Arkadaşlar test yayınındaki siteyi bugün yayına geçirmek için ayarlardan wp klasöründen taşıyacağım için sondaki wp yi sildim. Daha sonra siteyi kurulu olduğu klasörden roota kopyaladım. Kopyaladım yani taşımadım.
Daha sonra ise resimlerde sorun olmamasına rağmen haberlere tıkladığımda sayfayı bulamamakta. Yardım edecek biri var mı?

Sorunu çözdüm şöyle ki:

Wordpress Kurulu Klasörü Değiştirirken !
Selamunaleykum

Wordpress ile ilgili yine hiçbir yerde bulmayacağınız bir bilgiyi burada paylaşmak istiyorum.

Sorun: Wordpress sitemi farklı bir klasöre taşıdım ama resimler, css dosyaları, veritabanındaki bütün döngüler eski klasore yönlendigi icin site berbat gözüküyor. Nasıl üstesinden gelebilirim?

Cevap:

* Wordpress regex eklentisini indirin.
* Plugins klasorune atıp kurun
* Araçlar bölümünden Search Regex kısmına girin
* Source olarak post content 'i seçin
* Search pattern değerine aradığınız ve değişeceğiniz eski değeri girin
* Replace pattern yerine de yeni değeri girin.

Örnek;

Search Pattern: minare.net/tr/
Replace Pattern: minare.net/

Bu sekilde tr uzantılı gorunen bütün resimler, adresler, kısayolları, db de kayıtlı ne kadar post icerigi ve uzantısı varsa tek tuşla, ana dizine alınıyor.

Bu hafta websitemi taşırken bu sorunla karşılaştım ve bu şekilde çözdüm. Umarım bu sorunla karşılaşan başka arkadaşlar olursa faydalı olur bu döküman. Sorunu olan varsa cekinmeden sorabilir.

Ben yapamam websitemi taşıdım berbat ettim.Üstesinden gelemiyorum diyorsanız size makul ücretle de yardımcı olabilirim. Ama herseyden önce buradaki konuda verecegim destek ücretsizdir.

Selametle

kaynak : bir site fakat burda belirtsem sorun olur mu