lostyazilim
tr.link

IntenseDebate Yorum Eklentisi

6 Mesajlar 1.922 Okunma
lstbozum
tr.link

BurakH BurakH WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 18.04.2011
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek Yazılım Mühendisi
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 45
  • Beğeniler 1 / 0
  • Ticaret 0, (%0)
Blogum açılalı tam 7 ay olmuş ve bu 7 aylık sürede blogumu çok kez ihmal ettim. Özellikle de WordPress’in eklentileri konusunda blogumu bir çok eklentiden mahrum bırakmıştım. Blogum 1. yılına yaklaşırken hiç olmassa bazı değişiklikler yapayım dedim ve güzel bir yorum eklentisi olan IntenseDebate’yi kullanmaya karar verdim. Biraz inceledim ve sonunda kurdum.

IntenseDebate için WordPress’in default yorum özelliğinden sıkılan ve ihtiyaçlarını karşılamayan blogcuların yardımına koşan bir eklenti diyebiliriz. IntenseDebate sayesinde WordPress blogunuzdaki yorum özelliğini tamamen farklı ve çok daha gelişmiş bir yorum sistemi ile değişiyor. Ayrıca IntenseDebate ile Facebook, Twitter OpenID yada WordPress.com hesapları ile bağlanıp kolayca yorum yapılabiliyoruz. Bunun yanı sıra;

• Yorumlarda resimler

• Yorumlara cevaplar

• Spam engelleme

• Yorumlara abonelik

• Yazılara abonelik

gibi bir çok özelliği yorum sistemimizde bulundurabiliyoruz.

IntenseDebate Yorum Eklentisi Kurulumu :

İlk önce eklentiyi buradan indiriyoruz. Daha sonra indirdiğimiz dosyayı rardan çıkartarak ftp’den wp-content/plugins klasörüne gönderip, yönetici panelinden eklentiyi aktifleştiriyoruz. Şimdi ise eklentiyi kullanabilmek için bir IntenseDebate hesabı almamız gerekiyor veya WordPress.com üyeliğinizle de bağlanabilirsiniz. IntenseDebate ‘den üyelik alacaksanız üye olurken en altaki “I want to install IntenseDebate on my blog or website” seçeneğini seçmeyi unutmayın. Daha sonra ise belirttiğimiz e-posta adresine gelen bağlantıya tıklayarak üyeliğimizi aktifleştiriyoruz.

Bu işlemlerden sonra blogumuzun yönetici panelindekiayarlar kısmından IntenseDebate’e girip gerekli bilgileri giriyoruz.

Bilgilerimizi girdikten sonra blogumuzda daha önceden yapılmış yorumları IntenseDebate hesabımıza aktarmamız gerekecek. Bunun için de “Start Importing Comments” linkine tıklıyoruz. Yorumları IntenseDebate hesabımıza aktarma işi ise biraz uzun sürecektir. Aktarma işi bittikten sonra karşımıza bu aşağıdaki ekran çıkıyor.

Buradaki ayar kısmını değiştirmeye gerek yok. Artık kurulumu tamamladık ve IntenseDebate sitesinden yapacağımız ayarlar kaldı. Bunun için IntenseDebate sitesine girip hesabımıza giriş yapıyoruz. Daha sonra “Sites” bölümünden sitemizi seçip Settings kısmındaki Account linkinden Türkçe yapıyoruz. Daha sonra Misc bölümünde ”Comments” olan kısmı “Yorum” yapıyoruz. Böylece Türkçeleştirme işlemini de tamamladık. Son olarak Facebook ve Twitter’la bağlanma kısımları kaldı. Bunun içinde “Comments” menüsünden Facebook ve Twitter hesaplarından yorum yazma özelliğini aktif etme için yanlarındaki kutucukları işaretliyoruz. Facebook ile bağlanma özelliğini kullanabilmek için API key gerekiyor. API keyinizi ilgili boşluğa yazarak kurulumu tamamlıyorsunuz.

Daha IntenseDebate bir çok özelliğede sahip ama yazıyı daha fazla uzatmamak için geri kalan özellikleri keşfetmeyi size bırakıyorum. Artık yorumlarınız IntenseDebate’ ye emanet ediyoruz. Kurulum ve ayarlar ile ilgili sorularınızı yorum yaparak yöneltebilirsiniz.

Alıntıdır.
Kaynak: HBK BLOG

wmaraci
reklam

faruk faruk WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 31.07.2011
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Starters' Agency
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad Ö** B**
  • Mesajlar 765
  • Beğeniler 38 / 89
  • Ticaret 10, (%100)
Bende kullanıyorum.Güzel bi eklenti.

girişimci • tasarımcı • blogger | www.omerfarukbal.com | starters.agency • sayborg.net • tamekran.co

furkandelta furkandelta Sms Onayı Gerekli Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 05.06.2011
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Mesajlar 276
  • Beğeniler 1 / 23
  • Ticaret 6, (%100)
You don't have permission to moderate this blog. Please log in using an admin account for this blog. böyle bir hata verdi.

birde http://www.intensedebate.com/user-dashboard buna girince böyle bir hata verdi:

Recent comments from people I'm following
You're not following anyone yet.

• Üyelik 18.04.2011
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 45
  • Beğeniler 1 / 0
  • Ticaret 0, (%0)
Kurduktan sonramı böyle bir hata aldınız ?

wmaraci
wmaraci

byhewal byhewal Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 10.08.2011
  • Yaş/Cinsiyet - / E
  • Meslek tekniker
  • Mesajlar 47
  • Beğeniler 1 / 1
  • Ticaret 0, (%0)
guzel paylasim tskler

• Üyelik 18.04.2011
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 45
  • Beğeniler 1 / 0
  • Ticaret 0, (%0)

byhewal adlı üyeden alıntı

guzel paylasim tskler

Rica ederim.

wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al