lostyazilim
tr.link

300x300 Boyutundaki Bir Resmi Hangi Kodla / Nasıl 50x50 Boyutuna Getirebilirim ?

6 Mesajlar 1.279 Okunma
acebozum
tr.link

Umutirhan Umutirhan Ares # Kullanıcı
  • Üyelik 07.03.2013
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek Ögrenci
  • Konum Adana
  • Ad Soyad U** İ**
  • Mesajlar 1958
  • Beğeniler 139 / 206
  • Ticaret 3, (%100)
Arkadaşlar merhaba, gtmetrix sitesinden sitemi analiz ettim ve Serve scaled images sorunu ile karşılaştım. Bunun için 300x300 olan resim boyutunu 50x50'ye düşürmem lazım ama(!) sadece anasayfada. Bunu nasıl yapabilirim ?

elektronikssl
webimgo

MustafaZahit MustafaZahit WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 27.06.2018
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Mersin
  • Ad Soyad Z** Z**
  • Mesajlar 307
  • Beğeniler 15 / 32
  • Ticaret 0, (%0)
Sitenizde gözüken resimin ölçülerini 50x50 yaparsanız icon gibi görünür yinede yapmak isterseniz resimin bulunduğu yere şu kodu ekleyin

Bu ikisinin arasına resimin kodlarını ekleyin

Sonra style dosyanıza gelip
.wmresim img {
width: 50px;
heigt: 50px;
}

Bunu yaptığınız zaman belirlediğiniz yerdeki resmin ölçülerini 50px yapmış olurdunuz,

Ama şöylede yapabilirsiniz photoshop tarzı programlada o resmi direk 50x50 boyutuna düşürebilirsiniz

wpuzman wpuzman WordPress Developer Kullanıcı
  • Üyelik 13.01.2017
  • Yaş/Cinsiyet 33 / E
  • Meslek Yazılım
  • Konum Trabzon
  • Ad Soyad B** M**
  • Mesajlar 2771
  • Beğeniler 293 / 949
  • Ticaret 33, (%100)
MustafaZahit hocam o şekilde resim boyutu küçülür ama gtmetrix hatasını düzeltmez. Hatanın sebebi 300x300 olan resmi sitenin 50x50 göstermesi. Yani 50x50 gösteriliyorsa orjinali de 50x50 olsun, css ile küçültme diyor gtmetrix. Bunun için functions.php add_image_size kısmını düzenleyip yeniden regenerate thumbnails eklentisiyle resimleri boyutlandırmak gerekiyor.

• Üyelik 27.06.2018
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Mersin
  • Ad Soyad Z** Z**
  • Mesajlar 307
  • Beğeniler 15 / 32
  • Ticaret 0, (%0)

bilimokur adlı üyeden alıntı

MustafaZahit hocam o şekilde resim boyutu küçülür ama gtmetrix hatasını düzeltmez. Hatanın sebebi 300x300 olan resmi sitenin 50x50 göstermesi. Yani 50x50 gösteriliyorsa orjinali de 50x50 olsun, css ile küçültme diyor gtmetrix. Bunun için functions.php add_image_size kısmını düzenleyip yeniden regenerate thumbnails eklentisiyle resimleri boyutlandırmak gerekiyor.

Değerli bilgilendirme için teşekkür ederim üstadım :) sizden çok şey öğreniyorum bununla ilgili bir websitesi açmayı düşünmediniz mi? Türkçe kaynak çok az

wmaraci
wmaraci

wpuzman wpuzman WordPress Developer Kullanıcı
  • Üyelik 13.01.2017
  • Yaş/Cinsiyet 33 / E
  • Meslek Yazılım
  • Konum Trabzon
  • Ad Soyad B** M**
  • Mesajlar 2771
  • Beğeniler 293 / 949
  • Ticaret 33, (%100)
MustafaZahit rica ederim. Üzerinde çalıştığım bir tema var uzun süredir. Bitince inşallah wpuzman.com da bildiğim her şeyi paylaşmayı düşünüyorum.

• Üyelik 27.06.2018
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Mersin
  • Ad Soyad Z** Z**
  • Mesajlar 307
  • Beğeniler 15 / 32
  • Ticaret 0, (%0)

bilimokur adlı üyeden alıntı

MustafaZahit rica ederim. Üzerinde çalıştığım bir tema var uzun süredir. Bitince inşallah wpuzman.com da bildiğim her şeyi paylaşmayı düşünüyorum.

Çok harika olur hocam çünkü gerçekten türkçe içerik sıkıntısı çok büyük, ülkeye katınız olur vallahi

Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al