WordPress kullanıcılarının en çok yakındıkları mesele, tema bulamamaktır. Bloguna uygun bir tema bulamayan WordPress kullanıcıları, en son aşamada artık tema yapımını öğrenmek ister. Bu yazımda, WordPress tema yapımının genel aşamalarından bahsedeceğim. Umarım yararlı bir yazı olur.
İlk Adım: Photoshop Bilgisi
Photoshop bilgisi sadece WordPress’te geçerli değil aslında. DLE gibi diğer CMS sistemlerinde tema hazırlamak için de Photoshop kullanırsınız. Kimileri Photoshop kullanmadan temayı kodlar ile yazıyor. Ama sizin Photoshop öğreniminizi arttırmanızı tavsiye ederim.
Çünkü Photoshop sayesinde çizdiğiniz Web arayüzünü kolay bir şekilde koda dökebilirsiniz.
İkinci Adım: HTML+CSS
Photoshop ile çizilen tasarımınızı HTML ve CSS’ye döktüğünüz zaman ikinci adımı atmış olursunuz. Tabii bunun içinde iyi bir şekilde HTML ve CSS kodlama dilini öğrenmeniz gerekmektedir. HTML oldukça kolay bir dildir. CSS’de aynı şekilde kolaydır. İnternetten dersleri izlerseniz eğer her ikisini de kolay bir şekilde öğrenebilirsiniz.
Üçüncü Adım: Entegre
Bu adımda, hazırladığınız HTML+CSS tasarımı Php sayesinde WordPress’e entegre etmeniz gerekmektedir. Bu son adımdır. Php bilginizin bu konuda da iyi olması gerekmektedir.
Kısacası demek istediğim şey; WordPress tema yapımı ortalama 1 sene boyunca üç maddeyi de uygulayıp, kendinizi geliştirdiğiniz zaman oldukça kolay bir iş olacaktır. Bunun için yılmadan, usanmadan Photoshop, HTML+CSS ve Php bilgisine sahip olmalısınız.
Dipnot: Bazı internet sitelerinde WordPress tema yapımı olarak konular görebilirsiniz. Onlarda elbette sizin için yararlı olacaktır. Ama ben her zaman yola baştan başlanması kanısındayım. Umarım yararlı bir yazı olmuştur. Hepinize kolaylıklar dilerim…
Kaynak: http://ilimal.org/bir-wordpress-temasi-nasil-yapilir/