-
-
Yaş/Cinsiyet
39 / E
-
Meslek
Bilgi İşlem
-
-
Ad Soyad
A** B**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Arkadaşlar goo.gl, bit.ly, po.st gibi Twitter, Facebook paylaşımlarımızın linklerini kısaltan bu servislerden hangisi daha çok işime yarar. Yani bana avantajı varmı. Yoksa link kısatmaktan başka bir işlevi yokmu. Kendi sitemin linkkini kısaltmadan gözükmesi dahamı iyidir. Son olarakta bunların hiçbirini kullanmadan kendi site ismini kısaltan bazı yerler gordum. Mesela örnek denemesitesi.com kısaltınca dnmsts.com olmuş bunun gibi..
XnCN
Yazılımcı
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
27 / E
-
Meslek
Yazılım
-
-
Ad Soyad
A** H**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
bildiğim kadarıyla istatislik veriyorlar yani su gün su kadar tık aldı o link gibi , kendi ismini kısaltan sitelerde domain alıyorlar daha sonra içine link kısaltma scriptlerinden birini kuruyorlar ordan kısaltıp atıyorlar ama bu sistem ek maliyet gerektiriyor.
-
-
Yaş/Cinsiyet
31 / E
-
Meslek
Yazılım Geliştirici
-
-
Ad Soyad
İ** U**
-
-
-
Ticaret
45, (%100)
Kısaltılan linkin istatistiklerini tutabiliyorsunuz. Ben goo.gl kullanıyorum. Aralarında pek fark yok. Eğer kendi domaininizi alıp kısaltmak isterseniz bit.ly'ye domain bağlayabiliyorsunuz.
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Php Coder
-
-
Ad Soyad
S** B**
-
-
-
Ticaret
3, (%100)
Tabiki goo.gl bence hatta Arama motoru için bile yararlı olabilir diye düşünüyorum çünkü sonuçta goo.gl kendi servisi inceleyebilir.
-
-
Yaş/Cinsiyet
31 / E
-
Meslek
Kendi halimdeyim
-
-
Ad Soyad
İ** Y**
-
-
-
Ticaret
21, (%100)
Link kısaltma servisleri daha çok twitter gibi harf kısıtlaması olan yerlerde tercih ediliyor.
Goo.gl ve bit.ly linkin ne kadar tıklandığını gösteriyor.
-
-
Yaş/Cinsiyet
39 / E
-
Meslek
Bilgi İşlem
-
-
Ad Soyad
A** B**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Yorum yazan tüm değerli arkadaşlara çok çok teşekkürler.
Goo.gl ve bit.ly birini tercih etmek daha mantıklı geldi. bit.ly kontrol paneli daha kullanışlı geldi tıklamaları görebiliyorum. Fakat Goo.gl bir türlü bulamadım. Acıkcası bende goo.gl düşünüyorum google servisi olduğundan. Sitenin index`lenmesi açısından yararı olacaktır diye düşündüm. Sizce de goo.gl kullanmak daha yararlı olacakmıdır.
-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
Mühendis
-
-
Ad Soyad
A** K**
-
-
-
Ticaret
54, (%100)
Kısaltma linkinin sonuna + koyarak istatistikleri görebilirsiniz TÜM kısaltılmış linklerin.