lostyazilim
tr.link

Linklerde Türkçe Karakter Sorunu

7 Mesajlar 988 Okunma
lstbozum
tr.link

AnkaFaith AnkaFaith WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 24.07.2018
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek Dijital Pazarlama Uzmanı
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad M** G**
  • Mesajlar 17
  • Beğeniler 0 / 0
  • Ticaret 0, (%0)
Merhabalar arkadaşlar websitemin sunucusunu değiştirdim ve taşıma işlemini gerçekleştirdikten sonra table of content eklentisi tarafından oluşturulan linklerde türkçe karakter problemi oluştu.

Site bir önceki sunucu tarafından sunulurken "TOEFL Sınav Başvurusu" alt başlığının linki;
https://sitem.com/toefl/#TOEFL-Sinav-Basvurusu
Eski sunucuda yukarıdaki şekildeydi.

Sunucuyu değiştirdikten sonra linkler bu şekilde bozuldu:
https://sitem.com/toefl/#TOEFL-S305nav-Ba351vurusu
https://sitem.com/sat-sinavi/#SAT-S305nav-Uumlcreti

2 sunucu arasında karşılaştırma yaptım. 2 tarafta da wp-config dosyasında utf8 ve Phpmyadminde de utf8mb4_unicode_ci şeklinde. Yine 2 tarafta da Database tabloları da utf8_general_ci şeklide.

Bu sorunu nasıl çözebilirim google'daki tüm indexim bozuluyor şuan. SEO performansımız 2 günde %50 düştür bu yüzden. Baya bir araştırdım hiç bir çözüm bulamadım

wmaraci
reklam

efsane129 efsane129 WordPress Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 13.05.2014
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek öğrenci
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad Ö** A**
  • Mesajlar 361
  • Beğeniler 75 / 75
  • Ticaret 10, (%100)
sitenize girip inceledim düzgün duruyor linkler

https://sitem.com/toefl/#TOEFL-S305nav-Ba351vurusu böyle değil

üsteki ilk yazdığınız gibi duruyor

• Üyelik 24.07.2018
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad M** G**
  • Mesajlar 17
  • Beğeniler 0 / 0
  • Ticaret 0, (%0)
Sıralama ve trafik kaybettik biraz o yüzden eski sunucuya yönlendirdim nameserver adreslerini. Sorunu çözdüğümde tekrar değiştireceğim. Sorun sunucudan kaynaklanıyor gibi.

Aynı sunucuda başka bir sitede yine aynı eklenti tarafından oluşturulan altbaşlık linkleri aynı şekilde bozuk gözüküyor. Bu yüzden sorunun sunucu kaynaklı olabileceğini de düşünüyorum.

Bir de siteyi taşırken veri tabanını kabul etmedi yeni sunucu. Bu sebeple veritabanı içindeki utf8mb4_unicode_520_ciyerine utf8mb4_unicode_ci yerleştirdik. Bu işlemden kaynaklı da olabilir sorun.

RespectionS RespectionS Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 14.08.2019
  • Yaş/Cinsiyet 26 / E
  • Meslek Full-Stack Developer
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad S** Ç**
  • Mesajlar 518
  • Beğeniler 1 / 188
  • Ticaret 5, (%100)
Veritabanı oluştururken taşıdığınızda karakter setlerini ve meta charseti ayarlamayı atlamadıysanız oluşmaması gerekiyor türkçe karakter problemi UTF8 - utf8_general_ci mi tüm tablolaların ve veritabanının karşılaştırması kontrol edin bir. (NOT SONRADAN GÖRDÜM VERİTABANI KARŞILAŞTIRMASI UTF8_GENERAL_CI YAPIP VERİTABANINI SİLİP YEDEĞİ TEKRAR YÜKLEYİP DENERMİSİNİZ)

wmaraci
wmaraci

• Üyelik 24.07.2018
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad M** G**
  • Mesajlar 17
  • Beğeniler 0 / 0
  • Ticaret 0, (%0)
Veritabanı karşılaştırmasını utf8_general_ci yaparak veritabanını tekrar yükledim. Yüklerken hata ile karşılaşmadım fakat sorun halen devam etmekte

osidosi osidosi WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 29.06.2018
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek .
  • Konum Adana
  • Ad Soyad O** Y**
  • Mesajlar 942
  • Beğeniler 5 / 362
  • Ticaret 0, (%0)
pek anlamam ama sorun, varsa, eklentide gibi. türkçe karakterleri otomatik çeviren bir eklentiniz varsa o bozulmuştur. linkleri manuel yazıyorsanız o zaman sorun başka.

• Üyelik 24.07.2018
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad M** G**
  • Mesajlar 17
  • Beğeniler 0 / 0
  • Ticaret 0, (%0)
Türkçe karakteri otomatik çeviren bir eklenti kullanmıyoruz. Linkler manual oluşturulmuyor. İçeriklerde kullandığım başlık etiketleri, Table of content adlı bir eklenti tarafından içindekiler şeklinde bir altbaşlık-link yapısı oluşturuyor.

Mesela başlık SAT Sınav Ücretleri ise sitem.com/sat-sinavi/#sat-sinav-ucretleri/ şeklinde oluşturuyor. Ama işte karakter sorunundan dolayı # sonrasında gelen karakterler yerine 305 310 gibi rakamlar veya harfler geliyor.

wmaraci
Konuyu toplam 3 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 3 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al