lostyazilim
tr.link

Öne Cıkan Görsel Resmini Boyutlandırma

3 Mesajlar 579 Okunma
lstbozum
tr.link

cuneytsonmez cuneytsonmez Bismillahirrahmanirrahim Kullanıcı
  • Üyelik 05.04.2014
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek İmam Hatip
  • Konum Kütahya
  • Ad Soyad C** S**
  • Mesajlar 1060
  • Beğeniler 923 / 126
  • Ticaret 0, (%0)
sitemde index php de sürekli resim alırken özel alan ekle ve oradan resimleri cektirerek entegre ediyorum kategorilerin içinde öne cıkan görsel eklentisi mevcut ama bir türlü istediğim boyuta getiremedim

if ( has_post_thumbnail() ) {
$large_image_url = wp_get_attachment_image_src( get_post_thumbnail_id(), 'large');
echo '';
// Eğer bir resim atanmışsa bu resmi göster
the_post_thumbnail('medium');
echo "
";
} else {

// Eğer bir resim atanmamışsa standart bir resim göster

echo '';

echo '<?php baslik(70); ?>
';

}
?>

bu koddaki resimleri nasıl width="250" height="250" boyutlarında yapabilirim şunu alttaki foto1 de sorun yok üst tarafa bir türlü istediğim boyutu veremedim nasıl yapabilirim ?

http://dhbt.blogspot.com.tr Deneme
wmaraci
reklam

Shrikeen Shrikeen Frontend Developer Kullanıcı
  • Üyelik 24.06.2011
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek Front End Developer
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad F** Ş**
  • Mesajlar 2933
  • Beğeniler 745 / 744
  • Ticaret 60, (%100)
if ( has_post_thumbnail() ) {
$large_image_url = wp_get_attachment_image_src( get_post_thumbnail_id(), 'large');
echo '';
// Eğer bir resim atanmışsa bu resmi göster
the_post_thumbnail('medium');
echo "
";
} else {

// Eğer bir resim atanmamışsa standart bir resim göster

echo '';

echo '<?php baslik(70); ?>
';

}
?>

Yukarıdaki kodlamada zaten öne çıkarılan görsel medium olarak verilmiş. Yani bu şu demek oluyor maksimum 300x300 piksele sahiptir. Eğer siz bunun boyutlarını değiştirmek istiyorsanız aşağıdaki kodu functions.php'ye ekleyin ve çözünürlüğü kendinize göre değiştirin.

set_post_thumbnail_size( 250, 250 );
cuneytsonmez Kingjames

kişi bu mesajı beğendi.

cuneytsonmez cuneytsonmez Bismillahirrahmanirrahim Kullanıcı
  • Üyelik 05.04.2014
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek İmam Hatip
  • Konum Kütahya
  • Ad Soyad C** S**
  • Mesajlar 1060
  • Beğeniler 923 / 126
  • Ticaret 0, (%0)

Ferdi Şahin adlı üyeden alıntı

Yukarıdaki kodlamada zaten öne çıkarılan görsel medium olarak verilmiş. Yani bu şu demek oluyor maksimum 300x300 piksele sahiptir. Eğer siz bunun boyutlarını değiştirmek istiyorsanız aşağıdaki kodu functions.php'ye ekleyin ve çözünürlüğü kendinize göre değiştirin.

functions.php şifreli bu dediğinizi yapıcam umarım olur hocam teşekkür ederim .aynı zamanda dediğiniz yolla farklı 250 250 olacak yine diğer boyutlarda duracak değil mi hepsini etkilemesini istemiyorum bunu sadece farklı kategoride misal 1.kategorinin de 300*300 boyutlarındayken oyun kategerosinin icinde 250*250 olacak tarzda yapıcam

Ek Olarak:

Ferdi Şahin adlı üyeden alıntı

hocam bir türlü yapamadım şurasını yapıyorum acaba doğrumu dediğimi kodu eklesemde nafile hemen satırda hata veriyor

add_filter( "show_admin_bar", "__return_false" );
add_theme_support( "post-thumbnails" );
set_post_thumbnail_size( 180, 110, true );
add_image_size( "single-post-thumbnail", 240, 190 );
register_nav_menus( array( "ustmenu" => __( "Üst Menü", "fs_menu" ), "anamenu" => __( "Ana Menü", "fs_menu" ), "hizlimenu" => __( "Hızlı Menü (Anasayfa)", "fs_menu" ) ) );
require_once( TEMPLATEPATH."/lib/admin/theme-options.php" );
add_action( "wp_footer", "fs_theme_footer" );
if ( current_user_can( "contributor" ) && !current_user_can( "upload_files" ) )
{
add_action( "admin_init", "allow_contributor_uploads" );
}
?>

bunlara ilaveten 250*250 yapmak istedim olmadı ilave ettiğimi oyun şablonunda kullanıcam boyutlarda orantısız olmasını istemiyorum olucak gibimi özel resim alanda ekleyince istediğimi yaparım ama hep zahmet cektiriyor :(

http://dhbt.blogspot.com.tr Deneme
wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al