-
-
Yaş/Cinsiyet
43 / E
-
Meslek
İşletme
-
-
Ad Soyad
Ç** T**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Sitende virüs söz konusu değilse sadece site ip'si üzerinden saldırı gerçekleştirebilirler. Siteniz muhtemelen paylaşımlıdır diye düşünüyorum, bu yüzden olduğu gibi hosting firmasını ilgilendiren bir konu gibi geldi bana.
Ama sitende virüs söz konusuysa bildiğim kadarıyla bu tip saldırılar yapılabiliyor. Sitenizin Msql yedeklerini alıp sitenizin sürümünü sıfır paket olarak yüklemenizi tavsiye ederim. Ayrıca yedeklerini alırken tabiki görsel yedeklerinize de almayı unutmamalısınız.
Sitenizdeki dosyları bilgisayarınıza indirip virüs taraması yapmışsınızdır diye düşünüyorum, ayrıca bu durum nezamandan beri söz konusuysa ftp içindeki dosyaların değiştirilme tarihlerini de gözden geçirebilirsiniz. Birde Google yönetimsel araçlardan ve diğer online tarama sitelerinden de tarama yaparak belki bişeyler çıkartabilirsiniz.
spam mail sorunundan dolayı çok uğraştım, bir açıktan dolayı tüm iç dosyalara kadar virüs bulaşmıştı. İzlediğim yol her ihtimale karşı hem full backup, hem kök dizin dosyaları hemde database yedeklerini aldım. hosting firmasından resetleme yaptırdım. sonra aldığım yedekteki aynı sürümü elimdeki database isimleri ve şifrelerine göre baştan kurdum. görsel dosyalarınıda ftp aracılığıyla eski yerine attım ve tertemiz bir sitem oldu.
Umarım düzgün anlatabilmişimdir ve yardımı olur.
-
-
Yaş/Cinsiyet
46 / E
-
Meslek
güvenlik
-
-
Ad Soyad
Ü** S**
-
-
-
Ticaret
18, (%100)
Tşkler iyi anlatmışşınız şu an ftp dosyaları indirip tarayacam virus programıyla bakalım neler cıkacak.
Ek Olarak: mysql.sock,.s.PGSQL.5432,access-logs bu dosyalar .cagefs isimli bir dosyanın ıcınde fakat ftpde ınmıyor aktarılamayanlar dıyor bilgisi olan var mı bu dosyalar hakkında?
-
-
Yaş/Cinsiyet
46 / E
-
Meslek
güvenlik
-
-
Ad Soyad
Ü** S**
-
-
-
Ticaret
18, (%100)
mysql.sock,.s.PGSQL.5432,access-logs bu dosyaların ne izin değitirebiliyorum nede bişey yapılabiliyor bu dosyalar nedir acaba sadece bunları virus programıyla kontrol edemedim
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
web yazılım
-
Ad Soyad
O** A**
-
-