-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Freelancer
-
-
Ad Soyad
A** K**
-
-
-
Ticaret
20, (%100)
Merhabalar,
ThemeForest'den bir tema aldık ve iade ettik diyelim. İade edilen temanın lisansını nasıl iptal ediyorlar?
Daha doğrusu, biz temayı indirdik ve iade ettik. İade öncesi indirdiğimiz için geliştiriciler temayı kullanmamızın önüne nasıl geçiyorlar?
Yanlış anlaşılmasın, daha iyi bir internet ortamı oluşturabilmek için geliştirici ve onların verdiği emeklere sonuna kadar saygılıyım. Aklıma takıldığı için sormak istedim çünkü Themeforest, temalara uzaktan lisans kontrolü yapmıyor diye biliyorum.
rugal34
Güvenli Ödeme Hizmetleri
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
Ödeme Hizmetleri
-
-
Ad Soyad
R** Ü**
-
-
-
Ticaret
93, (%100)
Merhaba, ThemeForest'ten hiç tema almadım ancak yorum bırakmak istiyorum. Lisansı olmayan bir ürün aldıysanız ve Demo hizmeti tarafınıza sunuluyor ise bu süreçten sonra iade edilmesi bence mümkün değildir. Lisans sistemi var ise Ioncube gibi yöntemler ile eklenen lisans kodunu dilediği gibi iptal edebilirler. Bu kodlar tema içerisinde silindiği zaman temanız bozulabilir.
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
Senior Backend Dev
-
-
Ad Soyad
C** B**
-
-
-
Ticaret
9, (%89)
ThemeForest te tema iadesi şöyle oluyor: İlk önce talep açılıyor. Bu talebi satıcının kabul etmesi gerekiyor. (ThemeForest in kendi sattığı ürünleri iade edilemiyor ancak ThemeForest teki üçüncül tema vs yapımcılarının yaptıkları iade edilebiliyor ki burada da o kişiyi ikna etmek biraz güç) Satıcı kabul ederse bakiye hesabınıza geçiyor. Genelde iyi ve sağlam satıcılar Theme Forest in wordpress eklentisi ile hesabınızı bağlıyor ve onaylama işlemi yapıyor. İade edilince tema o alanda görülmediği ve lisansınız da iptal olduğu için tema dosyaları sizde olsa da kullanamıyorsunuz. Ancak adam direkt olarak para karşılığı tema dosyalarını vermişse hiçbir doğrulama işlemi yapılmamışsa yapacak bir şey yok ki muhtemelen bu tür satıcılar iade almıyor genelde.
-
-
Yaş/Cinsiyet
25 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
R** U**
-
-
-
Ticaret
9, (%100)
Genelde themeforest temalarında lisanslama yöntemi kullanılmıyor. Geri iade ederseniz dosyalar elinizdeyse istediğiniz gibi kullanıp dağıtabilirsiniz. Ama işin etik tarafı var işte size kalmış bir durum oluyor.