lostyazilim
tr.link

BOT Saldırılarına Karşı Nasıl Korunabilirim?

5 Mesajlar 631 Okunma
acebozum
tr.link

Mediterranean Mediterranean WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 18.12.2015
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Konya
  • Ad Soyad E** O**
  • Mesajlar 8
  • Beğeniler 4 / 3
  • Ticaret 0, (%0)
Merhaba,

Arkadaşlar Wordpress sitem bir şahıs tarafından DDoS ataklarına maruz kalıyor maalesef. CloudFlare'den ücretsiz koruma hizmetini almama rağmen saldırı gerçekleştiği anda 1-1.5dk "Error establishing a database connection (Veritabanı bağlantısı kurulurken hata oluştu)" hatası alıyorum sonra web sayfam yeniden geri açılıyor. Fakat bunu sürekli yaptığı için açılır açılmaz geri kapanıyor ve aynı hatayı almaya devam ediyorum. Engellemek için birçok araştırma yaptım ve birçok şey denedim fakat %100 bir koruma sağlayamıyorum.

Şahısı tanıdığım için nasıl yöntemler kullandığını biliyorum. Kendisi freeboot.to, instant-stresser.to gibi birtakım BOT sitelerine ücret ödeyerek bu eylemi gerçekleştiriyor.

Hukuki bir işlem başlatmak dışında saldırıları engellemek için ekonomik bir çözüm arıyorum. Bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilirlerse sevinirim.

Daha açıklayıcı olması adına bazı istatistikler:

elektronikssl
webimgo

v4r1able v4r1able Coder Kullanıcı
  • Üyelik 04.04.2020
  • Yaş/Cinsiyet 19 / E
  • Meslek Kodlama
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad L** P**
  • Mesajlar 160
  • Beğeniler 45 / 57
  • Ticaret 1, (%100)
Bunun tek çaresi firewall hocam firewall ile saldırıyı layer7 ise önlersin layer4 vs. ise güçlü firewall sistemleri kullanman gerek cloudflare üzerinden under attack açmanı öneririm
Mediterranean

kişi bu mesajı beğendi.

obirninja obirninja www.layer.web.tr Kimlik Onayı
  • Üyelik 24.02.2020
  • Yaş/Cinsiyet 24 / E
  • Meslek Back-end Developer & IT Sec.
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad E** T**
  • Mesajlar 105
  • Beğeniler 11 / 43
  • Ticaret 0, (%0)
Yakında piyasaya sürceğimiz firewall ı ücretsiz olarak kullanabilirsiniz hocam ; https://youtu.be/0wSH9jhQyC4
obir.ninja üzeirnden paylaşılcak. (site bildirimlerini açarak takipte kalabilirsiniz.)
Mediterranean

kişi bu mesajı beğendi.

• Üyelik 18.12.2015
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Konya
  • Ad Soyad E** O**
  • Mesajlar 8
  • Beğeniler 4 / 3
  • Ticaret 0, (%0)

v4r1able adlı üyeden alıntı

Bunun tek çaresi firewall hocam firewall ile saldırıyı layer7 ise önlersin layer4 vs. ise güçlü firewall sistemleri kullanman gerek cloudflare üzerinden under attack açmanı öneririm

Yanıtın için teşekkürler hocam. Firewall sisteminin ne olduğunu ve nasıl çalıştığını bilmiyorum. Zaten çok teknik bilgi sahibi birisi değilim ama araştıracağım. Çok sağol.
v4r1able

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
wmaraci

• Üyelik 18.12.2015
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Konya
  • Ad Soyad E** O**
  • Mesajlar 8
  • Beğeniler 4 / 3
  • Ticaret 0, (%0)

obirninja adlı üyeden alıntı

Yakında piyasaya sürceğimiz firewall ı ücretsiz olarak kullanabilirsiniz hocam ; https://youtu.be/0wSH9jhQyC4
obir.ninja üzeirnden paylaşılcak. (site bildirimlerini açarak takipte kalabilirsiniz.)

Göz atacağım. Teşekkürler.

wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al