Wordpress te popüler temaların neredeyse tamamı biliyoruzki ingilizce. Günümüzün en büyük sıkıntısı olan tema türkçeleştirmeye basit ve kolay bir yöntem ile temanın tamamını türkçeleştirmek mümkün.

- Evet arkadaşlar önce yazılı anlatım ile yapalım yapamayan arkadaşlar aşağıda videomuzu da izleyebilir.

- Öncelikle temamızın language klasörün de .po ve .mo uzantılı 2 dosya varmı bakalım. ( Daha fazla olabilir ).

- Eğer .po ve .mo uzantılı dosyalar varsa en_EN.po ve en_EN.mo veya default.mo ve default.po dosyalarımızı masa üstüne alalım.

- Daha sonra www.poedit.net adresin'den PoEdit adlı dil dosyası editleme programını indirelim.

- Basit bir kurulum dan sonra ise masa üstündeki .po uzantılı dosyanın simgesinin değiştiğini göreceksiniz. .po uzantılı dosyamıza çift tıklayarak açalım. ( Simge değişmedi ise PoEdit'i açark Aç diyip masa üstünden .po uzantılı dosyayı seçiniz. )

- Evet artık temadaki ingilizce kelimeler karşımızda bu kelimelerin üstüne tıklayarak en alttaki çeviri adlı text kutusuna ingilizce kelimenin türkçe karşılığı yazıyoruz. Ve böylece o kelime çevrilmiş oluyor.

[color=#FF0000]ÖNEMLİ NOT:[/color] Eğer orjinal kelimede html kod kullanılmışsa aynısını türkçe çeviriye de uygulayın yoksa temada sorun çıkabilir.

[color=#FF0000]ÖRNEK:[/color] % Comments bu kelimenin çevirisini % Yorum olarak yapın. Direk yorum yazmayın.
[color=#FF0000]2. ÖRNEK: [/color]Category Archives: %s kelimesi böyle ise Kategori Arşivi: %s şeklinde çeviri yapınız.

- Tüm kelimeleri çevirdikten sonra yukarıdaki kaydet butonuna basarak kaydedin. Eğer tema ayarları sayfanızda dil seçme bölümü varsa oradan editlediğiniz dosyayı seçin yoksa ve Wordpressiniz Türkçe kuruluysa editlediğiniz dil dosyalarının adını tr_TR.mo ve tr_TR.po şeklinde ayarlayıp temanın dil klasöründeki tüm dil dosyalarını silin ve bu dosyaları atın otomatik olarak varsayılan dili bu dosya kabul edecektir. Eğer Wordpressiniz Türkçe kurulu değil ise aynı şekilde dil dosyalarının adını en_EN.mo ve en_EN.po şeklinde ayarlayıp temanın dil klasörüne atın ve diğer dil dosyalarını silin Wordpress otomatik olarak o dosyayı varsayılan yapacaktır.

Yapamayan arkadaşlar aşağıdaki videomuzu izleyebilirler: