lostyazilim
tr.link

Hostingçi "spam çıkışı var" diyor. Eklentilerden olabilirmi?

14 Mesajlar 2.151 Okunma
lstbozum
tr.link

Mezitli Mezitli WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 30.04.2013
  • Yaş/Cinsiyet 44 / E
  • Meslek İnternet
  • Konum Mersin
  • Ad Soyad M** M**
  • Mesajlar 59
  • Beğeniler 25 / 6
  • Ticaret 1, (%100)

zoeken adlı üyeden alıntı

Merhaba,

Sürekli aynı firmada hackleniyorsanız o firmanın sunucusunda bir güvenlik açığı olabilir yada sizin kullandığınız wordpress sürümü ve eklenti sürümlerinde bir açık olabilir. Tam olarak firmayı suçlamakta yanlış olabilir güvenlik konusunda.

Kendinizi sağlama almak için, şifrelerinizi büyük, küçük ve sayılardan oluşan bir şifre algoritması seçmenizi öneririm. Onun haricinde, .PHP ile bir işlem yapılıyorsa Apache, Nginx veya Litespeed hata logları ve bağlantı loglarınızı alıp baştan sonra kontrol etmenizi öneririm. Süpheli istekleri en azından böylelikle filtre edebilirsiniz.

Saygılar.

Yok ben asla "direk" suçlamadım ama çözüm üretilmeyince de ister istemez aklımda soru işaretleri kalıyor.

Log kayıtlarından ben anlamıyorum. Bunu da hosting firması yapması gerekmez mi?

mert50356 adlı üyeden alıntı

Geçmiş olsun hocam hangi firma acaba pm atabilir misiniz?

Gönderiyorum.

wmaraci
reklam

zoeken zoeken Hosting Sağlayıcısı Kullanıcı
  • Üyelik 02.01.2013
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek Hosting Sağlayıcısı
  • Konum Nevşehir
  • Ad Soyad E** Ç**
  • Mesajlar 119
  • Beğeniler 18 / 15
  • Ticaret 1, (%100)

Mezitli adlı üyeden alıntı

Yok ben asla "direk" suçlamadım ama çözüm üretilmeyince de ister istemez aklımda soru işaretleri kalıyor.

Log kayıtlarından ben anlamıyorum. Bunu da hosting firması yapması gerekmez mi?

Gönderiyorum.

Tabii ki firmanızın incelemeye alıp sorunu belirterek sizinle birlikte çözüme ulaştırması gerekiyor.

Şu an müteakip söyledim, eğer firmanız başınızın çaresine bakın diyorsa logları mecburen siz kontrol edeceksiniz bende burada ilerleyeceğiniz adımları belirtiyorum ki sorununuz çözülsün firmanıza kalsa çözülmeyecek gibime geliyor sorun.
Mezitli

kişi bu mesajı beğendi.

AlfaOis AlfaOis www.GameOis.com Kullanıcı
  • Üyelik 22.05.2014
  • Yaş/Cinsiyet 33 / E
  • Meslek Bilgisayar Prog. / Webmaster
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad Ü** G**
  • Mesajlar 843
  • Beğeniler 75 / 205
  • Ticaret 53, (%100)

zoeken adlı üyeden alıntı

Aşağıda ki seçenekleri gözden geçirmelisiniz

1- Hosting hesap bilgileriniz çalınmış olabilir.

2- E-Posta hesapları kullanıyorsanız herhangi birinin şifresi çalınmış olabilir. (Hosting firmanız hangi mail adresinden mail gittiğini belirtmek zorunda)

3- /wp-content/uploads/ e /plugin/ klasörleri içerisini çok detaylı bir şekilde incelemeniz gerekmektedir. Genelde anlamsız karakterlerden oluşan bir .PHP uzantılı dosya bulunabilir. (Örneğin; ncxn.php, ans.php, logo.php, image.php, thumpnail.php thumps.php gibi )

4- SharedHosting hizmeti aldığınız firmadan PHPMail() fonksiyonlarının açık olup olmadığını öğreniniz. Eğer açıksa büyük ihtimal Wordpress düzeneğini kullanarak PHPMail() ile SPAM gönderimi yapılıyordur. Bu durumda siz bir şey yapamazsınız hosting firmanız php.ini den " disable_functions " alanından mail fonksiyonunu devre dışı bıraksın sorun çözülür.

5- Son olarak firmanızın sunucusunda PHP açıkları vardır ve dizin erişimine hackerlar rahat bir şekilde erişim sağlaya biliyorlardır.

Genelde hemen askıya alması isabetli olmuş olabilir çünkü çok fazla SPAM gidiyorsa sorunun tespiti için hesabı askıya almak doğru bir yol. Ama firmanız size bu konuda destek sağlaması gerekmektedir.

İyi çalışmalar.

Mezitli adlı üyeden alıntı

Bende aynen buna benzer sorular sordum Hosting firmasına ama söylemiyorlar. Diyorum "tam olarak nedir bu spam dediğiniz şey, ne sebep oluyor buna." "Script sizin. Sizin bilmeniz gerek" diyorlar :)

Direk panelden kurulu eklentiler. Bu spam olayı da zaten TR sunucuya taşınınca başladı. Daha önce bu site 4 farklı ülke 3 farklı hosting firması gezdi hiç böyle olmadı.

Arkadaşında dediği gibi bir çok sebebi olabilir, sizin bilmeniz gerekir diye bir cevap veren firma ile de ilişiniğiniz zaten olmasın hocam, herşey olmuş olabilir, en çok karşılaşılan durumlardan biriside spam mail gönderimi, sizden yana bir sıkıntı olmasa da sitenize sızmış ve siteniz üzerinden kullanım yapıyor olabilirler, sizin yapabileceğiniz tek şey arkadaşında dediği gibi dosyaları incelemeniz olur, o yüzden direk WP den indirdiyseniz sorun olmaz demiştim gidip xx forumunda yada blogundan indirip kurduysanız eklentileri yada temayı warez bir şekilde kullanıyorsanız zaten içinde shell yada benzeri dosyaların olması kaçınılmazdır.
Mezitli

kişi bu mesajı beğendi.

Mezitli Mezitli WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 30.04.2013
  • Yaş/Cinsiyet 44 / E
  • Meslek İnternet
  • Konum Mersin
  • Ad Soyad M** M**
  • Mesajlar 59
  • Beğeniler 25 / 6
  • Ticaret 1, (%100)

AlfaOis adlı üyeden alıntı

Arkadaşında dediği gibi bir çok sebebi olabilir, sizin bilmeniz gerekir diye bir cevap veren firma ile de ilişiniğiniz zaten olmasın hocam, herşey olmuş olabilir, en çok karşılaşılan durumlardan biriside spam mail gönderimi, sizden yana bir sıkıntı olmasa da sitenize sızmış ve siteniz üzerinden kullanım yapıyor olabilirler, sizin yapabileceğiniz tek şey arkadaşında dediği gibi dosyaları incelemeniz olur, o yüzden direk WP den indirdiyseniz sorun olmaz demiştim gidip xx forumunda yada blogundan indirip kurduysanız eklentileri yada temayı warez bir şekilde kullanıyorsanız zaten içinde shell yada benzeri dosyaların olması kaçınılmazdır.

Yaa zaten ben demiyorum "benim sitem kusursuz" İllaki biryerde birşeyler vardır. Ama en azından bana tam olarak neyin sorun çıkardığını söyleseler hemen gerekeni yapacam. Ama söylemedikleri için elim kolum bağlı birşey yapamıyorum.

wmaraci
wmaraci
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al