netbozum
tr.link

Kalıcı Bağlantılarda -2 Sorunu

3 Mesajlar 507 Okunma
acebozum
tr.link

ttw ttw ... Kullanıcı
  • Üyelik 02.04.2014
  • Yaş/Cinsiyet 41 / E
  • Meslek öğrenci
  • Konum Aksaray
  • Ad Soyad B** H**
  • Mesajlar 536
  • Beğeniler 64 / 137
  • Ticaret 0, (%0)
Merhabalar,
Wordpresste tüm kalıcı bağlantıları ayarlamıştım. Şimdiye kadar bir problem de yoktu. Örneğin sağlık kategorisi açınca /saglik şeklinde link oluşuyordu. Ancak 2 gündür açtığım her kategorinin sonuna -2 ekleniyor bir türlü düzeltemedim. Yani sağlık kategorisi açınca otomatik olarak kalıcı bağlantısı /saglik-2 oluyor. Bu yüzden açmam gereken kategoriyi açıp yazı yazmaya başlayamadım daha. Sitede baktım /saglik uzantısında 404 hatası veriyor. Yani kullanılmıyor da o link. Sebebi nedir nasıl düzeltebiliriz bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilirlerse sevinirim.

Ekleme: Arkadaşlar sorunu kendim çözdüm. Daha önce yazılardan birine "sağlık" şeklinde etiket atmışım. Doğal olarak sistem bu etiketin kalıcı linkini example.com/etiketler/saglik şeklinde oluşturuyor. Example.com/saglik şeklinde denediğinizde ise hiçbir şey bulmuyor, 404 hatası veriyor. Ama yine de "Sağlık" adında bir kategori eklerken kalıcı linki example.com/saglik yapmanıza izin vermiyor. Otomatik olarak example.com/saglik-2 şeklinde dönüştürüyor. Bu problemle karşılaşan arkadaşlar oluşturacakları kategori isminin geçtiği etiketleri silsinler yazılarından. Yazılardan sildikten sonra wordpress admin panelinden etiketler bölümünden de silin ki kalıcı bağlantılar yok olsun. Ardından o isim ve kalıcı bağlantıyla kategori oluşturabilirsiniz. Bu sorunu çözdük çözmesine ama wordpressin bir sorununu da tespit etmiş olduk. Sanıyorum ileriki güncellemelerde düzelecektir bu hata. Yoksa kadın sitesinde "kadın" diye etiket atmak ve "kadın" isminde kategori açmaktan daha doğal bir şey yoktur herhalde.

wmaraci
reklam

Vaybe Vaybe Vaybe.Net Kullanıcı
  • Üyelik 21.06.2014
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Meslek Turizm
  • Konum Bursa
  • Ad Soyad S** D**
  • Mesajlar 330
  • Beğeniler 9 / 87
  • Ticaret 9, (%100)
daha önce aynı katagoriden açmiş olduğun için 2 diye sıralıyor öbür açtığın katagorileri silebilirsen databaseden düzelir.

https://www.vaybe.net

ttw ttw ... Kullanıcı
  • Üyelik 02.04.2014
  • Yaş/Cinsiyet 41 / E
  • Meslek öğrenci
  • Konum Aksaray
  • Ad Soyad B** H**
  • Mesajlar 536
  • Beğeniler 64 / 137
  • Ticaret 0, (%0)

Vaybe adlı üyeden alıntı

daha önce aynı katagoriden açmiş olduğun için 2 diye sıralıyor öbür açtığın katagorileri silebilirsen databaseden düzelir.

Normalde o durumda -2 olarak oluşturduğunu biliyorum. Ama tek kelime ile açtığım tüm kategorilerde aynı durum söz konusu. Daha önce o isimde kategori oluşturmadım.

Ek Olarak:

ttw adlı üyeden alıntı

Normalde o durumda -2 olarak oluşturduğunu biliyorum. Ama tek kelime ile açtığım tüm kategorilerde aynı durum söz konusu. Daha önce o isimde kategori oluşturmadım.

Sorunu kendi imkanlarımla çözdüm arkadaşlar. Aynı sorunu yaşayan arkadaşlar varsa konuyu inceleyebilirler, düzenleyerek açıklama ekledim.

Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al