-
Üyelik
02.11.2013
-
Yaş/Cinsiyet
35 / E
-
Meslek
Yazilim muhendisi
-
Konum
İstanbul Anadolu
-
Ad Soyad
Y** U**
-
Mesajlar
13
-
Beğeniler
0 / 1
-
Ticaret
1, (%100)
sil gitsin bilader.
Bi sakincasi olmaz
Batuhan
Kendine webmaster
Kullanıcı
-
Üyelik
08.05.2011
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
Konum
Ankara
-
Ad Soyad
B** B**
-
Mesajlar
3455
-
Beğeniler
783 / 1009
-
Ticaret
1, (%100)
error_log dosyaları bir server fonksiyonu (php örneğin) hata döndürüyorsa oluşturulur ve içerisinde hatanın konumu ve açıklaması ile birlikte bir takım veriler bulunur. Normal bir kullanımda bu dosyanın boyutları bu seviyelere sıkça ulaşmaz. Eğer bu hatalar sitenin açılışında çağrılan bir kodun ise (dosya boyutundan anlaşıldığı kadarıyla da öyle) dosya her açıldığında verdiği hatayı bu dosyaya döker. Birkaç saniye içerisinde kod yapısına da bağlı olarak aynı hata binlerce kez tekrar tekrar yazdırılabilir, sonuçta da boyutu gigabyte seviyelerine ulaşan böyle bir error_log dosyamız olur.
Bahsettiğim gibi dosya sadece hata konumunu ve açıklamasını dökmek için kullanıldığından hiçbir işlevi yoktur ve silebilirsiniz ancak bu çözüm olmaz çünkü ilk hatada dosya tekrar oluşturulacaktır. Bu dosyadan temelli kurtulmanın yolu ya hata(lar)ın izini sürüp sıkıntıyı gidermek yada sunucunun error reporting özelliğini kapatmaktır. Ben tabii ki ilgili hataları bulup düzeltmenizden yanayım. Hata kaynağının büyük ihtimalle tema dosyaları olduğunu düşündüğümü de söylemek isterim.
Bu boyuttaki bir dosyayı FTP istemcisi üzerinden düzenleyemezsiniz, bu yüzden hosting panelinizden online dosya editörü ile açıp inceleyebilirsiniz. Hata veren dosya, hatanın oluştuğu satır ve hatanın açıklaması bu dosyada yer alıyordur. İlgili dosyayı bir ziyaret edip hatayı düzeltmeye çalışabilir, bu dosyanın hata rapor etmesini kapatabilir yada fonksiyon üzerinde defansif bir yapı kurup hata vermemesini sağlayabilirsiniz. Eğer dosyayı düzenlemede boyutundan dolayı sıkıntı yaşarsanız dosyayı silip biraz bekleyebilirsiniz. İlgili dosya tekrar oluşacaktır ancak boyutu daha küçük olacaktır ki bu da her şeyi kolaylaştırır.
Pasa
Gelecek Bizim
Yönetici
-
Üyelik
30.03.2011
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
Bilgisayar Mühendisi
-
Konum
🖤 Hatay
-
Ad Soyad
S** P**
-
Mesajlar
14760
-
Beğeniler
3083 / 3085
-
Ticaret
356, (%100)
Hosting panelinizin dosya editörü üzerinden error_log'u tamamen silin. Ardından 1-2 gün takip edip yeni oluşacak olan error_log'dan hataları tespit edip hataları gidermeye çalışın. (şu andaki büyük dosyayı açmanız zor olduğu için yeni oluşacak olan küçük boyutlu dosyayı incelemeniz kolay olur.)
Deneyim demeyin, deneyin!