Arkadaşlar @isousluer daha önce bir konu eklemiş ancak biraz daha detaylı ve biraz farklı bir sunum olduğu için ben de tekrar ekleme gereği hissettim.

Öncelikle aramalarda profil resminizin görünmesi, hem daha şık duruyor, hem de kullanıcının dikkatini çekmesi açısından faydalı oluyor. Düşünün, profil resmi Google+ aramalarında çıkan bir site sahibinin profesyönelliği ve iş bilirliği de böylece ortaya çıkmış oluyor.

Gerekli Ayarlar



Öncelikle sayfalar arası link bağını anlatan resmimize bir göz atalım.



1. Adım
Sitenizde bir “hakkımda” sayfası oluşturun. Başlığının bir önemi yok, istediğiniz ismi verebilirsiniz.

Bu sayfada yapmanız gereken şey, Google+ profilinize rel=”me” tagı ile link vermek. Örnek kod veriyorum:

Google+ Profilim

2. Adım
Google+ profilinize gidin. “Profilinizi Düzenle“yin. Diğer Profiller bölümünden Özel Bağlantı Ekle linkine tıklayarak sitenizdeki Hakkımda sayfanıza link verin.

3. Adım
Bu adımda single.php içinde bir düzenleme yapmalısınız. Ya da WordPress kullanmıyorsanız, bütün yazılarınızın olduğu sayfada bir düzenleme yapmalısınız diyelim.

Yazar adınıza bir link vererek, sitenizdeki Hakkımda sayfasına rel=”author” tagıyla link verin.

WordPress’te yapmak için kod:



Normal bir site için:

Yazar Adı


Kontrol Edelim


Gerekli düzenlemeleri yaptık. Çalışıp çalışmadığını kontrol etmek için Google’ın Yapısal Veri Test Aracı sayfasına gidelim. Burada yapmamız gereken, URL kısmına kendi blogumuzdaki bir yazının adresini yazmak ve ÖNİZLEME butonuna tıklamak.

Önizleme bölümünde yeşil zemin üzerinde Doğrulandı yazısını görürsek işlem tamam demektir.

NOT: Nerede okudum hatırlamıyorum ancak, Google+ profilinizin yüzünüzü tam olarak gösteren bir fotoğraf olması gerektiği şeklinde bir şey okumuştum. Eğer böyle bir durumla karşılaşırsanız haberiniz olsun şimdiden

Kaynak: Google Aramalarında Google+ Profil Resminiz Görünsün