-
-
Yaş/Cinsiyet
30 / E
-
Meslek
Dijital Pazarlama Uzmanı
-
-
Ad Soyad
M** G**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Sıralama ve trafik kaybettik biraz o yüzden eski sunucuya yönlendirdim nameserver adreslerini. Sorunu çözdüğümde tekrar değiştireceğim. Sorun sunucudan kaynaklanıyor gibi.
Aynı sunucuda başka bir sitede yine aynı eklenti tarafından oluşturulan altbaşlık linkleri aynı şekilde bozuk gözüküyor. Bu yüzden sorunun sunucu kaynaklı olabileceğini de düşünüyorum.
Bir de siteyi taşırken veri tabanını kabul etmedi yeni sunucu. Bu sebeple veritabanı içindeki utf8mb4_unicode_520_ciyerine utf8mb4_unicode_ci yerleştirdik. Bu işlemden kaynaklı da olabilir sorun.
-
-
Yaş/Cinsiyet
26 / E
-
Meslek
Full-Stack Developer
-
-
Ad Soyad
S** Ç**
-
-
-
Ticaret
5, (%100)
Veritabanı oluştururken taşıdığınızda karakter setlerini ve meta charseti ayarlamayı atlamadıysanız oluşmaması gerekiyor türkçe karakter problemi UTF8 - utf8_general_ci mi tüm tablolaların ve veritabanının karşılaştırması kontrol edin bir. (NOT SONRADAN GÖRDÜM VERİTABANI KARŞILAŞTIRMASI UTF8_GENERAL_CI YAPIP VERİTABANINI SİLİP YEDEĞİ TEKRAR YÜKLEYİP DENERMİSİNİZ)
-
-
Yaş/Cinsiyet
30 / E
-
Meslek
Dijital Pazarlama Uzmanı
-
-
Ad Soyad
M** G**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Veritabanı karşılaştırmasını utf8_general_ci yaparak veritabanını tekrar yükledim. Yüklerken hata ile karşılaşmadım fakat sorun halen devam etmekte
-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
.
-
-
Ad Soyad
O** Y**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
pek anlamam ama sorun, varsa, eklentide gibi. türkçe karakterleri otomatik çeviren bir eklentiniz varsa o bozulmuştur. linkleri manuel yazıyorsanız o zaman sorun başka.
-
-
Yaş/Cinsiyet
30 / E
-
Meslek
Dijital Pazarlama Uzmanı
-
-
Ad Soyad
M** G**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Türkçe karakteri otomatik çeviren bir eklenti kullanmıyoruz. Linkler manual oluşturulmuyor. İçeriklerde kullandığım başlık etiketleri, Table of content adlı bir eklenti tarafından içindekiler şeklinde bir altbaşlık-link yapısı oluşturuyor.
Mesela başlık SAT Sınav Ücretleri ise sitem.com/sat-sinavi/#sat-sinav-ucretleri/ şeklinde oluşturuyor. Ama işte karakter sorunundan dolayı # sonrasında gelen karakterler yerine 305 310 gibi rakamlar veya harfler geliyor.