Önce burdan bir
http://underscores.me/ isim yazarak generate diyip bir starter tema oluşturun hocam ve özgün hiçbir kod bulunmayan temiz bir şablona sahip olun.
WP Codex aracılığı ile php fonksiyonlarını kavrayıp kullanacağınız yerlere ilave edeceksiniz hocam. Gerisi css ile sizin şekillendirmenize kalmış. temanın header.php, footer.php single.php vb sayfalarıyla şablonları dizayn edeceksiniz. style.css dosyasına css kodlarını yazacaksınız.
Googlede şu tarz aramalar yaparakta istediğiniz kodları bulabilirsiniz. Misal yazar adını göstermek istiyorum temada bir yerde, googlede "get author name worpdress" yazıp aratıyorum ve en üstte genelde codex sayfası çıkıyor ve ordan gerekli kodu alıp yapıştırıyorum.
Temanın arayüzü tamamlandıktan sonra admin panelinde bir düzenleme sayfası oluşturmaya geliyor sıra. Bunun içinde Optiontree en yaygın seçenek, bende şahsen şuan kullanıyorum ve çok memnunum.
İlk temamı bitirmek üzereyim, gerçekten harika bir deneyim oldu nerdeyse sıfırdan başlayıp şuan çok acayip ilerleme kaydettim, bunu yayınladıktan sonra işim daha kolay olacak çünkü artık öğrenmekle zaman kaybetmeyeceğim herşeyi takır takır yapıcam artık :)
İlk temayı yayınladıktan sonra güzel bir wordpress tema yazma üzerine makale yazacağım hocam sitemde, hemde en gerekli olan php kodlarını toparlayıp toplu halde ne işe yaradıklarını açıklayan metinlerle paylaşıcam yazıda inşallah :)