Bildiğiniz gibi yaklaşık 8-9 ay kadar önce RankMath Seo eklentisi artık Gutenberg editörünün sidebar alanına taşındı. Ancak son WordPress güncellemesiyle beraber çeşitli sorunlar yaşandı. Çoğu sorun yaşayan arkadaşa yardımcı olmaya çalıştık ancak sorunun çözümü için neredeyse RankMath'ten vazgeçmeye karar verenleri de görebiliyoruz.

Oluşan sorun dün benimde başıma geldi. Her şey yolunda giderken bir anda baktım RankMath Sidebar'da görünmüyor. Sorunun kendi sitemde meydana gelmesinin rahatlığıyla biraz kurcalama fırsatı buldum ancak gerçekten neden olduğuna dair bir fikrim yok. Sorunu tam anlamıyla çözebilen varsa paylaşırsa sevinirim.

Aslında RankMath 2020'nin başlarında editörün altında yer alırken sidebar'a taşınarak bir çok kişinin alışkanlığını da bozmuş oldu. Bir çok kişi RankMath'in eski sürümünü kullanmaya devam etti ve buda tabi ki güvenlik açıklarına neden oldu.

Çözüme gelecek olursak tek satırlık bir kod ile tüm bu sorunları çözmek mümkün:

add_filter( 'rank_math/gutenberg/enabled', '__return_false' );

Yukarıda bulunan kodu functions.php dosyanızın sonuna ekleyin. Ardından gutenberg editöre girdiğinizde RankMath'in (2020 öncesi gibi) editörün alt kısmında yer aldığını göreceksiniz.

Herkese iyi çalışmalar.