cihaneken
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
Üyelik
25.07.2014
-
Yaş/Cinsiyet
31 / E
-
Meslek
Elektrik Teknisyeni
-
Konum
Fransa
-
Ad Soyad
C** E**
-
Mesajlar
3508
-
Beğeniler
488 / 1190
-
Ticaret
1, (%100)
Wordpress temalarında çoğunlukla site adı h1 yapılır ve yazı başlıkları da mecburen h2 yapılıyor çünkü bir sayfada en fazla bir tane h1 etiketi olabilir. Eğer temada site adı metin yerine resim yapılırsa bu seferde ortada h1 etiketi kalmıyor. Tema düzenlemesi ile uğraşmak istemiyorsanız footer alanına site adınızı h1 olarak ekleyebilirsiniz. Bu durumu düzeltmek için şablon dosyalarınızdan single.php dosyanızdaki h2 başılığını h1 olarak değiştirebilirsiniz. Fakat dikkat edin bir sayfada sadece bir tane h1 olmalı.
Yazı başlıklarının aslında ana sayfa ve listeleme sayfalarında h2 fakat yazının kendi sayfasında h1 olması lazım. Kodlamanın da buna uygun yapılması lazım. Bazı tema yapımcıları bu şekilde yapmak yerine tüm sayfalarda aynı görüntülenecek şekilde yapıyor. Sizin temanız da bu şekilde yapılmış.
-
Üyelik
28.06.2018
-
Yaş/Cinsiyet
27 / E
-
Meslek
İnternet ve Yazılım Uzmanı
-
Konum
Elazığ
-
Ad Soyad
B** A**
-
Mesajlar
668
-
Beğeniler
216 / 244
-
Ticaret
27, (%96)
Doğru yaptığınızı düşünüyor iseniz kodlama veya taradığınız yani analiz ettiğiniz siteyi çok umursamayın.Genelde çoğu analiz aracı anasayfayı analiz ediyor.
-
Üyelik
22.02.2019
-
Yaş/Cinsiyet
35 / E
-
Meslek
Bilgisayar Teknikeri
-
Konum
İstanbul Avrupa
-
Ad Soyad
F** K**
-
Mesajlar
44
-
Beğeniler
4 / 17
-
Ticaret
0, (%0)
Header.php dosyasında vardır mutlaka olarak aratmayı deneyin. Dediğim gibi ben kodları sitenizin kaynak kodlarından aldığım için biraz değişik olabilir. Olmadı header dosyanızdaki kodları buraya ekleyin. Gerekli düzeltmeyi buradan yapalım.
Yazılar ise temadan temaya değişiklik gösterebilir. Eğer CSS bilginiz yok ise düzenlemenizi önermem çünkü başlık etiketlerinizi CSS dosyasını düzenlemeden değişirseniz büyük ihtimal temanızda farklılıklar olacaktır.
Yeşil SEO İnternet Hizmetleri
-
Üyelik
24.08.2012
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Front end Developer
-
Konum
Aksaray
-
Ad Soyad
H** K**
-
Mesajlar
1041
-
Beğeniler
327 / 328
-
Ticaret
12, (%100)
Merhaba
mehmetortac cihanekenKendi kişisel blog sayfamda kullandığım yöntemden bahsedeceğim. Ben site logolarının resim olarak kullanılmasını pek tavsiye etmem, spesifik bir proje değil ise yazı ile yazılması ve css ile tasarlanmasını öneririm.
Heading etiketleri sitenizde ki hiyerarşiyi gösteren temel html markuplarıdır. Bu yüzden kullanımını özenle ve dikkatli seçmenizde fayda var.
Ben imzamda ki kişisel blog sayfamda logomu yazı ile kullanıyorum ancak h1 etiket eklemedim. Çünkü, seo kuralları gereği bir sayfada sadece 1 adet h1 etiketi kullanılması gerekiyor bu yüzden benim için önemli olan logom da ki yazı değil, içeriklerim. Logom'da ki yazı zaten tarayıcı başlığında varsayılan olarak h1 etiketiyle bastırılıyor.
etiketinden bahsediyorum. Bu html'de pek bilinmeyen ama h1 etiketi niteliği taşıyan arama motorlarınca kabul gören bir html etiketidir. Bu yüzden ekstra olarak logoya h1 etiketi eklememeniz en sağlıklısı olacaktır.
Bir arkadaşımız sayfanın en alt kısmına h1 etiketi ekle onuda css ile gizle demiş. Bu spam yapmaktır. Arama motorları bunu kesinlikle kabul etmiyor. Belki 10 yıl önce olsaydık bu yöntem işe yarıyordu, sayfaların en alt kısmına yığınla anahtar kelimeler ile heading taglarıyla ekliyorduk ve seo'yu öyle yapıyorduk fakat şuan bu bir spam olarak değerlendiriliyor ve özellikle google tarafından gizlenmeye çalışılan, yasaklı bir şey olarak algılanacağı için sitenize olumsuz puan eklenecektir.
Sitenizin ilk açılış sayfası index sayfasında zaten tarayıcı başlığında h1 etiketiniz mevcut bu yüzden ekstra bir h1 etiketi kullanmayın. Sitenizin index sayfasında listelenen blog yazılarınıza etiketi eklemenizi tavsiye ederim. Blog yazılarınız dışında sitebar kısmında ki elementlerinizin başlıklarına ve etiketlerini kullanabilirsiniz.
Geldik içerik kısmına, içerik kısmında ki yazı başlığına etiketi ekleyebilirsiniz. Sayfa başlığınız ile aynı isimde olacağı için duplicate yinelenen sayfa başlığı uyarısı almayacağınız için h1 etiketiniz geçerli olacaktır.
Wordpress'de ana sayfada listelenen blog yazılarınız content.php içerisinde yer alır. Anasayfanız da ki bir yazıya tıklandıktan sonra açılan sayfa ise single.php ya da content-single.php'dir. Temanızın kodlama yapısına göre bunlar farklılık gösterebilir.
Benim imzamda ki kişisel blog sayfamda kullandığım headings yapısı şu şekilde.
CSS Kodlarımda şu şekildedir.
.h1,.h2,.h3,.h4,.h5,.h6,h1,h2,h3,h4,h5,h6{margin-bottom:.5rem;font-family:inherit;font-weight:500;line-height:1.2;color:inherit}
.h1,h1{font-size:2.3rem}
.h2,h2{font-size:1.9rem}
.h3,h3{font-size:1.7rem}
.h4,h4{font-size:1.5rem}
.h5,h5{font-size:1.3rem}
.h6,h6{font-size:1rem}
Yıllardır tasarımlarımda kullandığım css kodudur bu. Font boyutlarına dikkat edin, hepsi birbiriyle orantılı ve hiyerarşiye uygun olmalıdır. h1 en büyük boyuta sahip olması gereken elementidir ondan sonra gelen h2 biraz daha küçük, h3 biraz daha küçük, h4 vs... umarım anlatabilmişimdir.
Kolay gelsin.
MyBB Türkçe Destek Forumu | mybb.pro