wmaraci reklam
lidertakipci

Neden Ücretli WordPress Temaları Kullanmalısınız?

2 Mesajlar 1.002 Okunma
advertseo
wmaraci reklam

TimurDemir TimurDemir WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 07.10.2013
  • Yaş/Cinsiyet 33 / E
  • Meslek Blog Yazarı & Blog Danışmanı
  • Konum Muğla
  • Ad Soyad T** D**
  • Mesajlar 163
  • Beğeniler 19 / 63
  • Ticaret 8, (%100)

[CENTER]/// Bu Makale WMARACI İÇİN YAZILMIŞTIR.///

[/CENTER]

Uzun süre WordPress teması aramış olan kişiler ücretsiz birçok temanın olduğunu ve bunları doğrudan WordPress üzerinden bulabileceğini bilir. Yaklaşık 1000-2000 tema arasından ücretsiz bir tema seçip kullanmak başlangıçta mantıklı gelebilir. Bu tür ücretsiz temalar varken neden bir temaya ücret vermeliyim sorusunu aklınıza getirebilirsiniz. Bu doğru bir soru olsa bile ücretli temaların ücretsiz olanlara göre çok büyük avantajları bulunmaktadır.

Ücretli temaların ücretleri düşündüğünüzden çok daha fazla olabilir. Bu tür temaları kullanmak masraflı bir iştir. Ücretli temalar için ortaya konmuş belli bir standart olmadığı için sağda solda görebildiğiniz ve WordPress panelinden doğrudan ulaşabildiğiniz temaların geliştiricileri dahi ilgili temaları ücretli olarak satmayı düşünebilirler. Temayı geliştirmek ve satışa sunmak onun ücretli bir tema olmasını sağlayabilir.



Her ne kadar tanımı bu kadar basit olsa bile aslında ücretli temalar profesyonel ellerden çıkmış temalardır. Para ödeyerek daha fazla fonksiyona veya özelliğe sahip olmak isteyenlerin başvurdukları temalar genellikle ücretli temalardır. Bu temaları profesyonel tasarımcılar oluşturdukları için genellikle kalite anlamında ücretsiz temalara göre biraz daha iyi olmaktadırlar.

1. Kalite

Ücretli bir temadan bahsederken dile getirmek gereken en önemli nitelik kalitedir. Bu temalar genellikle ücretsiz temalara göre tasarım açısından çok daha kaliteli olurlar. Kalitenin tanımı bununla sınırlı kalmayabilir. Sonuçta bir şeye ücret ödüyorsanız ondan daha fazla beklentiniz olacaktır. En büyük beklentiniz hiç kuşkusuzkullandığınız site tasarımının eşsiz olmasıdır. Eğer sitenizde ücretsiz bir tema varsa aynı temayı kullanan milyonlarca kişiden birisi olabilirsiniz ama ücretli bir tema kullanıyorsanız bu temayı kullanan birkaç bin kişiden biri olma olasılığınız vardır.

Ücretli temalar kalite anlamında bir adım öndedir çünkü genellikle son standartlara daha uygun bir tasarıma sahip olurlar. Geliştiriciler bu temaları yenilerken son standartlara uygun güncellemelerle karşınıza gelirler. Bu dönemlerde esnek tasarımların bir hayli önemli olduğu gerçeğini düşünecek olursanız ücretli temalarda esnek niteliğinin bir adım önde olduğunu görebilirsiniz.

2.İşlevsellik

Tasarım ve geliştirme konusunda kabiliyetli değilseniz ücretsiz bir temayı düzenlemek baş ağrıtıcı olabilir. Buna tahammül dahi edemezsiniz çünkü yapacağınız en ufak değişiklik tüm tasarımın tamamen bozulmasına neden olabilir. Fakat ücretli temalarda bu söz konusu bir durum değildir. Tasarımcılar kullanıcıların kolayca değişiklik yapmasını sağlayan özelliklerle temalarını oluştururlar. Bilinen en iyi ücretli temalarda sürükle bırak veya seçme gibi yöntemlere sahip arayüzler üzerinden bir site kolayca değiştirilebilmektedir.

3. Güvenlik


Sözü fazla uzatmanın bir anlamı yok. Ücretsiz temaların hepsinin sağlam olduğunu söylemek pek mümkün değil. Bu tür temaların içerisinde kötü amaçlı kodlar yer alabilmektedir. Binlerce tema içerisinden hangisinin kodunun iyi olduğunu bilmek teknik bilgi gerektirdiği için son kullanıcı için bu biraz zorlayıcı bir durum olabilir. Her ne kadar WordPress paneli üzerinden alacağınız ücretsiz temalarda bu sorunu yaşamasanız bile farklı kaynaklarda bulacağınız ücretsiz temalar başınıza iş açabilir.

4. Güncellemeler

Ücretli olan temaların büyük bir bölümü son WordPress sürümlerine uygun hale getirilir yani güncellemeleri yapılır. Fakat ücretsiz temalar için aynı şeyleri söylemek pek mümkün değildir. Uzun süredir ücretsiz bir tema kullandığınızı düşünecek olursanız WordPress'e gelen bir güncelleme sonucunda karşınıza bir yol ayrımı çıkabilir. Örneğin, kullandığınız temanın geliştirilme yöntemi artık yeni WordPress sürümüyle uyumlu olmayabilir. Bu durumda ya WordPress sürümünü güncellemeden kullanmayı düşünürsünüz ya da yeni bir tema ile yola devam etmeyi aklınızın ucuna getirirsiniz.

Bu seçeneklerden hiçbirisi iyi bir seçenek olarak nitelendirilemez. Ücretsiz temaların büyük bir kısmı güncel değildir. Ücretli temalarda ise güncel kalmak geliştiricilerin itibarı için önemli bir durumdur. Ücretli bir tema aldığınız zaman güncellemeler konusunda çok fazla sıkıntı yaşamazsınız.

5. Destek

Destek konusunda temalar birbirinden farklıdır. Aslında tam olarak tanımlama yapmak için ücretsiz temalarda tüm desteği forumlardan veya diğer kullanıcılardan alırsınız, ücretli temalarda ise geliştirici size doğrudan yardımcı olur sözlerini kullanmak yeterli olacaktır. Herhangi bir şekilde ücretsiz tema kullanırken sorun yaşamanız durumunda tema geliştiricisinin size yardım etme zorunluluğu yoktur. Diğer taraftan ücretli temalar konusunda ise yaşadığınız sorunları geliştirici ile paylaşıp ondan destek alabilirsiniz.

Temalar konusunda yaşadığınız destek zamana verdiğiniz değerle ilişkilidir. Zamanınızı ayırıp kendiniz araştırma yapmak istiyorsanız elbette ücretsiz tema kullanarak her şeyi kendiniz yapmaya çalışabilirsiniz. Ücretli temalarda ise yaşadığınız sorunu çok daha kısa sürede çözebilirsiniz.

Yazıyı bitirmeden ufak bir de not bırakmak gerekir. Eğer gerçekten bir ücretli tema kullanmak istiyorsanız mutlaka bilinen ve popüler olan bir tema tercih etmeye çalışın. Bir tema geliştiricisi sahip olduğu itibarı kaybetmek istemeyeceği için gelen taleplere daha ilgili yaklaşacaktır.
Kiroglumarket

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
reklam

Kiroglumarket Kiroglumarket Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 06.11.2013
  • Yaş/Cinsiyet 38 / E
  • Meslek Esnaf
  • Konum Trabzon
  • Ad Soyad M** K**
  • Mesajlar 1681
  • Beğeniler 631 / 817
  • Ticaret 1, (%100)
3 kavanoz bal 100 tL derlerrr ... Makale için teşekkürler
 

 

wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al