Biliyorsunuz ki blog temaları ile bir süredir ilgileniyorum ve ortaya bazı temalar çıkarıp ücretsiz dağıtmıştım. Aldığım geri dönüşler neticesinde benden nasıl tema yapılır,bize de yol gösterebilir misin gibi geri dönüşler oldu. Yazmak isteyip de yazamadığım bir dönem oldu ve malesef bende bu durumdan rahatsızdım. Şu an sorunumun kalmadığı gibi kendimi de gayet iyi hissediyorum. Tema yapımı için baştan başlayayım ve yazılarımı ona göre yazayım dedim.
Öncelikle tasarımda hedefiniz ne ona karar vermelisiniz. Mesela kendi blogunuz için tasarım yapacaksanız işiniz bir nebze olsun kolay olacaktır. Temanızın sınırı siz olacaksınız. Hayal gücünüzün istediği derecede ortaya temalar çıkarabilirsiniz.Bunun için css öğrenmenizi tavsiye ediyorum. Css ile çok basit temaları gerçekten çok güzel temalara çevirebilirsiniz.
Blogunuz eğer kişisel bir blogsa çok karışık temalar yapmak istemeniz biraz abes kaçacaktır. Genel olarak kişisel denildiğinde özgün olunmalı ve sade şeyler kullanılmalı diye her yerde okumuşuzdur. Evet genel olarak sade temelar kullanabilirsiniz. Eğer biraz daha gösterişli temalar istiyorsanız ben gibi aşırıya kaçmayarak ve renk tonları tutturarak bunu yapabilirsiniz.
Mesela teknoloji bloguna kişisel blog teması gitmeyeceğini biliyor olmalısınız. Teknoloji blogu sahibiyseniz genel olarak bir slider ve görsel ve videolarınızın ön planda olması gerektiğini düşünüyorum. Ayrıca tablet ve mobil uyumlu temalar yapmamız gerektiğini düşünüyorum. Bunun yanında bir de temanıza bir admin paneli gerekiyor sanırım.
Portal tarzı temalar ise genel olarak daha özellikli temalardır. Özel alan kullanımlarına dikkat edilmesi gerekir.
Tabi bunları yaparken seo ya dikkat etmemiz gerekiyor. Hedefimizi belirlediysek ve nasıl bir tema yapacaksak görsellerimizi ve kafamızdaki şekli ona göre kurmamız gerekmektedir. Kişisel bir blog olduğumuz için öncelikli olarak Kişisel bloglar adına tasarımların nasıl yapılması gerektiği hakkında bilgiler vereceğim. Yazı seri olarak devam edecek ve git gide kendinizi geliştireceğinizi umut ederek titizlikle yazmaya çalışacağım.
NOT:Yazılar Seri Olacağından Belli Bir Tarihe Yayılacaktır. Hepsini Aynı Anda Paylaşmam Malesef Mümkün Değildir. Bu yüzden Lütfen Takipte Kalın.
Ayrıca Buradan da Yazıların Serilerini Paylaşacağım.
Kaynak: http://tozbulutu.org/blog-tasarimi-hedef-belirleme/