lostyazilim
tr.link

Gt Metrix

14 Mesajlar 1.823 Okunma
lstbozum
tr.link

metalx metalx www.pricerest.com/tr Kullanıcı
  • Üyelik 11.08.2014
  • Yaş/Cinsiyet 33 / E
  • Meslek Bilişim Destek Uzmanı
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad İ** K**
  • Mesajlar 83
  • Beğeniler 8 / 9
  • Ticaret 0, (%0)
Arkadaşlar merhabalar, haber sitemizi açalı birkaç ay oldu, gt metrixde bulunan "Serve scaled images" kısmından müzdaribiz. %41'le F derecesinde. Ne yaptıysak çözemedik. Bir fikriniz varmı bu konuyla ilgili?
Wp sistemimizde Smush.it ve Regenerate Thumbnails eklenti olarak mevcuttur fakat bunlardan bir reaksiyon alamıyorum.

www.pricerest.com/tr/ | Yapay Zeka Destekli Fiyat Takip Yazılımı|
wmaraci
reklam

EnesDemir EnesDemir WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 11.11.2013
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Hatay
  • Ad Soyad H** D**
  • Mesajlar 9
  • Beğeniler 1 / 2
  • Ticaret 0, (%0)

metalx adlı üyeden alıntı

Arkadaşlar merhabalar, haber sitemizi açalı birkaç ay oldu, gt metrixde bulunan "Serve scaled images" kısmından müzdaribiz. %41'le F derecesinde. Ne yaptıysak çözemedik. Bir fikriniz varmı bu konuyla ilgili?
Wp sistemimizde Smush.it ve Regenerate Thumbnails eklenti olarak mevcuttur fakat bunlardan bir reaksiyon alamıyorum.

Merhaba EWWW Image Optimizer kurulumu sağlayıp resimlere width ve heigth değeri verin.

Yerine
http://example.com/wp-content/uploads/2014/12/image.png” width=”80″ height=”60″>
Kullanın

Faydasını göreceksiniz.

Server Electric - Global Server Electric

Durotan Durotan WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 28.02.2014
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek 3D Sanatçı
  • Konum Kocaeli
  • Ad Soyad F** T**
  • Mesajlar 1676
  • Beğeniler 204 / 340
  • Ticaret 2, (%100)
Smush.it kullanmanızı kesinlikle tavsiye etmem. Hiçbir işe yaramıyor. Kullanırken de GT Metrix'te daha fazla sıkıştırma istiyordu, kullanmazken de. Ben de kaldırdım. En azından resimler hızlı yükleniyor böyle. Direkt GT Metrix'ten sıkıştırılmış resimleri alıp FTP'de yerine koyuyorum.

• Üyelik 11.08.2014
  • Yaş/Cinsiyet 33 / E
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad İ** K**
  • Mesajlar 83
  • Beğeniler 8 / 9
  • Ticaret 0, (%0)

EnesDemir adlı üyeden alıntı

Merhaba EWWW Image Optimizer kurulumu sağlayıp resimlere width ve heigth değeri verin.

Yerine
http://example.com/wp-content/uploads/2014/12/image.png” width=”80″ height=”60″>
Kullanın

Faydasını göreceksiniz.

EWWW Image Optimizer uses jpegtran, optipng, pngout, pngquant, gifsicle, and cwebp. You are missing: jpegtran, optipng, gifsicle. Please install via the Settings Page or the Installation Instructions.

Bu şekilde bi hata alıyorum hocam bahsettiğiniz programda

wmaraci
wmaraci

EnesDemir EnesDemir WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 11.11.2013
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Hatay
  • Ad Soyad H** D**
  • Mesajlar 9
  • Beğeniler 1 / 2
  • Ticaret 0, (%0)

metalx adlı üyeden alıntı

EWWW Image Optimizer uses jpegtran, optipng, pngout, pngquant, gifsicle, and cwebp. You are missing: jpegtran, optipng, gifsicle. Please install via the Settings Page or the Installation Instructions.

Bu şekilde bi hata alıyorum hocam bahsettiğiniz programda

Hocam su an mobildeyim. Google da ilgili hatayı aratirsaniz çözüm bulacaginiza eminim. Bunun dışında resimleri yuklerken sıkıştıran eklentileri araştırın

Server Electric - Global Server Electric

• Üyelik 11.08.2014
  • Yaş/Cinsiyet 33 / E
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad İ** K**
  • Mesajlar 83
  • Beğeniler 8 / 9
  • Ticaret 0, (%0)

Durotan adlı üyeden alıntı

Smush.it kullanmanızı kesinlikle tavsiye etmem. Hiçbir işe yaramıyor. Kullanırken de GT Metrix'te daha fazla sıkıştırma istiyordu, kullanmazken de. Ben de kaldırdım. En azından resimler hızlı yükleniyor böyle. Direkt GT Metrix'ten sıkıştırılmış resimleri alıp FTP'de yerine koyuyorum.

bu gidişle kaldıracam bende galiba, Optimize images kısmını Gt metricste halledebiliyoruz ama bu bahsettiğim kısmı kendi vermiyor hocam, sizin kendiniz düzeltmenizi istiyor. Bahsettiğiniz optimize işini bende yapıyorum, gayet başarılı bir yöntem.

Ek Olarak:

EnesDemir adlı üyeden alıntı

Hocam su an mobildeyim. Google da ilgili hatayı aratirsaniz çözüm bulacaginiza eminim. Bunun dışında resimleri yuklerken sıkıştıran eklentileri araştırın

hocam baktım şimdi buldum çözümünü teşekkür ederim. Birde bişey daha soracağım, resimlere yükseklik genişlik değerlerini ellemi veriyoruz her resme tek tek yoksa program kendimi ayarlıyor? Haber sitesi olduğu için bayağ bir resim mevcut içeride o sebepten soruyorum.

Batarya Batarya SEO & Wordpress Bronz Üye
  • Üyelik 09.06.2013
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek SEO
  • Konum Adana
  • Ad Soyad B** U**
  • Mesajlar 1119
  • Beğeniler 317 / 317
  • Ticaret 122, (%99)
Kraken.io kullanmayı denediniz mi ? :)

• Üyelik 11.08.2014
  • Yaş/Cinsiyet 33 / E
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad İ** K**
  • Mesajlar 83
  • Beğeniler 8 / 9
  • Ticaret 0, (%0)

Batarya adlı üyeden alıntı

Kraken.io kullanmayı denediniz mi ? :)

Denemedim ama burası sanırım Optimize images sorununu hallediyor. Bizim Serve scaled images kısmında problemimiz var. Burasıda ücretli galiba. Bunu yapsa bile bizim resimleri dışarıya atmamız çok zamanımızı alır. 100-200 tane değil, çok fazla resim var.

MagaraAdami MagaraAdami PM atabilirsiniz Kullanıcı
  • Üyelik 23.01.2014
  • Yaş/Cinsiyet 36 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Mersin
  • Ad Soyad A** Ö**
  • Mesajlar 2814
  • Beğeniler 382 / 974
  • Ticaret 2, (%100)
Hocam Probleminiz arkadaşların söylediğiyle alakalı değil. Bakın ilk açıklama ne diyor. Scale edilmiş resimleri optime et diyor.
Bu uyarı neden çıkar onu anlatayım.
Diyelim ki temanızda Öne çıkarılmış görsel kullanıyorsunuz. Temanızda öne çıkarılmış görsel alanı geniş ve yüksekliği ;300px'e 220px olsun. Öne çıkarılmış görsel eklerken siz 600px'e 400px bir resim seçerseniz thumbnail bunu ölçeklendirir. Bunu yaparken de sunucu yanıt süresi uzar. Yani aslında tek bir resmi 3 işlem yaparak çekmiş oluyorsunuz.

Bu etkiyi azaltmanın yöntemi ise, thumbnail de verilen ölçülere yakın resimleri öne çıkarılmış görsel yapın. Hepsi Bu kadar.

Okşadıkça insanları, içinden çıkıyor Cini...

• Üyelik 11.08.2014
  • Yaş/Cinsiyet 33 / E
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad İ** K**
  • Mesajlar 83
  • Beğeniler 8 / 9
  • Ticaret 0, (%0)

Mağara Adamı adlı üyeden alıntı

Hocam Probleminiz arkadaşların söylediğiyle alakalı değil. Bakın ilk açıklama ne diyor. Scale edilmiş resimleri optime et diyor.
Bu uyarı neden çıkar onu anlatayım.
Diyelim ki temanızda Öne çıkarılmış görsel kullanıyorsunuz. Temanızda öne çıkarılmış görsel alanı geniş ve yüksekliği ;300px'e 220px olsun. Öne çıkarılmış görsel eklerken siz 600px'e 400px bir resim seçerseniz thumbnail bunu ölçeklendirir. Bunu yaparken de sunucu yanıt süresi uzar. Yani aslında tek bir resmi 3 işlem yaparak çekmiş oluyorsunuz.

Bu etkiyi azaltmanın yöntemi ise, thumbnail de verilen ölçülere yakın resimleri öne çıkarılmış görsel yapın. Hepsi Bu kadar.

Teşekkür ederim hocam, thumbnail de verilen ölçüleri nereden görebiliyoruz. Function dosyası kitli bizde lisanslı tema olduğu için. bunun dışında thumbnail eklentisi uğraşıp küçültüyor ama olumlu bir etki alamıyorum.

wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al