lostyazilim
tr.link

Facebook ve Linkedin ile Contact Form 7 Doldurma

6 Mesajlar 989 Okunma
acebozum
tr.link

dogubaklaci dogubaklaci Kodlarla Anlatma Sanatı Kullanıcı
  • Üyelik 21.07.2018
  • Yaş/Cinsiyet 26 / E
  • Meslek Student
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad D** B**
  • Mesajlar 725
  • Beğeniler 250 / 240
  • Ticaret 3, (%67)
Merhaba aşağıdaki örnekteki gibi bir form yaptım ve butonları da kendim yapıp koydum

Ama mesela Facebook ile ad soyad eposta telefon alanını doldurabilir miyim CF7'de bu butonlar aracılığı ile?

elektronikssl
webimgo

enerjiveguc enerjiveguc Wordpress Destek Kullanıcı
  • Üyelik 28.05.2018
  • Yaş/Cinsiyet 52 / E
  • Meslek Street Engineer
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad B** A**
  • Mesajlar 5151
  • Beğeniler 2185 / 2187
  • Ticaret 0, (%0)
facebook ve diğer giriş yöntemleri size kişisel verileri vermez. Yoksa kişisel verilerin ortalıkta dolaştığı bir sistem elde etmiş olursunuz.

• Üyelik 21.07.2018
  • Yaş/Cinsiyet 26 / E
  • Meslek Student
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad D** B**
  • Mesajlar 725
  • Beğeniler 250 / 240
  • Ticaret 3, (%67)
enerjiveguc Facebook ile giriş yap vs butonları da bu mantıkla çalışmıyor mu? Siteyi bir uygulama olarak gösterip otomatik alanları doldurma gibi bir şey yok mudur?

• Üyelik 28.05.2018
  • Yaş/Cinsiyet 52 / E
  • Meslek Street Engineer
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad B** A**
  • Mesajlar 5151
  • Beğeniler 2185 / 2187
  • Ticaret 0, (%0)

dogubaklaci adlı üyeden alıntı

enerjiveguc Facebook ile giriş yap vs butonları da bu mantıkla çalışmıyor mu? Siteyi bir uygulama olarak gösterip otomatik alanları doldurma gibi bir şey yok mudur?

Hayır, giriş mantığı size veri verme mantığını kapsamıyor. Siz formunuzdaki boş alanlarda olmasını istediğiniz verileri çeksin istiyorsunuz.

Mesela benim kişisel telefonumun sizde ne işi olabilir? Şifremi ne yapacaksınız? gibi bir çok soruyu doğurur.

Google, facebook gibi giriş uygulamaları size bu verileri verirse eğer, art niyetli kişiler bu veriler ile insanları zor duruma sokabilir. Verilmesi mantıklı değil yani.

wmaraci
wmaraci

• Üyelik 21.07.2018
  • Yaş/Cinsiyet 26 / E
  • Meslek Student
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad D** B**
  • Mesajlar 725
  • Beğeniler 250 / 240
  • Ticaret 3, (%67)
enerjiveguc Anladım birkaç sitede gördüm çünkü ama kendi yazdıkları formu kullanıyorlardı o sebeple merak ettim ben de ekledim belki bir şekilde yapabiliriz diye. Ama kişi izin verirse butona tıkladıktan sonra bence o alanları doldurma ihtimalimiz vardır çünkü birkaç tecrübe edindiğim site yapıyor bunu

• Üyelik 28.05.2018
  • Yaş/Cinsiyet 52 / E
  • Meslek Street Engineer
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad B** A**
  • Mesajlar 5151
  • Beğeniler 2185 / 2187
  • Ticaret 0, (%0)

dogubaklaci adlı üyeden alıntı

enerjiveguc Anladım birkaç sitede gördüm çünkü ama kendi yazdıkları formu kullanıyorlardı o sebeple merak ettim ben de ekledim belki bir şekilde yapabiliriz diye. Ama kişi izin verirse butona tıkladıktan sonra bence o alanları doldurma ihtimalimiz vardır çünkü birkaç tecrübe edindiğim site yapıyor bunu

Siz KVKK (Kişisel verilerin Korunması Kanunu) ya uygun bir form hazırlayıp, şartlarınızı açıkça ifade ederseniz giriş yapacak kişiler size güven duyarsa zaten kişisel profillerini düzenleme esnasında telefon ve mail bilgilerini verirler. Ama siz buna kişiyi zorlarsanız, hele ki verilerin ortalıkta satıldığı bir dönemde kimse vermez kişisel verilerini. Ciddiyet ve güven önemli.
dogubaklaci

kişi bu mesajı beğendi.

Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al