lostyazilim

Bu değişkeni nasıl aktif edebilirim?

28 Mesajlar 3.028 Okunma
lstbozum
wmaraci reklam

emlcvdv emlcvdv WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 05.02.2014
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek webmaster
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad E** C**
  • Mesajlar 98
  • Beğeniler 3 / 7
  • Ticaret 1, (%100)

mehmetuken adlı üyeden alıntı

O zaman 2. fonksiyonun içine ekleyin o kodu esc_attr($alt) yazan yerede $alt_text yazın.

Ama hocam o alternatif yazı öne çıkarılmış resmin alternatif yazısı olacağı için işimi görmez ki. Benim istediğim şu: yazıya bir resim upload edip, alternatif yazı kısmı doldurulduktan sonra yazıyı yayına aldığımda resmin altında

etiketleri içinde o resmin alternatif yazısının olması. yani resim öne çıkarılmış olmasa dahi alternatif yazısını çekecek bir koda ihtiyacım var.

wmaraci
reklam

TEHET TEHET Kullanıcı
  • Üyelik 04.10.2014
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek Tasarımcı
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad M** A**
  • Mesajlar 791
  • Beğeniler 96 / 374
  • Ticaret 1, (%100)

emlcvdv adlı üyeden alıntı

Ek Olarak:

Hocam bu farklı. Bu, öne çıkarılan resmin alternatif yazısını çekiyor.

Mesela aşağıdaki kodları eklediğimde öne çıkarılan resmin alternatif yazısını çekebiliyorum ama benim istediğim şey, her upload edilmiş ve yazıya eklenmiş resmin alternatif yazısını çekebilecek bir kod..

$img_id = get_post_thumbnail_id( $post_id );
$alt_text = get_post_meta( $img_id, '_wp_attachment_image_alt', true );

O zaman bu olabilir.

$attachment_id = 8; // attachment ID

$image_attributes = wp_get_attachment_image_src( $attachment_id ); // returns an array
if( $image_attributes ) {
?>

https://codex.wordpress.org/Function_Reference/wp_get_attachment_image_src

cihaneken cihaneken Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 25.07.2014
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek Elektrik Teknisyeni
  • Konum Fransa
  • Ad Soyad C** E**
  • Mesajlar 3510
  • Beğeniler 488 / 1190
  • Ticaret 1, (%100)

Ama hocam o alternatif yazı öne çıkarılmış resmin alternatif yazısı olacağı için işimi görmez ki. Benim istediğim şu: yazıya bir resim upload edip, alternatif yazı kısmı doldurulduktan sonra yazıyı yayına aldığımda resmin altında

etiketleri içinde o resmin alternatif yazısının olması. yani resim öne çıkarılmış olmasa dahi alternatif yazısını çekecek bir koda ihtiyacım var.

Buldum hocam, test ettim onayladım :D yazıdaki resmin alt yazısını gösteriyor.

$thumb_id = get_post_thumbnail_id(get_the_ID());
$alt = get_post_meta($thumb_id, '_wp_attachment_image_alt', true);
if(count($alt)) echo $alt;
?>

• Üyelik 05.02.2014
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek webmaster
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad E** C**
  • Mesajlar 98
  • Beğeniler 3 / 7
  • Ticaret 1, (%100)

TEHET adlı üyeden alıntı

O zaman bu olabilir.

$attachment_id = 8; // attachment ID

$image_attributes = wp_get_attachment_image_src( $attachment_id ); // returns an array
if( $image_attributes ) {
?>

https://codex.wordpress.org/Function_Reference/wp_get_attachment_image_src

Bu kodlar alternatif metni nasıl çekecek anlayamadım hocam. src, width ve height değerlerini çekebiliyor. Bu arada yardım etmeye çalışıyorsunuz çok teşekkür ederim.

Ek Olarak:

cihaneken adlı üyeden alıntı

Buldum hocam, test ettim onayladım :D yazıdaki resmin alt yazısını gösteriyor.

$thumb_id = get_post_thumbnail_id(get_the_ID());
$alt = get_post_meta($thumb_id, '_wp_attachment_image_alt', true);
if(count($alt)) echo $alt;
?>

Hocam get_post_thumbnail_id(get_the_ID()); öne çıkarılmış resmin ID'sini alıyor. Yani yazıdaki resim öne çıkarılmamışsa işe yaramaz. Sizin yazıdaki resim öne çıkarılmış olmasın? :)

wmaraci
wmaraci

• Üyelik 25.07.2014
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Konum Fransa
  • Ad Soyad C** E**
  • Mesajlar 3510
  • Beğeniler 488 / 1190
  • Ticaret 1, (%100)

Bu kodlar alternatif metni nasıl çekecek anlayamadım hocam. src, width ve height değerlerini çekebiliyor. Bu arada yardım etmeye çalışıyorsunuz çok teşekkür ederim.

Ek Olarak:

Hocam get_post_thumbnail_id(get_the_ID()); öne çıkarılmış resmin ID'sini alıyor. Yani yazıdaki resim öne çıkarılmamışsa işe yaramaz. Sizin yazıdaki resim öne çıkarılmış olmasın? :)

Evet öyle. Fakat şöyle birşey var farzadinki yazıda 10 tane resim var ozaman nasıl olacak hangibirini kendisine kot alıp görüntüleyecek? Resimlerin id lerini bulsak bile neye göre o ideleri kullanıcaz ?

Yapmak istediğiniz şey tam olarak nedir belki alternatif bulabiliriz.

• Üyelik 05.02.2014
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek webmaster
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad E** C**
  • Mesajlar 98
  • Beğeniler 3 / 7
  • Ticaret 1, (%100)
Hocam yapmak istediğim şu: Yazıya eklediğim resmin altyazı ve alternatif metnini girip YAZIYA EKLE butonuna tıklayıp yazıyı yayına aldığımda sitede aşağıdaki resmin sol tarafındaki gibi görünsün istiyorum.

http://prntscr.com/5pa00t

Altyazı kısmını çekip resmin üstüne koyabiliyorum ama alternatif metni çekemiyorum. Bu konuda yardım lazım.

Ek Olarak:

Evet öyle. Fakat şöyle birşey var farzadinki yazıda 10 tane resim var ozaman nasıl olacak hangibirini kendisine kot alıp görüntüleyecek? Resimlerin id lerini bulsak bile neye göre o ideleri kullanıcaz ?

Yapmak istediğiniz şey tam olarak nedir belki alternatif bulabiliriz.

Hocam yapmak istediğim şu: Yazıya eklediğim resmin altyazı ve alternatif metnini girip YAZIYA EKLE butonuna tıklayıp yazıyı yayına aldığımda sitede aşağıdaki resmin sol tarafındaki gibi görünsün istiyorum.

Altyazı kısmını çekip resmin üstüne koyabiliyorum ama alternatif metni çekemiyorum. Bu konuda yardım lazım.

• Üyelik 25.07.2014
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Konum Fransa
  • Ad Soyad C** E**
  • Mesajlar 3510
  • Beğeniler 488 / 1190
  • Ticaret 1, (%100)

Ek Olarak:

anladım peki neden alternatif metni çekmeye uğraşıyorsun şöyle birşey olmazmı alt yazıyı başlık yerine kullanıcağına zaten başlık alanı mevcut başlık alanını başlık olarak kullanın alt yazıyıda alt yazı,

• Üyelik 05.02.2014
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek webmaster
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad E** C**
  • Mesajlar 98
  • Beğeniler 3 / 7
  • Ticaret 1, (%100)

anladım peki neden alternatif metni çekmeye uğraşıyorsun şöyle birşey olmazmı alt yazıyı başlık yerine kullanıcağına zaten başlık alanı mevcut başlık alanını başlık olarak kullanın alt yazıyıda alt yazı,

Başlıktan kastınız yazı başlığı mı, resmin başlığı mı? Eğer resmin başlığını kastediyorsanız dün bütün gün onu çekmeyi çalıştım ama nafile. Hatta yabancı forumdan biri o başlık çekilemez, wordpress onu kendi kullansın diye var dedi. Ben de ümidi kesip, 2. alternatife yöneldim :) Siz olur diyorsanız deneyelim, ama ben yapamadım :( Yazı başlığını kastediyorsanız o bana uymaz. Çünkü bir yazıya birden fazla resim eklendiğinde hepsinin başlığı aynı olur, bu da benim işimi görmez.

• Üyelik 25.07.2014
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Konum Fransa
  • Ad Soyad C** E**
  • Mesajlar 3510
  • Beğeniler 488 / 1190
  • Ticaret 1, (%100)

Başlıktan kastınız yazı başlığı mı, resmin başlığı mı? Eğer resmin başlığını kastediyorsanız dün bütün gün onu çekmeyi çalıştım ama nafile. Hatta yabancı forumdan biri o başlık çekilemez, wordpress onu kendi kullansın diye var dedi. Ben de ümidi kesip, 2. alternatife yöneldim :) Siz olur diyorsanız deneyelim, ama ben yapamadım :(

araştırayım bir hocam ama olması gerekir fikrindeyim başlık sonuçta hem ek sayfalarına nasıl çekiliyor ise bir yolu vardır.

• Üyelik 05.02.2014
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek webmaster
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad E** C**
  • Mesajlar 98
  • Beğeniler 3 / 7
  • Ticaret 1, (%100)
Ben de öyle düşündüm ama hiç kimseden bir yardım alamadım. Yerli yabancı en ünlü forumlar, destek siteleri de işe yaramadı.

wmaraci
Konuyu toplam 3 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 3 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al