lostyazilim
tr.link

Wordpress Tema Yapımı (Genel Mantık)

11 Mesajlar 15.680 Okunma
acebozum
tr.link

zer zer cakmakenes.com Kullanıcı
  • Üyelik 07.05.2012
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Webmaster
  • Konum Bursa
  • Ad Soyad E** Ç**
  • Mesajlar 1003
  • Beğeniler 137 / 136
  • Ticaret 17, (%100)

WordPress kullanıcılarının en çok yakındıkları mesele, tema bulamamaktır. Bloguna uygun bir tema bulamayan WordPress kullanıcıları, en son aşamada artık tema yapımını öğrenmek ister. Bu yazımda, WordPress tema yapımının genel aşamalarından bahsedeceğim. Umarım yararlı bir yazı olur.

İlk Adım: Photoshop Bilgisi

Photoshop bilgisi sadece WordPress’te geçerli değil aslında. DLE gibi diğer CMS sistemlerinde tema hazırlamak için de Photoshop kullanırsınız. Kimileri Photoshop kullanmadan temayı kodlar ile yazıyor. Ama sizin Photoshop öğreniminizi arttırmanızı tavsiye ederim.

Çünkü Photoshop sayesinde çizdiğiniz Web arayüzünü kolay bir şekilde koda dökebilirsiniz.

İkinci Adım: HTML+CSS

Photoshop ile çizilen tasarımınızı HTML ve CSS’ye döktüğünüz zaman ikinci adımı atmış olursunuz. Tabii bunun içinde iyi bir şekilde HTML ve CSS kodlama dilini öğrenmeniz gerekmektedir. HTML oldukça kolay bir dildir. CSS’de aynı şekilde kolaydır. İnternetten dersleri izlerseniz eğer her ikisini de kolay bir şekilde öğrenebilirsiniz.

Üçüncü Adım: Entegre

Bu adımda, hazırladığınız HTML+CSS tasarımı Php sayesinde WordPress’e entegre etmeniz gerekmektedir. Bu son adımdır. Php bilginizin bu konuda da iyi olması gerekmektedir.

Kısacası demek istediğim şey; WordPress tema yapımı ortalama 1 sene boyunca üç maddeyi de uygulayıp, kendinizi geliştirdiğiniz zaman oldukça kolay bir iş olacaktır. Bunun için yılmadan, usanmadan Photoshop, HTML+CSS ve Php bilgisine sahip olmalısınız.

Dipnot: Bazı internet sitelerinde WordPress tema yapımı olarak konular görebilirsiniz. Onlarda elbette sizin için yararlı olacaktır. Ama ben her zaman yola baştan başlanması kanısındayım. Umarım yararlı bir yazı olmuştur. Hepinize kolaylıklar dilerim…

Kaynak: http://ilimal.org/bir-wordpress-temasi-nasil-yapilir/
LtfAktass tworhino SpeedTroller

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
reklam

MrGuner MrGuner Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 01.06.2012
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 757
  • Beğeniler 0 / 162
  • Ticaret 4, (%100)
Çok yararlı bir yazı olmuş teşekkür ederim :)

• Üyelik 07.05.2012
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Webmaster
  • Konum Bursa
  • Ad Soyad E** Ç**
  • Mesajlar 1003
  • Beğeniler 137 / 136
  • Ticaret 17, (%100)

MrGüner adlı üyeden alıntı

Çok yararlı bir yazı olmuş teşekkür ederim :)

Yararlı olduysa ne mutlu bana :) Rica ederim.

Kelambeyi Kelambeyi Daktilograf Kullanıcı
  • Üyelik 14.02.2012
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek Blog yazarı, daktilograf ve öğrenci
  • Konum Trabzon
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 124
  • Beğeniler 1 / 16
  • Ticaret 0, (%0)
Anlamadım kadarıyla PS olmadan ben bu işi zor yaparım. PS'ye yöneleyim biraz. Bu güzel anlatım için teşekkür ederim.

wmaraci
wmaraci

• Üyelik 07.05.2012
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Webmaster
  • Konum Bursa
  • Ad Soyad E** Ç**
  • Mesajlar 1003
  • Beğeniler 137 / 136
  • Ticaret 17, (%100)

Kelambeyi adlı üyeden alıntı

Anlamadım kadarıyla PS olmadan ben bu işi zor yaparım. PS'ye yöneleyim biraz. Bu güzel anlatım için teşekkür ederim.

Bu durum tasarımın profesyonelliğine göre değişir. Ben sade tasarım yapmak istiyorsam eğer, Photoshop bilgisine sahip olmam gerekmez. Mesela şu an kendi sitemde yer alan temayı yapan arkadaşım pek fazla Photoshop ile uğraşmadığını söylüyor. Neden? Çünkü sade ve tek renklerden oluşan bir tasarım. Sadece belirli bölgelerde yardımcı oluyor Photoshop. Ama hedefiniz büyükse eğer öğrenin derim :) Rica ederim.

Onur89TR Onur89TR Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 04.12.2011
  • Yaş/Cinsiyet 35 / E
  • Meslek .
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 2376
  • Beğeniler 704 / 791
  • Ticaret 1, (%100)
Tema yapımındaki mantığı kavradığınıza göre en kısa zamanda sizden size ait bir tema bekliyoruz ECakmak. :)

• Üyelik 07.05.2012
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Webmaster
  • Konum Bursa
  • Ad Soyad E** Ç**
  • Mesajlar 1003
  • Beğeniler 137 / 136
  • Ticaret 17, (%100)

Onur89TR adlı üyeden alıntı

Tema yapımındaki mantığı kavradığınıza göre en kısa zamanda sizden size ait bir tema bekliyoruz ECakmak. :)

Sizin gibi iyi niyetli arkadaşlar sayesinde kavradım hocam. Allah izin verirse yakında oda gelecek. Güzel yorumun için teşekkür ederim :)
Onur89TR

kişi bu mesajı beğendi.

burakisci burakisci Wordpress Tema Yapımcısı Kullanıcı
  • Üyelik 16.10.2011
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek Wordpress Tema Yapımcısı
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad B** i**
  • Mesajlar 1897
  • Beğeniler 371 / 522
  • Ticaret 23, (%100)
Aslında içlerinden en kolay öğrendiğim entegre oldu çünkü zaten çoğu sitede kodlar hazır bir şekilde bulunuyor :)

• Üyelik 07.05.2012
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Webmaster
  • Konum Bursa
  • Ad Soyad E** Ç**
  • Mesajlar 1003
  • Beğeniler 137 / 136
  • Ticaret 17, (%100)

burakisci adlı üyeden alıntı

Aslında içlerinden en kolay öğrendiğim entegre oldu çünkü zaten çoğu sitede kodlar hazır bir şekilde bulunuyor :)

Bana da en kolay o geliyor ama üzerinde css ve html kadar durmadım henüz. Ali Arslan'ın Wordpress kitabı oldukça güzel bir şekilde anlatıyor. İlgilenen arkadaşlara tavsiyemdir :)

LtfAktass LtfAktass AktasDizayn Kullanıcı
  • Üyelik 08.08.2012
  • Yaş/Cinsiyet 33 / E
  • Meslek Tasarımcı
  • Konum Bolu
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 59
  • Beğeniler 2 / 6
  • Ticaret 0, (%0)
Cok Yararlı bir Anlatım vallahi :)

wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al