter, Open Graph Meta Etiketleri unutulmamalı.
[*]Onaylanmamış Kod Etiketlerinden kaçınmalı.
Yeni HTML kodlama standartlarına göre kullanım dışı bırakılan etiketleri kullanmamanız önerilmektedir.
Sitenizde applet etiketi kullanılmıyor.
Sitenizde basefont etiketi kullanılmıyor.
Sitenizde center etiketi kullanılmıyor.
Sitenizde dir etiketi kullanılmıyor.
Sitenizde font etiketi kullanılmıyor.
Sitenizde isindex etiketi kullanılmıyor.
Sitenizde menu etiketi kullanılmıyor.
Sitenizde s etiketi kullanılmıyor.
Sitenizde strike etiketi kullanılmıyor.
Sitenizde u etiketi kullanılmıyor.
WWW Yönlendirme ve 404 sayfası unutulmamalı.
Çok mu abarttım :D