Sorun 1 - Sitenin tüm seo ayarları yapılmasına karşılık facebookta siteyi bağlantı olarak paylaşdığımda Bir Başka Wordpress Sitesi çıkıyor + resimsiz kötü bir görüntü. (makaleri paylaşmada sorun yok)
Yardımlarınız bekliyorum, ne yapmalıyım ?
ProgramYapmak adlı üyeden alıntı
Mesela sitenin adı "lokuf.com" sen ilk Wordpress'i kurdun diyelim hiçbir ayarını düzeltmeden profilinde paylaştın bunu diyelim. Bu senin web sitenin anlık fotoğrafını, sonra o web siteden alınan resimlerle oluşturulan önizleme (thumbnail) resmini ve tanımlama (description) bölümlerini cache dediğimiz sistemle saklar. Sitenin güncelliğine ve başkalarının paylaşmasına göre bu cache (saklanen veriler) güncellenir. Diğer sayfalarda o problem olmayabilir çünkü onlar belirli bir değer alıp direkt Facebook'ta herhangi bir yerde paylaşılmıştır. Bir kaç arkadaşına aynı sayfayı paylaştır. Ama http://siteninismi.com ve bir boşluk yazsınlar, o zaman tekrar siteye girip değer alıyor. Sonra biraz bekle. Aynı sorunu bende araştırdım, edindiğim tecrübelere görede böyle bir yol izledim. Bu açıklamanın bir türevi (cache kullanıldığına dair) "Developers Facebook" bölümünde de bulunmaktadır. ;)